• wybicie Autor: ~demostenes [5.173.30.*]
    Jeżeli zamkniemy dzisiejszą sesję w okolicach 2,5 przy obrotach które już wskazują, że będą najwyższe w tym roku to jest szansa na wybicie górą i w krótkim horyzoncie czasowym dojście do 3 złotych
  • Re: wybicie Autor: ~xyz [83.6.57.*]
    marzenie ściętej głowy z takim akcjonariatem nie ma szans
  • Re: wybicie Autor: ~xyz [83.6.57.*]
    gdybyście nie sprzedawali to szansa by była a tak kicha
  • Re: wybicie Autor: ~abc [77.253.221.*]
    my tego nie wywalamy. to krezus sprzedaje
  • Re: wybicie - na jakiej podstawie? Autor: ~zydek [37.31.65.*]
    / ...i tak jest bardzo miło ze strony karkosika, że trzyma kurs na wysokim poziomie
    - cóż...?! z podłączenia tym razem nic mu nie weszło, a ze stratą nie odda (no i mamy super spółkę od białych biotechnologii o wysokiej stopie zwrotu nie dającej się przewidzieć w namacalnej przyszłości)
  • Re: wybicie Autor: ~vvv [83.26.109.*]
    coś się skotan nie chce podnieść z kolan...
    człowieku!!!! jakich kolan!!!!!!!!!!!!! skotan jest na swoich szczytach!!!!!!!!! kapitalizacja 123 mln!!! kurwa za co te 123mln za co??!!!
    czy czasem tu od dawna nie jest realizowana takazabawa? - wklejam z innego wątku

Ubieranie czyli karmienie leszcza

Karmienie leszcza zwane też pompowaniem czy ubieraniem to popularna taktyka grubasów zmierzająca oczywiście do tego do czego zmierzaja wszyscy - żeby zarobić duzo w kótkim czasie. Żeby nakarmic leszcze muszą być spełnione pewne warunki:

- nurt musi być ale nie za bystry (spółka płynna ale nie za bardzo).
    - należy posiadać rzeczony papier i gotówkę (najlepiej oba w większych ilościach).
    - przynajmniej 30 minutowy średnio-dzienny wolumen musimy mieć.
    - papier na ostrych wzrostach (trzeciea lub czwarta biała świeca).
    - na S nie stoi gruba kolejka bo większość spodziewa się wzrostów.
    - najlepszy moment to średnia sesjak w stanach i małociekawe otwarcie na WIG.

Leszcze obserwują bacznie otwarcie (po dwóch-trzech sesjach wzrostowych gromadzi się ich zwykle większa ilość) i czekają. Wtedy stawiamy średnią beleczke na K. Leszcze obserwują co się będzie działo.
    Należy włożyć sobie wtedy trochę papiera w ryj samemu, żeby podejrzanie nie wyglądało a potem, po chwili skubnąć ze 2-3 razy tę kolejkę co czeka po prawej i walnąć PKC-em K ale obliczyć tak, żeby sięgnąć piątego w kolejce co do wielkości zleceń na S. Powstaje wtedy pełne mignięcie całych notowań na zielono.

Ktoś kto obserwuje 20 spółek w arkuszu (w tym naszą spółkę) - nie ma bata, żeby tego nie zauważył.

Spogląda.
    (BTW: drobnica i małe leszczyki zazwyczaj używaja podglądu tylko jednego lub trzech zleceń w kolejce bo są na tyle pazerni, że szkoda im wywalić stówkę miesięcznie na obserwację notowań. Tych pomijamy w naszych rozważaniach).

Odczekujemy 30-40 sekund i powtarzamy operację sięgając wyżej. Mija 30 sek. Tyle potrzeba, żeby leszcz jeden z drugim zrozumiał, że coś się dzieje i, że "kto szybko kupuje -dwa razy kupuje" i wklepał zlecenie. Po wklepaniu wrzuca je szybko na parkiet. Najlepsi łyknęli a ci co nie zdążyli przepisują zlecenia i kupują wyżej.
    My podsycamy odpowiednio skubiąc po trochę tych z prawej (nazywa sie to skubaniem leszcza), żeby wyglądało, że jest ruch na spółce. Możemy skubać po 30 - 50 akcji. Ważne, żeby migało.
    Leszcze są juz posrani i dociągają do zamierzonyc przez nas 7-8% wzrostu. Ruch zamiera... czekają... teraz musimy wykazywać aktywność. od czasu do czasu skubniemy z prawej ale każde zlecenie pojawiające sięna K napychamy (ale nie do pełna !!!).Zostawiamy końcówki. Leszcze są głodne wzrostów i pazerne. Będą chciały ustawiać zlecenia zawsze o grosz wyżej, żeby tylko mieć papier.
    W ten sposób pilnujemy przez zamierzony okres (niekoniecznie przez całą sesję). Po lewej tymczasem zaczyna grubieć bo już przestają się wyprzedzać po groszu i gromadzą się w ławicach na pewnych poziomach po lewej blisko wielkości transakcyjnych. O to nam chodziło.

