Według mojego rozeznania to nikt nie sprzeda żadnych akcji po 8. Przeciez w tej ofercie jest warunek że zapisze sie co najmniej 50% kap. zakł. a raczej wiadomo że tyle sie nie zapisze. Czyli oferta nie dojdzie do skutku. ja to jestem takiego zdania ze gdy ktos chce cos kupić to nie stawia warunków. W takim przypadku byłoby wezwanie czy oferta jak zawał tak zwał jak kiedys ogłosił Novator. Chciał kupić 15% akcji po 6,15 i kupił a nie wymyslanie jakis warunków.
"Warren Buffett, legendarny inwestor-miliarder znany z niechęci do nowoczesnych rozwiązań technologicznych w końcu się przemógł i dołączył w czwartek do serwisu społecznościowego na Twitterze" to jest fakt fundamentalny przecież nie bedzie zamieszczał tam wpisów infantylnych jak politycy tylko facet poszedł tam bo widzi w branzy powstanie tradycyjnych aktywów które zawsze lubił. Wiadomo przecież że aktywa netii są podstawowe dla nieograniczonego przesyłu danych na tym mozna budowac każdy biznes technologiczny, no coz sieci komórkowe są niewystarczające i będa coraz bardziej niewystarczajace. Ketchupy Heintza sa pewnie dobre ale i tak ludzie coraz więcej czasu spędzaja w internecie, a sieć stacjonarna jest tym samym dla internetu co ketchup dla hamburgera.