MIRACULUM S.A.: Zmiana warunków emisji obligacji serii XX
Niedługo wspomnicie,że to początek wyprowadzenia z spółki najlepszych marek.
I poręczenia spółki Miraculum Dystrybucja, a co to za twór? I co posiada?Podobny jak snowa spółka Pani walewska?
Może ktoś zna szacunki jaka jest wartośc tych podstawowych marek Wars i Lider?
Może zarząd nas uświadomi?
Dnia 2013-05-02 o godz. 21:20 ~invest napisał(a):
> MIRACULUM S.A.: Zmiana warunków emisji obligacji serii XX
> Niedługo wspomnicie,że to początek wyprowadzenia z spółki
> najlepszych marek.
I poręczenia spółki Miraculum
> Dystrybucja, a co to za twór? I co posiada?Podobny jak
> snowa spółka Pani walewska?
Może ktoś zna szacunki jaka
> jest wartośc tych podstawowych marek Wars i Lider?
Może
> zarząd nas uświadomi?
Czy ktoś jeszcze wierzy w to, że Rubiconowi zależy na Spółce? Po co zastawiają sobie długi skoro za chwile jak OFICJALNIE komunikuje Zarząd chcą je zamieniać na akcje?
Tak jest, to że rubicom nie zależy na tej spółce wiadomo już od jakiegoś czasu i postawili kreskę,ale....bardzo,bardzo zależy jak wyciągnąć z tej spólki kasę na maksa i zniwelować swoją stratę, a leszcy zostawić z tym całym naważonym szambem
Dnia 2013-05-02 o godz. 21:20 ~invest napisał(a):
> MIRACULUM S.A.: Zmiana warunków emisji obligacji serii XX
> Niedługo wspomnicie,że to początek wyprowadzenia z spółki
> najlepszych marek.
I poręczenia spółki Miraculum
> Dystrybucja, a co to za twór? I co posiada?Podobny jak
> snowa spółka Pani walewska?
Może ktoś zna szacunki jaka
> jest wartośc tych podstawowych marek Wars i Lider?
Może
> zarząd nas uświadomi?
Wyciąganie negatywnych postów to tylko jedna z metod naganiania na spadki.
Sytuacja nie jest tragiczna. Na ZWZ 15.5 byl NeumannBrown czyli omawiano strategie wizerunku firmy.
Eee... Nieee. Taki maja pomysĹ na biznes. Zamiast poszerzaÄ portfolio, to skupiÄ siÄ na sprzedaĹźy dwĂłch marek w czterech osiedlowych sklepikach. :) naprawdÄ ;-)
Ja uruchomią drukarnie ( czyt. nowe akcje ) i walną w rynek to zobaczycie gdzie się zatrzymamy.
A to że uruchomią to już sami przyznali...trzeba wyssać leszcza przed godziną ostateczną :((((
Jestem leszczem :((((((((
a jak ma schodzić , skoro nie zmieniają asortymentu, nie unowocześniają....aby młodzież kupowała te produkty...
nie zrobią zysku na kilku jeszcze żyjących 80-latków , którzy kupują raz na pół roku krem Wars do golenia...
Straszak ustawiony po stronie K , aby szybciej pozbyć się strony S :))))
Skąd ja to znam :)))))
Nie dać się ubrać w papier po 0,11 , będzie taniej...dużo taniej cena / WK blisko 4.00.
Papier znacznie przewartościowany.
A jeśli nie wiecie co oznacza cena/WK , to zachęcam do lektury.
W sumie ...cena/WK jak cena/WK .....najgorsze jest to ,że nie ma produktów w sklepach..
No i brak dostosowania się z produktem do zmieniającego się rynku, dotarcia do ludzi młodych itp.
Lipa.
W sobotę w Realu widziałem Brutala ( po goleniu, woda kolońska , 2 rodzaje zwykłe i Grand ) krem Walewska w kilku rodzajach wiekowych i krem Wars. Nie było tego dużo ,ale dawno nie widziałem (oprócz Walewskiej) produktów Mirki. Jeżeli w moim Realu są produkty Mirki to pewnie są w całej sieci Reala. W Lidlu nie ma, w Biedronce nie ma , w Carrefourze też są produkty Mirki. Więc coś produkują. Kupiłem wodę kolońską Brutal Grand. Lubię ten zapach no i cena przystępna - 13 zł.
Moi drodzy takim asortymentem zysków nie zrobimy...
Widziałem dzisiaj w kolporterze ...jeden krem Wars za 2,90 :)))
W realu pusto, intermarche pusto, lidl pusto, biedronka pusto....
Jedna sprawa dziwi ,że z dwa miesiące temu ...fatycznie były tam produkty Miraculum. Ba..nawet w gazetce biedronki się reklamowali.
Od dwóch..może trzech miesięcy nie ma ich nigdzie ,więc nie wiem jaki mamy wykazać zysk w nadchodzącym raporcie :(((((
Będzie bolało...oj będzie.
Zapamiętajcie ten wpis.
Do Autora: Dlaczego myślisz ,że ściema? Napisałem że były kremy firmy Miraculum dla kobiet + 40, +50 i +60. Może to była Geneza Młodości - nie zwróciłem uwagi. Ale na pewno to był produkt Mirki. Sam mam jej akcje ( dość dużo) i nie muszę ściemniać. Na babskich kremach się nie znam, ale ważne ze w moim Realu Miska jest obecna choć w niedużej ilości. Ja życzę Mirce jak najlepiej ( i sobie też) a także wszystkim, którzy mają Mirkę oprócz Rubiconu. Ja używam pędzla więc kupuję krem Wars i używam także Brutala bo lubię jego zapach. Podobny do starej Przemysławki.