Greatmenogo....
Jestem w szoku twoją zupełną ignorancją faktów...niesamowite !!
Graal zamierza bądź zamyka zakład w Kołobrzegu z przyczyn wysokich cen łososia która w kwietniu 2012r. wynosiła 3,69 a dzisiaj 5,59 !!!
A Ty piszesz- 4ml zł zysku...Kompletny brak wiedzy.
Jak dla mnie jeśli w ogóle wyjdą z jakimś zyskiem, będzie super, a wyniki netto na poziomie 1 mln zł na "czysto"byłyby dla mnie bardzo dobre i może zastanowiłbym się nad zakupem akcji.
No cóż pożyjemy zobaczymy.
ps. pamietam Ciebie z Vistuli, i może dzięki mojej rekomendacji w ogóle zauważyłeś graala. ale teraz proszę o obiektywność.
Pozdrowienia.
Jac, bardzo szanuje twoje opinie, ale wg mnie mylnie oceniasz sytuacje w kukini. Chyba wszyscy rozumiemy, ze zwolnic 70% zalogi to nie jest jakis pikus i trzeba jakas argumentacje przedstawic. Ma byc jak najgorzej. Losos sie do tego doskonale nadaje. W kukinie jak na razje nie zainwestowano nic. Robityzacja sie zacznie jak bedzie po zwolnienia h. To jestmoja teza. Z ciekawoscia wyczekuje raportu.szczegolnie konsolidCji superfisha
Prosze zaczekaj z ocenami do wynikow. Moja ocena wynika z analizy wynikow SEKO.
Koral prawdopodobnei przyniesie bardzo niewielki zysk, ale GRAAL to nie tylko losos. Od kilku kwartalow zmniejsza sie zadluzenie, zmniejszaja sie tez stopy procentowe, to powinno przelozyc sie na wynik.
To jest moj strzal. Moge sie mylic, ale na Graalu zamierzam zarobic, tak jak zrobilem to na Vistuli.
A co do zakupu akcji to od dna jestesmy juz w gore o 20% !!! wiec najlepszy moment przegapiles!
W tej chwili tylko farmacol mam. Forte super wyniki, ale stoją pod oporem i szczytem na 16,50 .
Mam stoplimit kupno.
Graala nie ruszam. Trzeba poczekać na wyjaśnienie ruchu cen surowców i towarów.
i tu masz rację...surowiec poszedł w górę...ale czy na Graalu występuje zależność pomiędzy wynikami a ceną surowca? wiem brzmi dziwnie...ale zależność nie jest taka prosta...wystarczy prze-śledzić wykresy i raporty
oczywiście pozostaje jeszcze problem z samym Pinokiem: czym wytłumaczyć wcześniejsze kiepskie wyniki w okresie stabilności waluty i niskich cen surowca...kontrakty?
pewnie znowu przeczytamy jego brednie jak to jest źle np. nt. cen śledzia...
cały czas pozostaje kwestia możliwego wyprowadzenia co najmniej 10 mln z Sf (sprzedaż aktywów) plus brak audytu raportu rocznego...
mam nadzieję że się mylę i nie zobaczymy kolejnego wałka straganiarzy...
Odnies sie merytorycznie. Ja tylko podnosze temat, nic nie dramatyzuje. Wg mnie Graal moze mimo wszystko miec w najblizszym czasie problem z plynnoscia.
Jak kurs bez przyczyny spadł całkiem niedawno do 10 zł to snuliscie domysły że Graal moze byc na skraju bankructwa .... A odnośnie dramatyzowania to juz nie pamiętasz jak przeżywales na forum przed publikacja wyników za 4 kw. 2012 " ze ktoś ciągle wywala, a Graal ponoć taka zajebista spółka "a teraz juz przewidujesz problemy z płynnością ... Sami specjaliści na tym forum . Normalnie sie tu marnujecie ...
nie ukrywam, ze czasami takze i mnie ponosza emocje. Ale w Graalu problem z plynnoscia jest od zawsze. Troche stabilnosci i spadku poziomu zadluzenia by sie przydalo. Ten kwarta na CF wyglada jednak historycznie beznadziejnie. Pomijam juz brak raportu SF za 2012 w sprawozdaniu bieglego. Chyba widac czarno na bialym ze Zarzad ma jakis interes w tym ukrywac nieprzyjemne rzeczy. Zobaczymy jak rynek odbierze te super wyniki. Chcialbym sie mylic, ale zakladam brak reakcji badz nawet zjazd. Caly czas nie chce mi sie rowniez wierzyc w to by marcowe obroty (750 tys papiera) nie mialy charakteru insider-trading. Suma summarum na wszystko, co wyplywa spod piora pana Wijaty nalezy patrzec z przymruzeniem oka i filtrowac to setki razy.
Filtrujesz to setki razy ale to jeszcze za mało widocznie ... Uważam ze zarząd właśnie zaczął robic cos w kierunku zwiększenia cash flow . Z upływem czasu bedzie tylko lepiej .
No i wlasnie na taka twoja odpowiedz stawialem. Nie masz zadnej merytorycznej wiedzy i tylko bajdurzysz. Pozdrawiam. Ja rowniez nie mam ochoty juz z Toba polemizowac. Choc to byla wlasciwie jednokierunkowa rozmowa :)
Dzieku Greatmongo za wlaczenie sie w dyskusje. Mnie nie pokoi skala CF rok do roku. Nie jestem jakims czarnym prorokiem, po prostu mnie to niepokoi. I mam do tego prawo. Nadal jestem akcjonariuszem Graala i wiem, ze to dobra inwestycja. Skala zadluzenia i negatywny trwale CF sa jednak powodem do pokornego sledzenia tych trudnych raportow pana Roberta.
Na rynku New Connect notowana jest spółka DORADCY24. Firma została przejęta kilka lat temu i od tego czasu została zrestrukturyzowana. Ostatni raport który opublikowano przed kilkoma dniami pokazał pierwsze zyski a wszelkie działania Zarządu wskazują na dalszy i bardzo dynamiczny rozwój spółki. Przez te kilka ostatnich lat spółka zeszła swoja ceną za akcję na groszowe poziomy. Podobnie było kiedyś z GETINEM który kosztował grosze a Pan Leszek Czarnecki przejął go na giełdzie, urentownił a następnie zamienił na Getin Bank :)
Moje oczekiwanie co do DORADCÓW24 - kupić sobie 500 000 akcji za cenę zaledwie 5 tys złotych polskich i za rok sprzedać z krociowym zyskiem (każdy grosz w górę to 100% zwrotu z inwestycji). A jeśli uda się wszystko o co planuje Zarząd to cena poszybuje powyżej złotówki a to już 500 000 PLN w kieszeni! Obserwujcie spółkę i wyciągajcie wnioski - aby tylko nie zostać na peronie bo każdy dzień może przynieść coraz to wyższą cenę akcji :)
ps. Porównanie z GETINEM nie jest przypadkowe - D24 mają wszelkie szanse aby stać się właśnie bankiem bo zarządzają firmą ludzie którzy zbudowali potęgę AIG Banku (dziś SANTANDER CONSUMER BANK SA)