obstawia że gość jest nieuczciwy i róznymi metodami będzie wyprowadzał kase z podległych sobie podmiotów z korzyścia tylko dla siebie
potwierdzaja to dobitnie fakty
brak zainteresowania kursami z jego strony ,brak dywidend ,brak jakichkolwiek informacji
z jego spółek oprócz mielenia kasy między grupą
O kurs spółki osobiście się nie martwię. Jak na razie obserwuję konsekwentną realizację założeń jakie Hajdarowicz poczynił w momencie przejęcia upadającego Eurofaktora. Dywidenda ma szanse się pojawić jedynie wtedy gdy zaczną być notowane przychody spoza grupy GREMI lub co najmniej zostaną zawiązane nowe kontrakty z innymi podmiotami spoza grupy. Spółka od samego początku miała być spółką scalającą biznes GREMI w jedną całość. Nie jest to spekulacja ze strony Hajdarowicza tylko konsekwentna realizacja założeń. W tej chwili na kursie ciąży jedynie podaż akcji ze strony akcjonariuszy którzy pamiętają jeszcze czasy Eurofaktora. A jeśli chodzi o te docelowe 5 zł to powiem że nisko się cenicie.
To ja Ci powiem w ten sposób. Konsekwencji w działaniach nie ma tu żadnej. Miało być zarządzanie wierzytelnościami, współpraca z funduszem sekurytyzacyjnym na dużą skalę, pożyczki i jeszcze parę innych. Co wyszło z tego wiemy wszyscy.
Jak Hajdarowicz zobaczył, że na sekurytyzacji można nieźle zarobić to odkupił jednostki w Copernicusie od EFRa i wsadził je do swojego niepublicznego podmiotu. Teraz te jednostki wyceniane są pewnie na kilkadziesiąt % więcej. Co to według Ciebie jest ?
Działalność medialna i wydawnicza to jak na razie porażka. Akcjonariusze wszystkich jego spółek liczą straty i na tę chwilę nic nie zapowiada, żeby ta tendencja miała się zmienić.
Masz jakieś argumenty na potwierdzenie swoich tez ?
wiadomo że kurs jest tragiczny do posiadanego majatku
lecz pamietaj że jak Hajdarowicz zrobi mega emisje po 2,2 bo do tego daży
to cała kasa która teraz jest w gremi przepłynie do niego poprzez rozwodnienie kapitału
tu tkwi cała prawda w niskich notowaniach jego spółek
rynek mu nie ufa bo gra nieuczciwie w stosunku do pozostałych udziałowców
Może macie rację... na razie i tak nie mam zamiaru wychodzić przed szereg i inwestować jakieś duże kwoty. Niemniej wzrost WK dobrze wygląda, choć nie mam pewności czy będzie dalej kontynuowany. Nie zamierzam na siłę udowadniać swoich racji.