skad ty to czlowieku pobrales :D
pokazal bys ten swoj wykres :D
Wcale nie musi byc up wielki!!! to moze potrwac, mozemy sie kiskic po 1zł i rok!
najlepszy przyklad ostatni dynamiczny powrot z 1,3 ;D mimo b dobrych wynikow polecial kurs na morde!
ja tam widze 1,18 przystanek niewielki, ewentualnie odrazu na 1,3 i tam twarda walka, tam mamy duzy i wazny opor!
dopiero po pokonaniu 1,3 na duuuuuzym wolumenie mozliwe widly i odrazu 1,5 a jak wejdziemy na 1,5 to juz od sternika zalezy czy 2 zl puknie czy nie
od sternika i wynikow,
chociaz tutaj karty rozdaja duzi bo widac ze sie tluką i mimo dobrych wynikow moga kurs trzymac za morde zeby ulica oddala.
dopuki ktos duzy tu nie zaatakuje i nie zacznie wciagac akcji a ktos nie bedzie sypal tak jak teraz nie bedzie wielkiego BUM i juz. Duzi musza sie nachapac i chciec zeby to zacelo rosnac! ewentualnei nowy gracz duzy ktory bedzie chcial w to wejsc.
niestety widac golym okiem ze ktos wysypuje akcje duona :P i to blokuje wzrostu
niektórzy kupowali po 0.7 i 0.74 w pakietach.Jestem ciekawy na jak długo bo jak zaczną sypać to zrobi się nieciekawie!
kolega te 1.6 1.7 bez wykresu wyczarował co nie znaczy, że na tych poziomach się nie zatrzyma!!!no ale to jeszcze zapewne troszkę potrwa!
jutro na plus w czwartek mała korekta i bedzie dobrze.Dwa kroki do przodu jeden do tyłu:)
pozdro
Autor | ~mir [79.163.123.*] 2013-04-28 18:23
Zobacz wątki dotyczące Grupa DUON
Zobacz profil Grupa DUON
Cena DUON 2013r. MAJ 11-31 CENA 0,97 -1.13ZŁ. z SOBIESKIM ZWAŁĘ WYŁAPAŁEM.
Do Tomasza- No... tydzień do wyników.
Będą złe, przyzwoite, dobre, rewelacyjne? Obstawiam jedną z 2 ostatnich opcji.
> Tylko kilka dni i poznamy fakty i czyja jest RACJA
Tzn? Obstawiasz zjazd teraz? po wynikach? Czy trzymasz byczą stronę?
Ja tam trzymam. Dokupiłem za dywidendę z syntka. Target - powyżej 2 lat.
DOŁY TU BYLY LATAMI została tylko PÓŁNOC -powód branża i wyniki cena z lat 2008-2009 realna w TYM ROKU .
Zaznaczam to sa TYLKO MOJE PROGNOZY życzę POWODZENIA.
nie czytajcie takich wypocin, jak miał akcje widział 1,60 - 1,70 i dalej w górę, jak nie ma to widzi nowe minima, obyś naprawdę nie miał już akcji i więcej tego bełkotu nie wrzucał
Do kt
A ty jak to widzisz, w końcu to drugi dzień spadków może faktycznie trzeba przynajmniej pomyśleć o sprzedaży. Ja narazie czekam ale muszę przyznać że moja wiara w wzrosty poważnie ostygła.
ja niestety szklanej kuli nie mam i nigdy nie piszę, że cokolwiek jest gwarantowane
jeśli nie utrzyma 0,97 to raczej zredukuję i poczekam co dalej, jeśli będzie spadać to najważniejszy poziom to moim zdaniem 0,80pln, albo odbije i mocno w górę, albo przebije i tu rzeczywiście nowe minima możliwe
wyniki moim zdaniem będą podobne do tych z q4, czyli dobre
Ehhh pozazdrościć ja dopiero niedawno dołączyłem do akcjonariatu i mam po 0,99 dlatego się troszkę obawiam co to będzie. Zobaczymy przyznam że jest dreszcz emocji
kurs kursem, wyniki wynikami, ja nie mam pewności, że dobre wyniki przekładają się na dobry kurs i na odwrót, zbyt wiele razy to się mija, oczywiście w krótkim terminie, w długim ta zależność najczęściej występuje
tutaj spokojnie poczekajmy, trzeba pamiętać, że jeśli wykonają prognozę to c/z będzie około 15-16 przy kursie 1PLN, więc to aż tak różowo nie jest
tak jak pisałem, 0,96-0,97 potem 0,8 kluczowe, jeśli nie przebije 0,96-0,97 to w górę, co najmniej na poprzednie szczyty, jeśli jednak pójdzie w dół i przebije 0,80 to dramat
Jakie odwaznie? Tez dokupilem i nie distalem tyle ile chcialem po 96.
To co pisze sep o wzrostach jak i o spadkach to totalny belkot
Mam nadzieje ze serio sie wysypal :) jesli tak to pewnie postawil beznadziejnie SL a gruby pewnie dzis zrobil wycieczke po stop loose-y i mu zabral akcje i teraz koles nawoluje na spadki zeby odebrac co mu zabrali nizej.
Jesli wyszedl swiadomie to jest kretynem :D i niedlugo bedzie zalowal.
Widzieliście jaką Tauron zrobił marżę na sprzedaży energii? Szkoda że Duon nie ma w portfelu zbyt wielu klientów detalicznych, bo przy tych cenach energii w hurcie, braku obowiązku umarzania certyfikatów i wysokich regulowanych cenach dla detalu, sprzedaż energii do Kowalskiego to złoty biznes
Myślę, że kilka ostatnich akcji marketingowych przyciągnęło jednak trochę klientów. A to pewnie nie koniec.
Jeżeli zdobędą ich 250 tyś. to zyski z prądu mogą przekroczyć te z gazu ;)
To ok. 2% rynku detalicznego.
Moja wycena jest na czasie na DZIŚ na 2013-2014 2,3zł-2,85 zł gdyby nie recesja byłoby lepiej ZAZNACZAM to jest tylko moja wycena.
Autor | ~mir [79.163.108.*] 2013-04-30 06:04
Zobacz wątki dotyczące Grupa DUON
Zobacz profil Grupa DUON
GRUPA DUON S.A.: Informacje o transakcjach zawartych przez osoby zarządzające i ...
.
Po dzisiejszym info? Skoro zarzad kupil w sumie pomad1mln to jak sadzisz, jak to od kuchni wyglada?
1,3 niedlugo, a nawet upragnione 1,5 ja tak obstawiam, do konca maja 1,5zl
Mir to ty byles na morbudzie?
Na morbudzie nie byłem BVD sprzedałem przy 176 zł choć doradca mówił że to błąd KGHM opóściłem niedawno wejde po DEWID. lub za rok powód cena srebra na DUON 2013r. MAJ 11-31 CENA 0,97 -1.13ZŁ. czekam do tych terminów POTEM CZAS ?