UWAGA: Na skubanie i podtrzymywanie kursu zużywamy to co łyknęliśmy, żeby doprowadzić papier na poziom +7-8%. Jak już to zużyjemy - dalej karmimy umiejętnie. Ważne, żeby kurs ani nie rósł ai nie spadał.

Inni się dokładają, rośnie wolumen. Leszcze myślą: nie po to ktoś tyle kupił, żeby teraz stracić więc żrą coraz śmielej (zupełnie jak te szczury w filmie "Szczurołap" - polecam). Smart-Leszcze już zwęszyły - duże obroty nie oznaczaja kolejnego wzrostu tylko sesję odwrotu spod szczytu - ale nie są pewne... czekają...handel na papierze zamiera ale zlecenia grube na K jeszcze stoją.
    Wtedy sypiemy mocne dwie garście, obliczone tak, żeby wcisnąć całej widocznej kolejce do głębokości 5-tego poziomu a potem drugi raz, żeby jeszcze pogłębić i sprzedać tyle ile zamierzalliśmy. Leszcze są nakarmione i posrane... zamierają jak zając w snopie światła z latarki. Ale właśnie wtedy jest 16:07.
    Mija minuta i zaczynają sprzedawać delikatnie. Wtedy spokojnie stawiamy swoją beleczkę na K niżej i odbieramy trochę tego co spanikowani nam w dogrywce oddadzą.
    Resztę odbierzemy nazajutrz
    W ten sposób odkupimy swój papier tanio i skutecznie i mamy nakarmione leszcze oraz zapewnioną niskącenę na otwarciu nazajutrz oraz pożądaną świeczkę z długim górnym cieniem dającym układ harami lub spotkania lub nawet zasłonę czarnej chmury - co sygnalizuje spadki i wypłoszy nam leszczy na drugi dzień.
  • Re: wybicie Autor: ~vvv [83.26.109.*]
    do ostatnich dwóch sesji pasuje jak ulał :D
  • Re: wybicie Autor: ~xxx [83.26.124.*]
    Jakie 123 mln kapitalizacja głupi kretynie ? a 200 mln dotacji to co ? To kasa wdrozona w firmę i każdy milion musi jeszcze na siebie zarobić i sam Roman o tym mówił. Masz k...a pojęcie o giełdzie hahaha
  • Re: wybicie Autor: ~renton_dm [89.79.37.*]
    Na razie to tylko korekta

http://www.gieldowy-wizjer.pl/pl-skotan-na-razie-pozostaje-myslec-tylko-o-korekcie/
  • Re: wybicie Autor: ~realizacja [31.11.255.*]
    podbicie i realizacja zysków. ZJAZD NA 1.6 ZŁ STARE JAK ŚWIAT.
  • Re: wybicie Autor: ~xxtryx [91.237.136.*]
    zobaczysz ty 1.6 chyba na borku
  • Re: wybicie na 10 ZŁ Autor: ~SDF [31.11.255.*]
    wybicie na 10 ZŁ będzie pewnie sądzisz
  • Re: wybicie Autor: ~demostenes [5.173.178.*]
    jutro istotna sesja, jeżeli urośniemy o kilka procent na koniec sesji to wybicie stanie sie faktem i w ciągu następnych kilku dni zobaczymy 3 z przodu...
  • wybijmy sie Autor: ~pitbreslau [213.241.61.*]
    Niechaj wizja faktem sie stanie i BASTA!!!
    Porzadek musi byc.
  • Re: oby się nie potłuc Autor: ~jkl [31.11.255.*]
    a pp kiedy będzie?
  • Re: oby się nie potłuc Autor: ~mp [188.147.105.*]
    ...i rzeczywiście rośnie (!) - karkosik pompuje pod 5-kę i tam się zatrzyma, bo wqurwia mu się grażynka, że drobni dziobią poniżej jej popielnika
  • Re: oby się nie potłuc Autor: ~mp [37.30.43.*]
    dla Wojtusia z popielnika iskiereczka spada
  • Re: wybicie Autor: ~demostenes [188.33.241.*]
    klasyczna korekta po kilku dniach wzrostów ale te minus 3% przy niskich obrotach wróży jeszcze dzisiaj wybicie i wzrost...
  • Re: wybicie Autor: ~bbb [77.253.221.*]
    korekta w locie już buja 2.63- 2.61 i lecimy dzisiaj na 3 zł
  • Re: wybicie Autor: ~demostenes [188.33.187.*]
    Aby moja teoria się sprawdziła dzisiejsza sesja powinna przynieść wzrosty, najlepiej przebijając szczyt z wtorku
  • Re: wybicie Autor: ~renton_dm [89.79.37.*]
    Zatrzymanie na wskazanym poziomie, czas na test siły byków. w poniedziałek schodzimy niżej

