• A co to wczoraj było? Autor: ~tomasz.z [87.205.140.*]
    Witajcie :)
    Co to się wczoraj działo na duonie?
    Nie śledziłem sesji. Wycieczka po stopy czy jakaś spontaniczna reakcja inwestorów?
    Taki jakiś młoteczek wyrysowaliście wczoraj ;)
  • Re: A co to wczoraj było? Autor: ~tomasz.z [87.205.140.*]
    Halo! Jest tu ktoś???
    Tylko mi nie mówcie, żeście wczoraj wszyscy wyskoczyli ?!?
  • Re: A co to wczoraj było? Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    kilku pajacow pisalo ze wychodzi i czeka po 80 lub na nowe minima :D ale w mojej opinii to albo w ogole akcji nie mieli, albo im SLe puscily i grubas zabral i marzylo im sie nizej odkupic wiec chcieli wywolac panike u panikarzy ;)

Wczoraj ewidetnie spacer po SL

a pamietasz moze co bylo przed poczatkiem wzrostow z 80 gr na 1zł niedawno ?,,,,, spacerek po SL z 80 gr na 76 gr ;)

moze tym razem tak samo zagrał.
  • Re: A co to wczoraj było? Autor: ~Kius [87.205.95.*]
    Tak to juz narazie jest na papierze...:)
    Spekulanci obecni haha:))
    No to niech buja ;P
    A mnie strrrrrrasznie interesuje ile mają umów na prąd podpisanych. Tyle, że nigdzie nie mogę znaleźć informacji w tym zakresie.
    Jeżeli sporo to jałowe do tej pory kwartały II i III mogłyby ładnie zaskoczyć, chociaż może jeszcze nie w tym roku tylko w następnym.
  • Odnośnie umów (ale jej polityki nie ilosci:)), poniżej art z neta Autor: ~Kius [87.205.95.*]
    Odnośnie umów (ale jej polityki nie ilosci:)), poniżej art z neta:

http://samcik.blox.pl/2013/05/Obiecuja-prad-tani-jak-barszcz-i-rachunki-nizsze.html
  • Re: Odnośnie umów (ale jej polityki nie ilosci:)), poniżej art z neta Autor: ~tomasz.z [87.205.140.*]
    To już czytałem. Nic nowego nie wnosi do sprawy bo wcześniej zapoznałem się z regulaminem promocji na stronie duonu.
    Pytanie ilu klientów udało im się przeciągnąć? Jeżeli do końca roku przejmą moje szacunkowe 250 tyś. to 3 zł za papier będzie w przyszłym roku.
  • Re: Odnośnie umów (ale jej polityki nie ilosci:)), poniżej art z neta Autor: ~Kius [87.205.95.*]
    No ilosci to chyba sie tak szybko nie dowiemy, chyba ze ich spytac, badz podadza przy wynikach / prognozie...
    pradu coraz wiecej, mocno dzialaja wiem cos o tym bo sie interesowalem i pytalem duona o wspolpracę ;)

a II i IV kw nie beda juz az tak jalowe bo gaz daja najczesniej do firm ktore korzystaja z niego caly rok, latem oczywiscie mniej ale tez!
    Dnia 2013-05-10 o godz. 09:47 ~o0o napisał(a):
    >a pamietasz moze co bylo
    > przed poczatkiem wzrostow z 80 gr na 1zł niedawno ?,,,,,
    > spacerek po SL z 80 gr na 76 gr ;)

Pamiętam, pamiętam... Trochę mnie wtedy nastraszyli ;)

Fundamenty zastygły i można by mury pomału stawiać. Najlepiej POMAŁU a dokładnie :)

po co sie spieszyc, co nagle to po diable,,, ja wole spokojnie do gory niz stawianie murow z tektury!!!

chcialbym zeby na 1,3 porzadne murowanie zrobili i poznie 1,5 tez ubili
    ostry marsz na 1,3 czy 1,5 moze sie skonczyc tym co ostatnio

chociaz tym razem przebic 1zł i 90 gr bedzie ciezko
  • Re: A co to wczoraj było? Autor: ~Kius [87.205.95.*]
    Dokladnie tektur nam nie potrzeba :)
  • Re: A co to wczoraj było? Autor: ~mikab [62.244.139.*]
    Znów walczymy z oporem na 1,03 masakra ciekawe czy dziś się uda.
  • Re: A co to wczoraj było? Autor: ~kt [213.199.193.*]
    walki dzisiaj to jak na lekarstwo, obrót na ostatnie czasy raczej niski
  • Re: A co to wczoraj było? Autor: ~longterm [184.105.144.*]
    Dnia 2013-05-10 o godz. 11:58 ~kt napisał(a):
    > obrót na ostatnie czasy raczej niski

