kontynuacja poprzedniego wątku
update o projekt dywidend, WZA, rozszerzenie działalności oraz koncepcje inwestora finansowego
Netwise redukuje niskomarżową sprzedaż (lekki spadek przychodów), i skupia się na lukratywnych projektach (imponujacy wzrost zysku).
Podejrzewam, że spełnienie planów Netwise oraz liczne nagrody, zwiększają prawdopodobieństwo pojawienia się inwestora branżowego
27.05 odbędzie się walne zgromadzenie. Projekty uchwał dotyczą wyplaty dywidendy (przy obecnej cenie stopa dywidendy ok. 7%) oraz poszerzenia działalności o sprzedaż hurtową komputerów, urządzeń peryferyjnych i oprogramowania.
Koncepcje inwestora można uaktualnić o mozliwość pojawienia sie zainteresowania ze strony inwestorów finansowch. Wiadomo, że dla nich dywidendy sa wabikiem :) Jesli, więc spółka wdroży politykę dywidendową, to prawdopodobieństwo inwestora finansowego mocno powinno wzrosnąć.
Rozszerzenie działaności o hurtową sprzedaż sprzętu i oprogramowania wpisuje się we wdrażaną zmianę struktury przychodowej spółki.
Inwestorzy czekają na wyniki za Ikw, ale moim zdaniem, warto postawić na poprawę w całym roku 2013 vs 2012. Tym bardziej, że zmiana i rozszerzenie struktury sprzedaży może potrwać 1-2 kwartały. Dodatkowo, gdyby spółka zdecydowala sie na wypłacanie dywidend, to jest to rzecz pod rozwagę dla długoterminowych inwestorów.
Co to, moim zdaniem, oznacza:
może nie warto zastanawiać się do ilu dojedzie kurs? któż to wie? sky is the limit :)
może warto zastanowić się: jak długo warto trzymać akcje Netwise?
tu sensownym momentem są: wyniki za cały 2013r. (ewentualnie trzy kwartały) i/lub pojawienie się branżowego/finansowego gracza.
Świetne podsumowanie. Spółka ledwo co zadebiutowała a już rozpieszcza nas informacjami o dywidendzie. Jeżeli dojdą do tego dobre wyniki za pierwszy kwartał sprzedaż w tym roku wydaję się być bezsensowna. Zbyt wiele można ugrać pozostawiając akcje w portfelu. Tak jak pisałem wcześniej, niedługo ludzie będą się zabijać o te akcje:)
Tu jest klucz.dla waszej 'GRUPY' ...........Powodzenia ...
Za całokształt działalności na cde, netwise, spólkach patro ....
Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie
Dla mnie osobiście kluczowym momentem powinien być III Q. Już wtedy powinniśmy zobaczymy w jakiej kondycji znajduje się Netwise S.A
Od strony spółki zaczynają napływać dobre wieści. Podejrzewam, że spółka będzie pokazywała dobre wyniki za poszczególne Q co powinno przyciągnąć inwestora branżowego.
Myślę, że podczas WZA zostanie podjęta uchwało o wypłacie dywidendy, co powinno wzmocnić pozycję Netwise w oczach inwestora finansowego jak i indywidualnego.
najgorzej mają ci co licza na szybkie pieniądze - zresztą na każdej spółce
brak wzrostów +10% dzień po dniu doprowadza takich nerwusów do skarju wytrzymałości
skaczą gdzie indziej i to samo :)
Dnia 2013-05-10 o godz. 16:34 ~wodzirej napisał(a):
> Spółka co kolejny kw będzie pokazywać dobre wyniki, ale
> chyba faktycznie ten III KW będzie kluczowy.
Och ty ,mój mały geniuszu .No bardzo ładnie ale aż 3 kw. kto ci będzie tak długo czekał ..
Tu należy ci klaps trochę przedobrzyłeś...
Dnia 2013-05-13 o godz. 09:26 ~wodzirej napisał(a):
> Trzymanie akcji minimum do III kw powinno przynieść lepszy
> efekt.
Jak już wcześniej wspomniałem
Netwise skupił się
> na bardziej rentownych projektach.
Wdrożenie nowej
> struktury przychodów trochę potrwa...
Spółka również
> planuje wypłatę dywidendy.
trzeba zdecydować się, czy probować zarabiac na szarpaniu ułamkow procent dzień po dniu
czy inwestować w dłuższym horyzoncie z nadzieją na sowite %
w przypadku Netwise -dłuższa inwestycja wydaje sie mi sensowniejsza :)
Dnia 2013-05-13 o godz. 11:01 ~szaman napisał(a):
> Dnia 2013-05-13 o godz. 09:26 ~wodzirej napisał(a):
> > Trzymanie akcji minimum do III kw powinno
> przynieść lepszy
> efekt.
Jak już wcześniej
> wspomniałem
Netwise skupił się
> na bardziej
> rentownych projektach.
Wdrożenie nowej
> struktury
> przychodów trochę potrwa...