http://www.gieldowy-wizjer.pl/pl-skotan-na-razie-pozostaje-myslec-tylko-o-korekcie/
  • Re: wybicie Autor: ~demostenes [31.174.200.*]
    wszystko przebiega książkowo, teraz pytanie kiedy wyjść z tej perełki...
    fala wzrostowa powinna nas wynieść powyżej 5 zeta .podobny układ był w 2011 roku . pozostaje kwestia czy będzie powolna wspinaczka czy trochę szybciej pokonamy ten dystans . ja liczę że bedzie szybszy ruch .
  • jak na dłoni Autor: ~piotr mowi [159.205.65.*]
    to golym okiem widac i BASTA !!!
    kreslic,myslec,kombinowac i liczyc
    samo wyjdzie
    i BASTA :)
  • Re: jak na dłoni Autor: ~TAK TAK TAK [89.75.36.*]
    HORYZONT 15 ZETA NIE SPRZEDAWAĆ!!! TO HIT 2013!!! ZOBACZYCIE!!!
  • Re: jak na dłoni Autor: ~xxtryx [91.237.136.*]
    trzeba do romana zadzwonić i uprzedzić bo on chyba nie wie o tym .
  • Re: jak na dłoni Autor: ~lol [83.21.118.*]
    tak się naprodukował o ubieraniu leszczy ciekawe gdzie jest teraz jak cena walnęła o 3 złote właśnie? specjalista.....
  • Re: wybicie Autor: ~Wielki_Szu [216.218.254.*]
    Na Skotanie ostro spekulują ludzie Karkosika.
    Polecono im, aby ugrali kasę potrzebną na opłacenie kary nałożonej przez KNF za manipulację akcjami Boryszewa.
  • Re: wybicie Autor: ~demostenes [31.174.201.*]
    czy dojdziemy w tym tygodniu do 4,czy raczej sprzedaćiczekaćkorekty
    witam . po co masz sprzedawać coś co ma pewne perspektywy wzrostu .wiadomo że będzie rosło więc uważam że zabawa w łapanie dołków w trendzie wzrostowym nie ma sensu bo więcej na biuro wywalisz kasy niż zarobisz a w ogólnym rozrachunku będziesz miał mniej akcji niż byś siedział i nic nie robił . tak więc pozwól rosnąć chyba że masz lepszą spółkę
  • Re: wybicie Autor: ~demostenes [31.174.201.*]
    łapanie dołków różnie się kończy, to prawda, a co do innych spółek to Gant też wygląda zachęcająco
    następna sesja zaczęta z przytupem a skończona w dupie
  • Re: wybicie Autor: ~piotr mowi [31.61.136.*]
    Hmmmm....
    Nie lubie tak pisac ale....jak dooopa piecze to moze jakies zmiany chorobowe??
    Lekarzem nie jestem :-) ale to i owo sie slyszalo :-)
    Moze warto w to szambo nie wchodzic, co?
    napisz lepiej jak przygoda z hawe się skończyła ? wszedłeś po 2 .9? i udało się wyjść z małą stratą czy nadal jesteś udziałowcem hawe . chyba lepiej było w skotka wtedy wejść bo był coś koło 2,30
  • Re: wybicie Autor: ~piotr mowi [31.61.140.*]
    Hawe. Mam odkupilem niewiele wiec mimo ze ciut nizej to caly czas na plusie
    A skota bralem po 2,35 i 2,38 i 3,07
    Wiec mam i ja :-)
    Hawe bardziej dla zabawy wzialem.
    Oczywiscie nie zawsze trafiam wiec i straty smak znam, a ze malo to stwierzilem niechaj lezy.
    Skt pieknie wg moich wizji sie uklada gdyby tak jeszcze miliona wsadzic to ...hoho
    wydaje mi się że skotka dla jaj jednym ciągiem do 5 zeta wywloką . marzenia
