w takiej sytuacji rynkowej (aktualne ceny na rynku i ich powolny spadek - coraz blizej ceny emisyjnej), bez konkretnych informacji ze spolki (pomijam takie info jak ostatnie -czyli pobozne zyczenia nowego prezesa niepoprate zadnymi konkretami, bo pozyskanie 500tys zl z emisji i 300 tys zl pozyczki na "biezaca" dzialalnosc chyba niewiele pomoze w realizacji tych zacnych planow)???
no wlasnie, obawiam sie, ze w chwili otrzymania akcji ich cena rynkowa moze byc juz sporo ponizej emisyjnej jesli wtym tempie bedzie spadal ich kurs....ale z drugiej strony kto by sie narazal dla 500tys zl???
Powiem wam jedno synki, w maju tutaj bedziecie mieli 60 groszy , to wymagalo przygotowania, trwa wszystko dlugo ale widac wymeczenie wykreawienie rynku plus przygotowania nowej spolki i ta spolka musi byc grana Nie obejmiecie pp obejma oni i wywinduja kurs na 60 groszy Stara jak swiat zagrywka new connectu Najlepiej kupic trzymac i zakopac akcje do lipca sierpnia To juz nie stergames pamietajcie
jedyne informacje jakie mamy to: przychod 216zl , strata 150tys, nowy prezes (dziennikarz), pozyczka na biezace funkcjonowanie (co kolwiek to znaczy) 300tys zl, emisja akcji na 500tys zl i piekne plany na przyszlosc (poza zmiana nazwy i siedziby firmy). Tylko zastanawiam sie jak zrealizowac te plany?? Zakladajac, ze emisja sie uda to juz w pazdzierniku trzeba oddac te 300tys + odsetki pozyczki, zostaje na te zacne inwestycje niecale 200 tys zl. W/g mnie jedyne w co mozna zainwestowac tak "pokazna' kwote to kilka start up'ow w postaci sklepow internetowych i to w poczatkowej fazie rozwoju. Przy takiej sytuacji finansowej na kredyt raczej nie ma co liczyc. Wiecej informacji wiarygodnych nie ma (np. inwestor). Co gorsza cena akcji na rynku spada i jest juz prawie na poziomie ceny emisji nowych akcji a nie wiadomo jaka cena bedzie kiedy nowe akcje "wejda" w rynek.
Bez konkretow i to solidnych ze strony spolki (nie interesuja mnie wizje bez oparcia w rzeczywistosci) ja nie widze sensu obejmowania kolejnych akcji. To oczywiscie moja subiektywna opinia. Na razie mam kilka dni na podjecie decyzji co dalej z PP, byc moze pojawia sie jakies ciekawe informacje, ktore przekonaja mnie do zmiany zdania.
Wiesz na zapisy masz jeszcze troche czasu Dwa tygodnie niecale z tego co pamietam Do tego czasu kurs moze wrocic w okoloce 30 gr tak jak wielokrotnie to robil . Prezes nie jest zwyklym dziennikarzyna , zarzad tez nie jest byle jaki . Ta spolka bedzie miala swoje 5 minu to pewne Nie jest pewne kiedy to bedzie.osobiscie musi sie pojawic informacja kto fizycznie trzyma lape na akcjach bo ze sa liczone i znaczone to widac, musza splynsc ze slupow na jedno konto . Pozatym moze i jakies info w drodze mamy ? Kto wie
no i wiadmo juz, ze spolka ma wiecej czasu na przekonanie akcjonariuszy do objecia PP. Ponizej kursu 30gr w czasie zapisow, ja osobiscie odpuszczam sobie te akcje, za duzo niejasnosci za malo konkretow.