takie pozyczki prezes udziela co roku, w ubieglym roku byla podobna suma na 6 miesiecy, w tym na 2 miesiace, nic nowego i nadzwyczajnego, szybki zastrzyk gotowki bez zbednej papierologii i zabawy z bankiem
Dokladnie tak, prezes zarobi kilka procent a firma ma tani kredyt.
W tej spolce mam wrazenie ze kazda zlotowka jest ogladana dokladnie z obydwu stron zanim zostanie wydana. Jakis czas temu zrezygnowana nawet z uslug animatora bo uznano ze szkoda przeznaczac na ten cel chyba 50k rocznie. Firma jest zarzadzana "rodzinnie" i asekuracyjnie bez sklonnosci do ryzykownych posuniec.
Z jednej strony to zaleta a z drugiej wada bo przydalby sie jej jakis "kop" w postaci np. wprowadzenia nowego asortymentu na ktorym bylyby wyzsze marze lub a moze przede wszystkim dodatkowa dzialalnosc uslugowa na rynku elektrotechnicznym. Widac ze prezes jest zwolennikiem metody malych kroczkow, ale byc moze juz czas na jakies wieksze ruchy. Generalnie obserwuje ten rynek od dluzszego czasu i troche sie dziwie ze jeszcze nie doszlo na nim do jakiejs wiekszej konsolidacji spolek tego typu jak Ampli, Tim czy Elektrotim. Dlaczego? Nie wiem.
no nie wiem . trochę to wstyd że firma przy 80mln obrotu ma ujemny wynik prezesemjestylko dlatego że mają w złodziejski sposób uprzywilejowane akcje i nawet gdybyś skupił wszystko z rynku to możesz go pocałować w dup ę bo i tak będziesz miał mniej głosów jak on sam przy założeniu że wspólnik będzie stał z boku i się przyglądał a to nie realne.
jak skupisz wszystko z rynku to możesz mu tak bruzdzić że sam cię bedzie prosił o przestanie
a tak na marginesie poprzednik pisał o połączeniu firm i do tego odnosił się mój wpis