kupowałem po raporcie rocznym jak podali info, że wzrósł im zn - potem jeszcze jakiś frajer ustawiał się po 0.9 - dokupiłem, ale kupowałem w kwietniu - po wynikach za 1 kw raptem zeszło 1 tys. akcji - generalnie w wolnym obrocie jest niewiele akcji. Generalnie jak patrze na wskaźnik c/z to nie wierzę 1.4 przy cenie 1.1 - niestety nikt tego nie odda. Coś mi się wydaję, że niedługo znajdziemy się na poziomach podobnych co uboat
Zastanawiam się czy to co robi animator, jest zgodne z prawem. Kolejna sesja kurs ani drgnie. Czy po pierwszej takiej sesji nie powinien być ustalony kurs odniesienia powiedzmy +25% od poprzedniego zamknięcia. I tak dalej na kolejnej i kolejnej sesji. Zastanawiam się ile można tak trzymać kurs ???
Zgodne z prawem raczej nie jest, masz rację, kurs odniesienia powinien co dzień się podnosić i w zasadzie już wczoraj powinno to być puszczone. GPW czepia się spółek z NC, wiele jest zawieszonych, czasami z błahych powodów, a sami lepiej nie robią. Jak to u nas bywa są równi i równiejsi.
Na razie optymizmu brak mimo rewelacyjnych wyników, nawet wiem dlaczego, ale zachowam to dla siebie, podobnie było na PMI na samym początku drogi.
Obecnie obsługują ponad 300000 klientów VOIP, więc stały przychód mają zapewniony, jeśli nast kwartał będzie podobny to szanse na 8 zet do końca roku będą spore, może nawet będzie więcej jeśli utrzymają tempo wzrostu. Pożyjemy zobaczymy.
widełki ustalają na otwarciu sesji przy pierwszej transakcji, gdyby do niej nie doszło na otwarciu, wtedy punktem odniesienie dla wideł jest 2 zł, obecnie punktem odniesienia jest 1,72
Pierwsza transakcja była nie na otwarciu a o 9,04 czyli widły powinny być ustawione na od 2 zł tj.na 2,35 zł. jeśli dobrze rozumię twoją wypowiedź. prośba o potwierdzenie.
Dnia 2013-05-27 o godz. 09:16 ~póki co napisał(a):
> widełki ustalają na otwarciu sesji przy pierwszej
> transakcji, gdyby do niej nie doszło na otwarciu, wtedy
> punktem odniesienie dla wideł jest 2 zł, obecnie punktem
> odniesienia jest 1,72
jeśli rzeczywiście pierwsza transakcja była o 9 min 4, to widły górne powinny być 20% wyżej czyli 2,40 od ceny zamknięcia z poprzedniego dnia, no chyba, że coś w tym temacie się zmieniło po wprowadzeniu nowego sytsemu, z tego co pamiętam zawsze tak było.
Dnia 2013-08-09 o godz. 10:20 ~obserwator napisał(a):
> Nie wygląda to za dobrze...
bo ja wiem, 5 to psychologia, przejdziemy, to dopiero się zacznie, wtedy zdecydowanie popyt powinien się uaktywnić, a jak nie, no cóż pokisimy się albo korekta kilkudniowa pod warunkiem dobrych wyników i tak to przejdziemy, wtedy cel 10 bardzo realny, czyli do ugrania i tak min coś koło 100%
Okolice 5 to ważny poziom, wcześniej długo się tu kisiło.
Dlatego cieszy dzisiejszy obrót, prawie 10 % free floatu się tu przemieli.
Bardzo dobrze, odświeżenie akcjonariatu i można jechać dalej.
Właśnie przygotowuję porównanie naszej spółki i innej rewelacji NC Uboat-Line.
I przy tej super spółce wypadamy naprawdę, naprawdę nieźle.
No dobra, bez zbędnej kurtuazji, wypadamy rewelacyjnie :)