Obrót niski bo jesteśmy w dwutygodniowym okresie zamkniętym.
    Osoby z Zarządu i Rady Nadzorczej dlatego tak intensywnie skupowały akcje DUO pod koniec kwietnia, bo z początkiem maja zaczął obejmować ich ten zakaz i
    cyt:
    "nie mogą w czasie jego trwania nabywać lub zbywać, na rachunek własny akcji emitenta oraz innych instrumentów finansowych z nimi powiązanych."
    Od środy znów powinno być tu ciekawie.
    Nabywanie akcji przez osoby uprzywilejowane informacyjnie (insiderów) tuż przed publikacją wyników finansowych odbierane jest przez rynek jako dobry prognostyk.

smiem sadzic ze osoba z zarzadu nie po to kupowala 20 tys akcji (dwie czy trzy osoby w granicach 20-30 tys akcji kupilo) czy 100 tys akcji zeby zarobic na nich 20 czy nawet 50% czyli zgarnac 4 tysiace czy 10 tys zł czy w przy[padku tych wiekszych zakupow 50 tys zł bo to dla nich zadne pieniadze.
    Oni to brlai zeby oddacz minimum 100% zyskiem lub lepiej

cierpliwym duon sie oplaci smiem sądzić. trzymasz nalezy do conajmniej wynikow za IVkw 2013 lub nawet I kw 2014,
    tam dopieor powinno byc nam wesoło ;)

firma skonczyla wielkie inwestycje, generuje zyski i zdobywa ciagle nowych klientow, wiec te zyski za rok moga byc tyl o wieksze.

JA licze w dlugim terminie, 1-2 lata na cene w okolicach 3zł,
    bo 2 zł to sie naleza jak psu kość. Nawet teraz ;)
  • Re: A co to wczoraj było? Autor: ~bufon [77.252.241.*]
    Wczoraj w rzeczpospolitej pisali o odbieraniu kientów PGNiG przez mniejsze firmy!
    Wymienili też Duona:)
  • Re: A co to wczoraj było? Autor: ~rp [216.218.254.*]
    Dnia 2013-05-10 o godz. 13:13 ~bufon napisał(a):
    > Wczoraj w rzeczpospolitej pisali o odbieraniu kientów PGNiG
    > przez mniejsze firmy! Wymienili też Duona:)

PGNiG traci rynek

Zdecydowanie najwięcej klientów na rzecz konkurencji tracą firmy ze 100-proc. udziałem Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa.
    Jak wynika z danych URE, aż 316 zmian na 322 dokonane w ostatnich ponad dwóch latach dotyczy właśnie tej grupy kapitałowej. Spośród firm należących do PGNiG zdecydowanie najczęściej klienci rezygnują z usług Mazowieckiej Spółki Gazownictwa, a następnie Górnośląskiej Spółki Gazownictwa.

Mówiąc o zmianach dostawców, nie można jednak zapomnieć, że w ubiegłym roku ponad 94,6 proc. sprzedaży było realizowanych przez grupę PGNiG.
    Dla porównania, w 2011 r. giełdowa grupa kontrolowała 96,4 proc. rynku.
    Jak z tego wynika, PGNiG z roku na rok traci udziały i nadal jest najbardziej narażone na utratę klientów.

Zarząd spółki w pełni zdaje sobie z tego sprawę, czemu dał wyraz w przedstawionej pod koniec ubiegłego roku krótkoterminowej strategii na lata 2013-2014.
    Zakłada ona m.in. intensyfikację działań mających na celu zwiększenie rozpoznawalności marki PGNiG, poprawę obsługi klienta, budowę popytu na gaz w elektroenergetyce oraz rozszerzenie oferty produktowej.

Kto zyskuje?

W ubiegłym roku udział innych niż PGNiG dostawców gazu na polskim rynku wzrósł do 5,4 proc. z 3,6 proc. zanotowanych rok wcześniej.
    Wśród nich najszybciej rozwija się Egesa Grupa Energetyczna.
    W ubiegłym roku miała 1,2-proc. udział w rynku.
    Kolejne miejsca zajmuje G.E.N Gaz Energia, EWE energia,
    notowana na warszawskiej giełdzie Grupa Duon,
    Enesta, Polenergia Kogeneracja i Handen.
    URE zauważa, że od 2011 r. stale wzrasta liczba spółek, które sprzedają gaz do końcowych odbiorców.
    W ubiegłym roku 13 największych firm, niezależnych od PGNiG, sprzedało łącznie ponad 1,3 mln m sześc. gazu do 141,2 tys. odbiorców.
[x]
DUON 0,00% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.