• cena wykupu na I wezwaniu wzbudza uśmiech politowania... Autor: ~marc [79.110.195.*]
    7 zł za akcje ? Zastanawiam się na co liczy główny inwestor proponując tak niską cenę wykupu - może na niewiedzę drobnych akcjonariuszy?. Nikt przy zdrowych zmysłach nie odda akcji PMD za 7 zł. Free float jest całkiem spory więc pierwsze wezwanie zakończy się fiaskiem Czechów. Oddanie akcji można rozważyć w przedziale 15-17 zł. Każda niższa cena spotka się z raczej z marginalnym odzewem akcjonariuszy.
  • Re: cena wykupu na I wezwaniu wzbudza uśmiech politowania... Autor: ~Arek [31.172.188.*]
    zgadzam się w zupełności - tylko desperaci sprzedadzą i zrobią wielki błąd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: cena wykupu na I wezwaniu wzbudza uśmiech politowania... Autor: ~Dim [83.243.32.*]
    Żebym wyszedł na zero cena musiałaby być 30 zł ale jest wielu co kupiło taniej gdyż przez tak długi czas jakaś rotacja na spółce była.

Jak myśli główny akcjonariusz ? "Racjonalnie" czyli chce zapłacić najniższą kwotę aby zrealizować swój cel który mu się ubzdurał i jest zdeterminowany i nie ma dużo do zaoferowania.

W wezwaniu za 7 zł skupi od tych co trochę na tym zarobią lub trochę stracą. Zobaczy jaki to procent. Spojrzy w przepisy prawne i podejmie decyzję odnośnie dalszych kroków aby było najtaniej i po jego myśli i dało się wykonać.

Ja nie mogę uczestniczyć w wezwaniu z prostej przyczyny nie należę do przedziału inwestorów którym to wezwanie się opłaca. Do zaakceptowania straty zmusić może mnie tylko jakieś postępowanie prawne.

Gdy kupowałem spółkę dochody jej były 10 krotnie wyższe i osoby które teraz wzywają przyczyniły się swoją polityką do umniejszenia tych przepływów pewnie nie bez powodu.

W tym wezwaniu sprzedadzą ci który kupili w granicach 7 zł więc można będzie sprawdzić jaki był naprawdę obrót tymi akcjami. Obrót nie w rozumieniu mielenia w kółko jakimś pakietem akcji lecz rzeczywistą zmianą właściciela.
[x]
PERMEDIA -1,79% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.