O ponad 3 proc. spadnie w tym roku realne zużycie stali w krajach Unii Europejskiej. Od 2014 r. wskaźnik ten zacznie się piąć w górę.
Potwierdzają się przewidywania ekspertów. Zgodnie z nimi początek 2013 r. miał być trudny dla branży hutniczej. Kolejne miesiące to stabilizacja koniunktury na niskim poziomie, a od przyszłego roku branżę czeka poprawa sytuacji.
Taki też obraz wyłania się z analizy przedstawionej przez organizację zrzeszającą europejskich producentów stali. Zdaniem ekspertów EUROFER zużycie jawne stali w Unii Europejskiej spadło w pierwszym kwartale 2013 r. o niemal 6 proc., rok do roku. Ma to być jednak ostatni tak zły okres dla europejskiego hutnictwa. W przyszłym roku zużycie stali wzrośnie o 1 proc. To niewiele, jednak należy przypomnieć, że w ostatnich latach wskaźnik ten znajdował się wyłącznie pod kreską.
przyganiał kocioł garnkowi.Ty 2zeta też powinieneś być pociągniety do odpowiedzialności karnej.Naganiałeś na spadki w okolicach 3 zł a póżniej akcje poszły do 5 zł z kawałkiem.Kto słuchał twojego naganiania w tamtym czasie i sprzedał to nieźle umoczył.
człowieku problem z głową to ty masz.Naganiałeś na sprzedaż przy około 2,5 za akcję potem akcje odbiły do ponad 5 zł(osobiście sprzedawałem gdzieś od 4,4-5)możliwość zarobku i wyjścia była.Więc nie pie...ol głupot o jakimś 30 zł jak jesteś taki sam.
Zawsze mówiłem że ta spółka jest mniej warta niż 2zł matole! A to że za fundem matoły zaczęły kupować to już nie moja wina. Miało spaść i spadło, tak jak pisałem matole!
Kolego 30malo: czy twoje wpisy oznaczają, że nadal trzymasz akcje "potentata na Europę Środkowo-Wschodnią" kupione w okolicach szczytu hossy w 2007r ?
Najpewniej tak bo bzdurne wpisy które zamieszczasz od kilku lat są na żenującym poziomie i nijak się maja do kursu, który zsuwa się od długiego czasu po równi pochyłej.
Czy nie wiesz, że COGNOR ma ponad 500 mln zł zadłużenia i nadal generuje straty ?
Przecież tutaj nawet nie widać żadnego światełka w tunelu a dodatkowo spółka chce pozyskać ponad 100 mln zł z rynku.
Kierunek 0,40 - 0,50 zł został już obrany i może tam kurs "perełki" się zatrzyma.
p.s. Widzę, że masz wsparcie w osobach m.in kolegi "ed", który tak samo zdecydowanie jak COGNOR bronił PSW Capital i AGROTON.