powóz chce ruszyć ,konie stoją niespokojnie strzygą uszami, czekają na sygnał,woźnica się ociąga a pasażerowie,jedni wysiedli,inni niezdecydowani,a jeszcze inni zajęli najlepsze miejsca .Jak zaprzęg ruszy,powoli,stępa galopem czy kłusem?
Strasznie ciężko to rozruszać obroty nadal mizerne ale chociaż nie widać tego żałosnego podciągania kilkoma sztukami. Dopóki ktoś większy nie zacznie brać to drobni nie rozbujają!
Skipper, błagam... jak widzę wpisy typu zapinać pasy, pociąg odjeżdża itd... to mam ochotę wywalić PKC to co mi zostało... a swojego czasu było to ponad 1% FF..... do czasu jak najlepsze infa nie przełożą się na wyniki potwierdzone raportem to ciężko mówić o "stabilnym" wzroście. Aby zdrowo rozbujać Westę wystarczy 50k i nie raz było już to udowodnione... No chyba że informację "zapinać pasy" chcesz przekazać nowym akcjonariuszom, którzy mają odkupić Twoje akcje.... P.S przeglądając forum nie znalazłem merytorycznych odpowiedzi na konkretne argumenty 'ezio' w odpowiedziach znaleźć można głównie wiadra pomyj.... co myślisz o 'ezia' tezach?
P.S dla wielbicieli protokołu IP i może innych tematów sieciowych (.1.2.3.4.5.) :-) jestem z Bydgoszczy
Dnia 2013-05-17 o godz. 14:10 ~gila napisał(a):
> Czemu to rosnie:-) :-) jakies info:-) :-)
Jak nie rośnie to źle, jak rośnie też źle. Zdecydujcie się wreszcie.... Trzeba się cieszyć że rośnie, nawet, jeśli nie ma żadnego info.
Jak niema info, najwięcej piszą na ukraińskich stronach tutaj znajdujesz wszystko po fakcie.
Zapinać te pasy i nie dyskutować:)
A może ktoś na spadki po nagania bo jest wielu co jeszcze liczy na taniochę, ale może się nie załapać.
zmiany trendu dokonują się na zwiększonym wolumenie jakby ktoś nie wiedział
przekroczenie na stałe 0,72 - 0,73 oznaczać będzie zmianę trendu z zasięgiem do około 1,78
Dobry wieczór drogi 12345, Pytanie do osób które obserwowały kursy w trakcie wyjścia ING. - czy dzisiejsze obroty można uznać za znaczny wolumen? Odnośnie zmiany trendu... jak bym nie zaczynał historii z Westą od lipca 2012 i ok 70gr. to bym może Tobie uwierzył, a co mają dopiero powiedzieć osoby które mają akcje z poziomu IPO... a zasięg 1,78 to chyba z procy wyczarowany :-) Wyznawcy AT proszę o konkret jak wasze "wizje" mają się w odniesieniu do tak mało płynnej spółki w przypadku której tak naprawdę NIKT oprócz właścicieli większościowych nie wie o co chodzi...
jeszcze wolumen za mały,,200 tys wartości obrotu mógł zrobić średni gracz,,,ale podejrzewam ,że od tak sobie tego nie zrobił, obserwowałem cały czas zlecenia,sukcesywnie westa była zbierana,kilka sesji jest potrzebnych na większych wolumenach ,żeby mieć pewność z odwróceniem trendu,,,
Coś krótką masz pamieć, z OFE to nie tylko ING było zaangażowane w Westę....luknij do historii spółki z 11 033 000 szt. akcji oferowanych w IPO indywidualni inwestorzy pozyskali tylko około 500 K szt., 10,5 mln zagarnęły instytucje finansowe OFE i TFI w tym ING 5,75 mln - 13% FF, pozostały 11,5% łykneły inne fundy.... bądź sprawiedliwy w opisie zdarzeń
Skipper, gratulacje! Uważam, że w jakimś tam stopniu przyczyniłeś się do tej podbitki. Osobiście jestem zaskoczony jej skalą, 25% może świadczyć, że ktoś jeszcze ma dużo akcji, które chce upchnąć w rynek. Ciekawy jestem tylko, czy umiejętnie wykorzystasz tą podbitkę.
widziałbym to inaczej 3 duze wybicia w krótkim czasie,ktoś raczej wchodził,a nie wychodził,na pewno tego nie odda poniżej 1 ,do teraz papier mało grany bez płynności,ale uważam że niedługo to się zmieni
pozdrawiam
zobaczymy co najbliższe sesje przyniosą,,myślę ,że dalej będą ciągnęli na północ ,,do naszych załorzeń długa droga jeszcze--pozdrawiam stały akcjonariat
Nie wiem czym się podniecacie. Moim zdaniem to chwilowe wybicie. Poczekajmy do wyników za 1Q, cenę 20 zł za 3 lata można między bajki włożyć, ale marzyć każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej-parafrazując słowa znanej piosenski p.S..
obecnie toczy się gra o przyszłość westy. wyniki zgodnie z zapowiedzią zarządu będą pewnie słabe za Q1 i Q2. ale jeśli dzięki współpracy z chińczykami mają stać się drugim producentem w Europie to nikogo nie obchodzi strata skoro w krótkim czasie staną się jednym z największych producentów na świecie.
Wtedy to nie będzie mowy o tym czy kiedykolwiek dojdziemy do ceny z debiutu, ale czy powrócimy do niej za dwa lata czy szybciej.
Westa drugim LPP - dlaczego nie? wszystko jest możliwe. A co będzie jak Derezensky sprzeda swoje udziały chińczykom - dopiero będzie ostra jazda bez trzymanki - kurs zawieszony na kilka dni i budzimy się kilka poziomów wyżej!