Gwarant przed chwilą podał lepsze wyniki w pierwszym kwartale niż przed rokiem w analogicznym okresie . Skąd te spadki ? Ano stąd że nie przebiliśmy tych 36.50 zeta na trwałe i się popyt wystraszył że będzie większa cofka . W dodatku jutro wyniki . Z drugiej strony sprzedający mają trochę racji bo o ile impel dynamicznie poprawia przychody to trzeba też zauważyć że dynamicznie również rosną koszty działalności za sprawą podwyższonej płacy minimalnej .
Przychody chyba nie będą tak wysokie , co do wyniku netto to pojęcia nie mam . Gwarant pobudził nieco apetyty że pomimo zwiększonej płacy minimalnej poradził sobie i pokazał lepsze wyniki . Może na impelu będzie tak samo i nastąpi poprawa ?
Wyniki cieniutkie... Prognoza 2 mld przychodów w 2014 powoli staje się nierealna. Boję się też, że dywidenda może nie zostać zatwierdzona, rada nadzorcza w 2012 roku już w kwietniu pozytywnie zaopiniowała wniosek zarządu o wypłatę dywidendy za 2011 rok, mamy już maj i cisza.
Wyniki słabe ale biorąc pod uwagę że jest spowolnienie gospodarcze to można powiedzieć że ta spółka dalej jest bezpieczną przystanią . Coś ostatnio panikujesz zibi najpierw że nie będzie dywidendy a jednak ją zadeklarowali jak ją już zadeklarowali to piszesz że nie wiadomo czy będzie bo wyniki słabe . Ja sądzę że prezes dokładnie znał prognozy wyniku finansowego tego kwartału i jeśli zadeklarowali dywidendę za zeszły rok to ta dywidenda będzie . To oczywiście moje zdanie . Pozdrawiam !
Przepraszam nie miałem na myśli uchwał lecz możliwość wydrukowania akcji tj . warrantów subskrypcyjnych do końca czerwca tego roku. Czy ja coś poplątałem ? Szybko czytałem najwyżej mnie popraw zibi . Pozdrawiam .
W statucie spółki jest napisane że mają taką możliwość i że ta możliwość wygasa pod koniec czerwca tego roku . Mogą to nie znaczy że z niej skorzystają zwłaszcza że faktycznie impel ma przyhamować z akwizycjami w tym roku .
"Impel zamierza w tym roku mniej koncentrować się na akwizycjach. Grupa będzie skupiała się na włączeniu w swoje struktury spółek przejętych pod koniec 2012 roku.
"W tym roku będziemy się mniej nastawiać na akwizycje. Musimy skonsolidować cztery akwizycje z końca 2012 roku" - powiedział Bogdan Dzik.
"Oczywiście lokomotywa akwizycyjna jest rozpędzona i być może jeszcze w drugim kwartale nastąpi jeszcze jakieś przejęcie" - dodał."
Tak więc nie jest powiedziane, iż w 2013 nie będzie akwizycji, może przecież być to jedna ale dość znacząca..