takie firmy faktycznie powinny byc szybko usuwane z gieldy, najgorsze ze sam mam troche akcji bge...bardzo wierzylem w te spolke, myslalem, ze wszystko jednak pojdzie ok. , ale widze, ze dzialaja tak jak przed rokiem....szkoda
PRZEZ TAKIE SMIECIE JAK TO JEST TAKI MARAZM NA NC,WYWALIĆ W PIS.DU!!!!
NIECH ZOSTANA SAME ZDROWE PODMIOTY(MOŻE UZBIERAŁABY SIE 20-TKA..)
WYWALAM Z OBSERWOWANYCH!
Bardzo sie zawiodłem na tej spółce, nie straciłem, ale nie sprzedawałem w dobrym dla mnie momencie kiedy były sygnały ze coś może być nie tak (m.in.brak jakichkolwiek wieści od spólki, wpisy na forum pewnych osob...) . Do pewnego momentu akcje trzymałem w ramach długoterminowych zysków, liczyłem ze to szczera spółka.
BGE - ogromny minus za system zarządzania spółką oraz brak szacunku dla akcjonariuszy. Zainwestowałem w NEMEX, czas pokaże...
Takie plany miała też BGE i też konkretnie o nich pisała, również bez owijania w bawełnę. A przyjrzałeś się modelowi biznesowemu Nemexa? Otóż chcą zarabiać na oszczędnościach dając/wymieniając oprawy ZA DARMO więc w polskich warunkach masz dwa problemy:
1) urzędasy w tzw. jednostkach samorządu terytorialnego lub im podległych spółkach nie mają od czego wziąć w łapę,
2) ci sami będą bali się podpisywać umowy, żeby ich nie zwinęło ABW albo nie zakablował NIK, że podpisali umowy, z których nie jest jasne jakie będą koszty - w naszym kraju nie pomoże gadanie, że i tak płacą mniej niż płaciliby normalnie.
Nemex ma perspektywy , ale też trzeba uważać i wyjść jak będzie w miarę wysoko , II i III kw tam pokaże na co stać spółkę , ale mam nadzieję ,że ponad 1-1.5 pln powinno być spokojnie.