nikt do ciebie nie przyjdzie i nie zaproponuje więcej niż 7 zł jak dalej bedziesz siedział na piecu licząc że rewolucję zrobi ktoś za ciebie , jutro pokażę 15 k po 30
Też wystawiam teraz swoje 5100 zobaczymy ilu sie nas uzbiera, jestem z Rzeszowa do Lublina nie mam tak strasznie daleko, wiem w którym miejscu dokładnie znajduje sie spółka mogę reprezentowac nas na walnym, może faktycznie lepiej coś robic niż stac z boku bezczynnie i patrzec jak nas okradają
Swiezak zakładaj skrzynkę i ogłaszamy na wszystkich forach, żeby wrzucali do Ciebie ilość akcji a potem kontaktowali się ws. przekazania pełnomocnictw, ja mam 2944akcje, mogę zarejestrować. Skontaktuj się z SII pod interwencje@sii.org.pl jak będziemy mieli choć 5% to na pewno sie zainteresują.
Ja dokładam 2.497 szt po 30 zeta. Mogę również dać komuś pełnomocnictwo bo bardzo mi się nie podoba co robi p. Wygrys, Choć prawdę mówiąc pewnie większość z nas na jego miejscu robiła by to samo.
Świetny pomysł. Wystawiam moje. Kto sprawnie porusza się na różnych forach internetowych (ja niestety nie) prośba o rozpropagowanie tego pomysłu. Niezależnie od wyniku tej akcji ja nie zamierzam sprzedać moich akcji po 7 zł, tym bardziej, że jeszcze kilka lat temu był skup za cenę, o ile dobrze pamiętam po ponad 100 zł. Spółka jakoś przez te lata w ruinę nie popadła, a konta bankowe są pełne gotówki, choć pomysłu na jej zagospodarowanie też nie widzę... Wszyscy akcjonariusze Permedii łącznie się! :-)Jeszcze raz gratuluję pomysłu! Łączę pozdrowienia.
LU Chemie, inwestor strategiczny spółki Permedia, zgodnie z zapowiedziami, ogłosił wezwanie do sprzedaży akcji spółki po 7 zł (co stanowi jedynie 49 proc. ich wartości księgowej).
Do skupienia jest ponad 768 tys. papierów reprezentujących 39,3 proc. kapitału zakładowego oraz uprawniających do 34 proc. głosów na WZA. Zapisy będą przyjmowane od 3 czerwca do 2 lipca.
Tymczasem na giełdzie płacono dziś za walory spółki nawet 7,03 zł (czyli o ponad 4 proc. więcej niż wczoraj ). Znacząco wzrósł również wolumen. Przekroczył 53,8 tys. (co stanowi 7 proc. akcji posiadanych przez inwestorów mniejszościowych) – to poziom obserwowany ostatnio ponad 2 lata temu, kiedy papiery notowano jeszcze w systemie ciągłym (obecnie objęte są systemem notowań jednolitych).
Ciekawe jest także to, że Michał Wygrys, prezes Permediów jest jednocześnie podmiotem dominującym w stosunku do MW Chemie, wobec której LU Chemie – spółka ogłaszająca wezwanie - jest podmiotem zależnym. Pytania pojawiają się również w kontekście pożyczki opiewającej na 5,5 mln, którą Permedia udzieliła 10 maja Lu Chemie na przeprowadzenie...ogłoszonego wezwania.
Wy lepiej patrzcie co się dzieje na spółce DORADCY24. Wyniki pokazali wczoraj ładne i niebawem zniknie szansa kupienia akcji po 1 groszu bo już wybierają intensywnie :)
Dorzuciłam moje 1791 sztuk.
Na Walne pojadę sama lub dam upoważnienie.
Na forum Parkietu też zbierają głosy.
Czy ktoś już złożył skargę do KNF lub wie jak się to robi?
Dnia 2013-05-15 o godz. 15:11 ~Janek napisał(a):
> jak daje na sprzedaż po 30zł to mi odrzuca zlecenie
mbank
> co zrobić ?
Daj zlecenie po zakończeniu dogrywki, tj po 11.30 lub po 15.30
Nie licz akcji w ilości 72000 ! Nikt drobny tyle nie ma ! To może być Wygrys albo Nadolski i chce uśpić naszą czujność i przerwać zbieranie głosów.
Zbierajmy dalej. Mniejszościowi akcjonariusze odezwijcie sie !
Musisz wprowadzic zlecenie tak zeby byl dluzszy termin waznosci. Zaznaczasz wiecj parametrow i wprowadzasz data zakonczenia waznosci zlecenia np w czerwcu
Poniżej link do przykładowego porozumienia akcjonariuszy (tutaj akurat VENO), należałoby sie już powoli zbierać, żeby takie porozumienie stworzyć i wydelegować przedstawiciela na NWZA, które nieuchronnie kiedyś się odbędzie, poza tym w ramach porozumienia można wysłać skargę do KNF.
Cały czas liczę że SII się włączy w naszą akcję i wesprze merytorycznie.
Jak widzimy jest Nas troche komu dajemy upowaznienie kto mieszka blisko i będzie wiedział co robić?? Może poda swój nr tel i będzie Nas reprezentował?? Jak złożyć to upoważnienie do reprezentacji??