No taaa, trza uciekac z papiera :DDDD bo bedzie wodospad na tym kolosalnym przerazajacym oporze, jutro oddaje wszystkie akcje zaraz na otwarciu na PKC,,, tylko czyyyyy moglbys mi potege tego oporu rozrysowac na wykresoe z AT. GdZie ta potega powstala, z czego i jakiego wolumenu wynika :D
narysuj swój i pokaż jak bardzo jesteś wyedukowany. A porażenie mózgowe to choroba i akurat używanie tego jako epitetu świadczy o tym jakim jesteś prostakiem.
Spodziewałem się, że po tak dobrym raporcie ujawni się tu jakiś instytucjonalny
z przekroczonym 5% pakietem, ale ta obecna podaż wskazuje raczej na
dystrybucję akcji, które kilku podmiotom przyznano "pod stolikiem" po 70 gr.
Nawet po IV kwartale nie zasypywano rynku taką ilością akcji w cenie 1 zł :/
Dokładnie do takiego samego wniosku dochodzę niestety :(
Jacyś znajomi komornika dostali towar w paczuszkach po taniości i realizują szybki zysk.
Chyba wig20 miał jednak rację. SIC!
W długim terminie fundamenty zawsze bronią się same. O to jestem spokojny.
Trzeba będzie przeczekać aż buraki którzy wzięli od komornika (pewnie na kredyt bo wywalają w idiotyczny sposób i po głupiej cenie) się wypstrykają. A to niestety TROCHĘ potrwa. Mam tylko głęboką nadzieję, że zarząd duo nie macza palców w tym cyrku.
kazde zbycie akcji przez osobe z zarzadu lub nabycie musi sie skonczyc ESPI wiec o czym ty piszesz
nikt z zarzadu nie sprzedaje! jesl isprzeda bedzie ESPI, badz rozsadny! nie siej femrentu.
a to co sie dzieje, cholera wie
niestety akce po II i PBG podzielone tak ze nic sie nie dowiemy.
Moze byc tak ze to jeden podmiot kupil akcje na spolki corki i teraz tym sie bawi przelewajac z konta na konto.
Moze drugi cypryjski udzialowiec ma klopoty i tez mus i sprzedac i trzymajac kurs za pysk chca dobra cene uzyskac ?
Dnia 2013-05-22 o godz. 14:07 ~o0o napisał(a):
> Tomaszu, wydajesz sie przeciez byc rozsadny kazde zbycie
> akcji przez osobe z zarzadu lub nabycie musi sie skonczyc
> ESPI wiec o czym ty piszesz
To wiem.
Ale Zawsze rozważam wszelkie opcje.
Bardziej chodziło mi o:
PBG - 15 mln poszło w rynek
Zarząd wziął 1 mln. i mam nadzieję, że nie tylko po to aby kurs skoczył do góry i po lepszej cenie upchnął ktoś kto brał resztę z pbg. Potem zarząd wyskakuje i kurs w dół.
Teoria spiskowa i mało prawdopodobna aczkolwie nie niemożliwa.
Na naszym bananie już lepsze rzeczy się działy. Ale tak jak piszę to raczej niewiarygodny scenariusz.
nie sadze zeby osoby z zarzadu zarabiajace po kilkanascie kilkadziesiat tysiecy meisiecznie :D bawily sie w zakup akcji po to by zarobic na tym 3 - 30 tysiecy zlotych (bo niektorzy brali 25 tys akcji niektorzy 150 tys akcji, niektorzy po 70 niektorzy po 86 gr)
raczej wzieli i trzymają a oddadza,,, ale po minimum 2,16 zł ;) wczesniej dajac sobie dywidendę od akcji ;)
ja mam zamiar trzymac dlugo,
wyobraz sobie swoj usmiech gdy z ta iloscia akcji w tej cenie w ktorej mamy, w 2014 roku zarzad oglosi dywidendy wypłatę :) chociazby 2 gr za akcję ;)
a w 2014 jedynki z przodu na kursie akcji nie bedzie, ani zera, tak smiem sądzić :D ;)
Dla przypomnienia uchwała http://www.duon.pl/new/files/2113/4752/9402/Zacznik_1_29-2012.pdf zwrócić należy na uchwały numer 29 i 30, gdzie 30 ma ogromne znaczenie, bo pierwszy na liście jest prezes. Nikt o normalnych zmysłach nie będzie uwalał kursu wiedząc, że obejmie akcje w promocyjnej cenie 1 pln za akcje. Zatem aby realizować zyski z takich akcji zarządowi będzie zależało aby ich wycena była jak najwyższa, czyli obecne uwalanie jest w gesti gracza giełdowego i to raczej rekina który od leszczy chce wyciągnąć co się da.
BTW, Mam info, że w krótce nastąpi kolejny rozruch instalacji typu LNG.
Miałem też przyjemność rozmowy z panami z http://www.silesiangaz.pl/ i podobno mają rozpocząć współpracę z Duon w zakresie kupna / sprzedaży LNG. Czy to prawda, to się okaże. Jeśli tak, to ta firma będzie miała trzy źródła krajowe oraz trzy zagraniczne. Przypuszczam, że kwestie gazoportu litwińskiego też rozpracowują.
Takie działania pokazują jako jest zapotrzebowanie na ten produkt. Ktoś dzisiaj wkleił http://www.duon.pl/new/files/4413/6905/2841/Duon_pol_FINAL.pdf zwróciłem uwagę na ilość instalacji LNG, normalnie pozwala na kolana w tym zakresie swoją konkurencje.
Ja obecnie mam zasadzone 30 tys. akcji i cierpliwie pielengnuję, nie ruszam i jeżeli znajdę wolne środki finansowe to kupuje.
W materiale powiedziano, że prąd jest tani jak barszcz, a spółki energetyczne łoją odbiorców z grupy G. Zauważono nietypowe działaniasprzedazowe DUONu jak startery i grupon jako alternatywy dla skostniałego systemu