Nie będę łgał obserwuję ten papier aby ewentualnie wrócić, ale czytałem raport. Kolejny kwartał wegetacji a co gorsza ZNACZNY spadek sprzedaży na eksport pomimo wydanych sporych pieniędzy w ubiegłym roku na promocję i na targi.
Firma działa, trochę zarobili i nic więcej. Spodziewałem się, że po przeciętnym raporcie za IVQ pojawi się w IQ znaczna kasa z eksportu a tu kiszka... Chyba za bardzo liczyłem na nowe rynki, które obiecywali w połowie ubiegłego roku.
Podsumuję jednym zdaniem, trwają na z góry upatrzonych pozycjach. ;)
Zenith weź pod uwagę znaczny wzrost sprzedaży krajowej. W eksport dalej inwestują(reklama) także trzeba poczekac na efekty. Pisze w raporcie o kliencie z Rosji, może ten rynek się rozwinie. Według mnie można spokojnie patrzec optymistycznie na tą spółkę, widac tendencję wzrostową w zyskach. Obniżają koszty produkcji także zyski w górę.
Zenith, wcześniej pisałeś, że sprzedałeś tylko część. Więc jak to jest? Nie musisz nic tłumaczyć ale lepiej już nic nie pisz bo Twoja wiarygodność jest zerowa.
ciekawe kiedy na SPC napisze ze to on sprzedawal po 19-21 groszy :D:D i teraz po raporcie uwaza ze nic z tego nie bedzie itp. itd... Od jeden z wielu naganiaczy :D
jest dobrze pewnie. Szkoda tylko, ze Zenith co pisal przy podobnej wycenie ok.90gr ze warto wchodzic i trzymac nawet rok obecnie deklaruje, ze obserwuje... nie czytac tutejszych bzdur co kto wypisuje, ani jak wyglada kurs tylko kierowac sie wlasnym rozumem radze Wam a wtedy zarobimy wszyscy :)
Dnia 2013-05-15 o godz. 21:11 ~izi napisał(a):
> Witam wszystkich.Mam 15kilo i czekam na godziwą wycenę.W
> złotych nie groszach.Dobra spółka.P.S.Zenith to pajac.
Nie obrażaj pajacy: Zenith to bydle i menda giełdowa. Kreuje się na poważnego inwestora a jest ścierwem, żerującym na innych.