• Zientara zwiększa zaangażowanie... Autor: ~Fischman [192.165.126.*]
    Zientara, kupił poza rynkiem regulowanym 2.258.408 akcji za łączną cenę 2.970.000 PLN. Średnia cena za jedną akcję Emitenta w przedmiotowej transakcji wyniosła 1,31 PLN.
    Ciekawe od kogo. Ja stawiam że Bauer sprzedał ;-)
  • Re: Zientara zwiększa zaangażowanie... Autor: ~poczym [78.8.218.*]
    a kurs w czarnej du...................
  • Re: Zientara zwiększa zaangażowanie... Autor: ~poczym [78.8.218.*]
    ciekawe ile znów zdejmą z wycen nieruchomości w raporcie kwartalnym? ciekawe że jak firma zarządzająca brała procent od aktywów (granda) to wówczas wszystko tylko rosło
  • Re: Zientara zwiększa zaangażowanie... Autor: ~doki [195.182.35.*]
    po tym co widziałem na CTC juz mnie nic nie zdziwi...
  • Re: Zientara zwiększa zaangażowanie... Autor: ~moja@ [84.205.24.*]
    Bauer nie sprzedał i sądzę, że do dnia, w którym razem z Wandzlem mają kontrolę nad kocurkiem tego nie zrobi. Na walnym zarejestrował 3 145 637 akcji. Z tego wynika, że dla Zientary akcje zostały skupione z rynku przez słupa bądź słupy. Jest oczywiście jeszcze możliwość, że Pioneer nie wysypał się do końca i te akcje są od nich.
    Nowa ilość akcji w posiadaniu Zientary mogła zmienić układ sił na walnym bo ponad 5% zarejestrowali;
    Wandzel - 24 306 847
    Zientara - 19 937 085
    Knabe - 5 571 000
    Bauer - 3 145 637
    Oczywiście mogła zmienic tylko teoretycznie bo jak się spojrzy na ilość akcji, którymi przegłosowano przerwę w walnym to widać, że Zientara, Wandzel i Bauer głosowali zgodnie. W końcu cała trójka to "cypryjscy" patrioci. Przeciw przerwie był Knabe. W takim razie po jaką cholerę potrzebna jest przerwa. Ma ktoś jakieś pomysły ?

• Re: Zientara zwiększa zaangażowanie... Autor: ~nifek [83.23.172.*]
    może ktoś był na walnym?
  • Re: Zientara zwiększa zaangażowanie... Autor: ~nifek [83.23.172.*]
    może jednak się żrą między sobą i dlatego potrzebują przerwy na wyjaśnienie między sobą jak podzielić tort?
  • Re: Zientara zwiększa zaangażowanie... Autor: ~moja@ [84.205.24.*]
    Program walnego typowy, sprawozdania i absolutorium. Przerwa, świadczy o rysce na dotychczasowym monolicie. Obstawiam, że wszystko podoba się Wandzlowi i Bauerowi, a pozostałym? Ciekawe, ciekawe. No i jeszcze coś, na walnym jest ponadto akcjonariusz lub akcjonariusze dysponujacy 1000 głosów. Kto wie, może to SII.
    I na koniec też ciekawostka, któryś z wiadomej czwórki, głosując w sprawie uchwały nr 3 i 4, z dwóch akcji wstrzymywał się od głosu a z pozostałych był za. Tego to już w ogóle nie rozumiem.
[x]
SOHODEV 0,00% 0,41 2025-12-11 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.