Spółka również
>
> planuje wypłatę dywidendy.
trzeba zdecydować się, czy
> probować zarabiac na szarpaniu ułamkow procent dzień po
> dniu
czy inwestować w dłuższym horyzoncie z nadzieją na
> sowite %
w przypadku Netwise -dłuższa inwestycja wydaje sie
> mi sensowniejsza :)
Tak właśnie trzeba walczyć ...Trzeba być dzielnym nie poddawać się , walczyć do końca ..
To są trudne wybory czy zarabiać na szarpaniu czy w dłuższym horyzoncie ale co tam będą sowite zyski ...Będzie dywidenda ...
Dajcie z siebie wszystko musi sie udać i leszcz łyknie w końcu ...
Podejrzewam, że cena akcji może pomału iść w górę.
Jak wspominałem bardziej skupiłbym się na III kw. Wtedy ujrzymy spółkę w pełni gotową, dzięki której będziemy mogli realizować swoje cele inwestycyjne.
Dnia 2013-05-13 o godz. 15:28 ~wodzirej napisał(a):
> Podejrzewam, że cena akcji może pomału iść w górę.
Jak
> wspominałem bardziej skupiłbym się na III kw. Wtedy ujrzymy
> spółkę w pełni gotową, dzięki której będziemy mogli
> realizować swoje cele inwestycyjne.
też uwazam, że dopiero okolice ii-III kw dadza pełniejszy obraz
choć kciuki trzymam i za Ikw, a jeszcze bardziej za politykę dywidendową Netwise :)
Dnia 2013-05-13 o godz. 16:21 ~szaman napisał(a):
> Dnia 2013-05-13 o godz. 15:28 ~wodzirej napisał(a):
> > Podejrzewam, że cena akcji może pomału iść w górę.
>
Jak
> wspominałem bardziej skupiłbym się na III kw.
> Wtedy ujrzymy
> spółkę w pełni gotową, dzięki której
> będziemy mogli
> realizować swoje cele inwestycyjne.
>
też uwazam, że dopiero okolice ii-III kw dadza pełniejszy
> obraz
choć kciuki trzymam i za Ikw, a jeszcze bardziej za
> politykę dywidendową Netwise :)
"Tak nie można geniusze wy moi ... Podejrzewam , też uważam do kogo ten język to musi być bardziej przekonywujące kto wam uwierzy skoro jesteście ubrani od 14.40 zł .
naganiacze na spady z klubu Pionokia (jkl, 666\Antymądry) chcą tanich akcji
czas jest przeciwko nim, a po stronie normalnych inwestorów
dlatego pytanie o czas inwestycji, a nie poziommy pozostaje jak najbardziej sensowne
Dnia 2013-05-14 o godz. 15:30 ~NTW napisał(a):
> Inwestowanie długoterminowe przyniesie większy efekt.
> Naganiacze na spadki nie rozumieją tego pojęcia.....
oj naganiacze z rózowego klubu p...inokia dobrze wiedzą
dlatego naganiają :)
inwestycja związana z czasem, a nie zgadywanka cen jest sensowan
takze z tego powodu, że pozwala odseparować się
i patrzeć z politowaniem
na naganiaczy z klubu pinokia (jkl, 666/Antymądry), ktorych akurat upływ czasu baaardzo boli :)
Czekam na mojego POSTA NIE LINKA --WKLEJ GO !!!!!!!!!! NIE DAJ SIĘ PROSIĆ TO PROSTE WYTNIJ - WKLEJ -- może ci dynamiczny ntw pomoże jest pod ręką lub wodzirej ali to kompletne dno jego nie proś...
Dnia 2013-05-17 o godz. 14:05 ~szaman napisał(a):
> jkl
współczuję ci, że żyjesz w matrixie - marne to
> pocieszenie, że full hd...
masz pytanko, nie błaznuj i nie
> uciekaj jak zwykle, po prostu odpowiedz :)
dlaczego
> pisałeś glupoty, że runicom sypie? masz dostęp do poufnych
> informacji i walisz o tym na forum? a potem zacząłeś
> wycofywać się z tego? co ty kombinujesz ? kogo chcesz
> wywieść na manowce? jaki masz w tym interes jkl?
O twoja ulubiona metoda przypisywania słów które nie zostały powiedziane (napisane)
proszę wklej mojego posta gdzie napisałem , że runicom sypie ..
Oczywiście znajdziesz śmieszny argument aby go nie wkleić a w rzeczywistość jest taka
, że nie pisałem nic o sypiącym runicomie a o sztucznych podbitkach aby wciągnąć do gry ulice ...
Twój obłęd na naganianie sięga absurdu .. To co robicie jest chore . Niedoświadczonych , początkujących inwestorów naganiać na kupno przewartościowanego papiera .....
Czekam na posta o którym pisałem wyżej
Dnia 2013-05-20 o godz. 17:30 ~wodzirej napisał(a):
> ,,pytanie brzmi: jak długo trzymać Netwise, a nie do
> jakiego poziomu,,
>III kw powinien dać pełen obraz spółki.
Również mi tak samo się wydaje. III Q pokaże w jakiej sytuacji jest naprawdę spółka i czego możemy się dalej spodziewać. Inwestycja długoterminowa może okazać się bardziej korzystna... :)