Dnia 2013-05-16 o godz. 12:05 ~Hektor napisał(a):
> Rzeźnia straszna całkiem te 3,20 prawdopodobne ...Czyżby
> wyniki się nie spodobały? Nie były przecież takie złe..
A skad, wystarczy ze debile zobaczyły luke otwarcia, to wystarczy by zaczeli srac pod siebie.
Jest okazja do zbierania.
Swoja droga smutny to obraz polskiej giełdy skoro akcjonariusze nawet nie wiedza jakimi prawami rzadzi sie dywidenda.
na co wam ta dywidenda ...odcieli 30 groszy (ok 10%)..i panika jakbyscie mieli bankruta w portfelu ..dolne widly ...no takie rzeczy to tylko na bananowej ..zwykle dywidenda to powod zeby kurs sie stabilizowal..spolka byla traktowana jako dobra inwestycja ..a tu zenada .. gorzej niz na wydmuszkach patrowicza
Dnia 2013-05-16 o godz. 13:26 ~Hektor napisał(a):
> Będzie dobrze jak powyżej 3,50 się skończy ..Pretekst do
> głębokiej korekty sobie znaleźli - odcięcie dywidendy..
Próbować można, co z prób wychodzi świadczy o jakości akcjonariatu.
Plusem jest to że akcjonariat sie czysci :D
Dnia 2013-05-16 o godz. 13:39 ~zły napisał(a):
> Dnia 2013-05-16 o godz. 13:26 ~Hektor napisał(a):
>
> Będzie dobrze jak powyżej 3,50 się skończy ..Pretekst do
> > głębokiej korekty sobie znaleźli - odcięcie
> dywidendy..
Próbować można, co z prób wychodzi świadczy o
> jakości akcjonariatu.
Plusem jest to że akcjonariat sie
> czysci :D
I oto chodzi, oto chodzi, Zbyt dużo białorybu na tak dobrej spółce. Nawet w najbardziej kolorowych snach nie zbierałem tego papieru po takich cenach. Brawo chłopcy tak trzymać.
Dnia 2013-05-16 o godz. 13:52 ~~jjjj napisał(a):
> Dnia 2013-05-16 o godz. 13:39 ~zły napisał(a):
>
> Dnia 2013-05-16 o godz. 13:26 ~Hektor napisał(a):
> >
> Będzie dobrze jak powyżej 3,50 się
> skończy ..Pretekst do
> > głębokiej
> korekty sobie znaleźli - odcięcie
> dywidendy..
> Próbować można, co z prób wychodzi świadczy o
>
> jakości akcjonariatu.
Plusem jest to że akcjonariat sie
> > czysci :D
I oto chodzi, oto chodzi, Zbyt dużo
> białorybu na tak dobrej spółce. Nawet w najbardziej
> kolorowych snach nie zbierałem tego papieru po takich
> cenach. Brawo chłopcy tak trzymać.
za dużo się marychy napaliłeś masz bardzo kolorowe sny,dobre ceny do zakupu to były ok.1zł
Chłopcze, w listopadzie 2011 brałem po 1,26 ,że nie wspomnę o otrzymanych akcjach w 2011r. Zametu ( i PGODLEWNI ) jako dywidenda FAMURA. I to wszystko brałem bez brania jakiejś tam marychy (pojęcie mi nieznane, jeżeli możesz to mi je przybliż ).
Odpowiedzią obecnego kursu może być dzisiejsza transakcja w pakiecie 500 tys szt. , godz. 14.35 poszło po 3,60 . Pewnie kogoś interesowała taka właśnie cena .....
Jak widać nie miałeś racji - wywalanki ciąg dalszy.Zdążyli dzisiaj przetestować 3,30..Ktoś nieźle szarpie kursem..Przyczyna chyba jednak w nieco gorszych wynikach od oczekiwań inwestorów..
Większość milczy bo miało być 5 zł a kto wie czy niedługo nie będziemy testować 3,20..To nawet po odcięciu dywidendy gigantyczna korekta jest..Nazwałbym to nawet załamaniem trendu wzrostowego..
Przyczyna zwały wyjaśniona została w Raporcie Nr 16/2013. Raport dotyczy wykazu akcjonariuszy, którzy na ZWZA w dn.13/05/13 mieli więcej niż 5% akcji Zametu. Widzicie tam Altus TFI? Ja nie widzę a więc z 5,03% przed ZWZA zrobiło się mniej , niż 5%. Wywala więc Altus TFI.
Ja miałem papierka za 7500, ale widząc dzisiejszą obniżkę dobrałem jeszcze po taniości za 5000 :-) Spółeczka w trendzie wzrostowym, korekty trzeba wykorzystywać, szczególnie takie po 8% jak dziś
Trzeba chwilę poczekać ale nie sądzę, żeby miało to jakiś większy wpływ. Zresztą papier przechodzi w mocne ręce. Jak widać fundusze są zainteresowane spółką
http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/498108,transakcje-pakietowe
Popatrzcie na historię ostatniego roku np. ZPUE i jaki mam kurs na dzisiaj.
Wg Raportu nr 25/2013 z dn.29/05/13 Invest 1 TDJ ESTATE na rynku regulowanym zbył 20 142 628 akcji ZAMET-u w dn.24/05/13 i 80 000 akcji w dn.27/05/13. Pytanie : komu zbył i po jakiej cenie? Kolejne pytanie: od kogo ALTUS TFI kupił prawie 5,5 mln akcji i po jakiej cenie? Altus po tym zakupie posiada aktualnie ~8,5% akcji a jeszcze kilka dni temu miał ich tylko 3,3%, ponieważ zszedł poniżej 5% przed NWZA. Co jest tu grane? Tak dużego ruchu w akcjonarjacie tej Spółki jeszcze nie było. ALTUS TFI - fundusz zamknięty (jest dostępny tylko dla grubych portfeli). Bez wątpienia te przemeblowanie akcjonariatu nadało silny impuls wzrostowy kursowi ZAMETU, no i oczywiście także Raport jednostkowy za 1Q13. Kto go przeczytał i zrozumiał ten na pewno nie sprzedawał akcji po dywidendzie lecz dokupował.
Jezeli ktoś zna odpowiedzi na postawione tu pytania to proszę o przedstawienie ich na tym forum. Dzięki.