Do gry wchodzi inwestor strategiczny w postaci Grall-a i ogłasza wezwanie na akcje powiedzmy po 3 zyla........ Mozliwy scenariusz...ot takie sobie moje przemyslenie.... P.S. a dlaczego tak uwazam? Wystarczy poszperac a internet to kopalnia wiedzy;-)))))
Dnia 2013-05-05 o godz. 09:42 ~Baltazar napisał(a):
> Do gry wchodzi inwestor strategiczny w postaci Grall-a i
> ogłasza wezwanie na akcje powiedzmy po 3 zyla........
> Mozliwy scenariusz...ot takie sobie moje przemyslenie....
> P.S. a dlaczego tak uwazam? Wystarczy poszperac a internet
> to kopalnia wiedzy;-)))))
Gdyby Graal zrobil wezwanie po 3 zl to znaczyloby, ze Wilbo jest warte 50 mln gdy sam Graal jest warty na dzisiaj okolo 80 mln (po odjeciu akcji wlasnych)
Wiec po co piszecie takie bzdury? Tylko skonczony kretyn placilby za zdrowa firme ze 600 mln sprzedazy tyle ile za bankruta....
Przestancie tutaj namawiac leszczykow na akcje bo wezwanie to moze bedzie po 40 groszy...
Dobrze piszesz. 3zł to mrzonki, ale 1zł to już jest możliwe. Wycena spółki = 16 mln zł to już nie jest tak dużo biorąc pod uwagę potencjalną redukcję długów i przeprowadzony proces restrukturyzacji. Jednak ja się obawiam, że wezwanie moze byc po 40-50gr a następnie wycofanie z giełdy. Prawdopodobnie ktoś ma już ponad 80% akcji i wystarczy skupić 10% i zrobić przymusowy wykup za grosze.
Akurat to 80% to całkiem możliwe. Te oferty na s w karnecie to pewnie nawet 100tys nie uzbierasz, a 20% to 3.2mln akcji. Myślisz że ludzie trzymają te akcje i nie wystawiają? To na co czekają?
Powiem tylko tyle: Cieciwa naciągnieta do granic możliwosci;-)))))P.S. Czy naprawde macie problem ze skojarzeniem faktów?;-))))Tutaj bedzie baaaardzo bogato;-))) Pzdr Bartek, a tak jeszcze na marginesie nie zależy mi na tym czy bedziecie pisac negatywnie czy tez pozytywnie.. liczy sie efekt koncowy;-)))))
"gosc pisze pod takim samym nickiem jak kazal sie nazywac w pracy a pobyl tam raptem 4 miesiace bo wyniosl 30 konserw w tym 10 w kalesonach i przyklejone do plecow"
Dnia 2013-05-05 o godz. 09:42 ~Baltazar napisał(a):
> Do gry wchodzi inwestor strategiczny w postaci Grall-a i
> ogłasza wezwanie na akcje powiedzmy po 3 zyla........
> Mozliwy scenariusz...ot takie sobie moje przemyslenie....
> P.S. a dlaczego tak uwazam? Wystarczy poszperac a internet
> to kopalnia wiedzy;-)))))