  • Re: wybicie Autor: ~piotr mowi [37.47.108.*]
    Warto miec marzenia
    Warto szukac porzadku
    Warto pokreslic
    Warto uwierzyc. Ze cierpliwosc jest zlotem.
    Warto znalezc analogie.
    Bo ja widze 6,3-6,7. Tak dla porzadku widze.
    te opory i ja widzę ,pozostaje kwestia czasu w jakim to osiągniemy i może być przeskok na wyższe poziomy
  • Re: wybicie Autor: ~piotr mowi [213.238.104.*]
    wlasnie, "czuje" chlodzenie do 2,7x, w mega radosci 2,5:)
    Ale jako ze mam to wolalbym na 6,45 dla porzadku
    No ale cierpliwosc jest zlotem.
  • Re: wybicie Autor: ~piotr mowi [5.184.15.*]
    Ooo...sie schlodzilo...przypadek???
    następnym razem tak nisko nie schładzaj bo przez wakacje w tym tempie nie pokonamy 3,50 a na kajety i knigi trza zarobić
  • różne wizje w mojej głowie........ Autor: ~piotr mowi [213.238.104.*]
    eee...porzadek musi byc i tyle.
    Ale porzadne chlodzenie to 2,5x i up tyle,ze niekoniecznie to musi byc.
    KZS daje do myslenia, w glowie mojej jakies abstrakcyjnie niskie poziomy widze...
    Jakies 14,5 jest
    Jakies 11,5 tez
    Jakies 8, xx.......nie wierze sam w te mysli ale.....
    W glowie widze analogie
    A ganta chcialbym po 6 zl i BASTA :)
  • Re: różne wizje w mojej głowie........ Autor: ~za [46.169.139.*]
    Niestety, na razie sprawdzają Ci się tylko złe przepowiednie, przynajmniej na Skotanie :((
  • Re: różne wizje w mojej głowie........ Autor: ~piotr mowi [213.238.104.*]
    Coz nie czytasz uwaznie co pisalem..
    Lubie porzadek i wierze w niego.
    Rfk po 7 dla porzadku tez przewidzialem jak byl pook 4 zl i ....oooo rfk tyle bylo. Dziwne to jakies w gore mi sie udalo.
    Zabawe czas zaczac.
  • Re: różne wizje w mojej głowie........ Autor: ~uh [62.87.192.*]
    pit kur.... jak Ty to robisz? ;)
  • Re: różne wizje w mojej głowie........ Autor: ~piotr mowi [213.238.104.*]
    Sam nie wiem ,to przeciez przypadek, a AT jest feee:)

A ja wlasnie na przekor lubie AT bo to takie dłubanie w ludzkich umysłach troche :)

A że kreslę trochętowówczas myślimnie nachodzą różne.....

Czy bawisz się AT?
  • Re: różne wizje w mojej głowie........ Autor: ~uh [62.87.192.*]
    bawie :) ale o AF nie zapominam :)
  • Re: różne wizje w mojej głowie........ Autor: ~piotr mowi [217.153.198.*]
    AF, dobre dla spekulacyjnego wzrostu w dwa dni i to na kazdym papierze

w AT jest moc i porzadek musi byc i basta :)

A cierpliwosc jest zlotem.

Kupilem dzis RFK po 5,61 bo...tak przy 7zl widzialem ze to moze byc dolot do szyi , i jest-szok, a jesli nie spieprzy formacji to ja widze okolice 8 zl
    A jak bedzie zobaczymy.
    Chyba ze czarny scenariusz i 4,65 zaliczy beze mnie juz wowczas. Tam kupie ponownie.
    Oczywiscie lekko sie tu bawie, raczej hobbystycznie i na "waciki" :)
[x]
ONESANO -5,69% 0,63 2026-05-22 16:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.