K2 Media (dawny ACR) posiada 24,9% udziałów w fastbanking.pl, patrz raport roczny skonsolidowany, str. 25,
"Fastbanking.pl Sp. z o. o. jest częścią internetowo-technologicznej Grupy K2 Internet oferującej szeroki zakres usług z obszaru marketingu, sprzedaży i obsługi klienta. To właśnie dzięki, połączeniu wieloletnich doświadczeń w marketingu usług finansowych oraz wiedzy na temat działania systemów bankowych powstał pomysł stworzenia Fastbanking.pl - pośrednika finansowego online oferującego znacznie szerszy zakres usług niż tradycyjna porównywarka produktów bankowych."
Na razie nie jest głośno o tym projekcie, moim zdaniem teraz pierwszoplanowe znaczenie ma rozwój Oktawave.
Dzięki Telesfor.
Czytałem Raport roczny.
Bardziej chodziło mi o to że spółka dziłą od 2009. Teoretycznie ma spory potencjał, a niewiele się dzieję. OKTA i AUDIO swóją drogą, ale wszystko powinno działać, a o niej nie ma mowy.
Stąd też zaciekawiła mnie ta zmiana w KRS, ale nie wiem czego dotyczy.
Ostatnia zmiana w KRS jaką widzę, to zmiana adresu z Puławskiej na Domaniewską.
Musisz jeszcze wziąć pod uwagę, że wcześniej ta spółka działała pod firmą system3.pl, została stworzona do obsługi systemu partnerskiego stworzonego przez K2. Potem udało się uzyskać dotację z UE na stworzenie serwisu internetowego fastbanking.pl i pod taką firmą działa od ub. roku. Sam system partnerski obsługuje teraz K2 Media.
Udział K2 to zaledwie 25 %. W 2009 ACR sprzedała 75% udziałów w systems3.pl Jolancie Zaczek-Sakouhi ówczesna prezes ACR) z którą rozstali się po 7 latach w zeszłym roku).
ACR przejął w zesżłym roku Skieterski i Wiola Łada Szewczenko ( z która jeszcze szybciej się pożegnali - bo zaczeła działać z Jolantą Z-S.)
ACR - zmieniło nazwę na K2 Media. a systems3.pl na FASTBANKING.
Strona FASTBANKING na facebooku nie działa od zeszłego roku. WWW też wydaje się być nie aktualizowana.
Co ciekawe w 2009 FASTBANKING (systems3.pl) otrzymał pożyczke od ACR na 1,2 mln.
Termin zapadalności to 12.2012. Ciekawe czy ją spłacił.
Wniosek. K2 nie ma kontroli nad FASTBANKING i wydaje się że jest to produkt Jolanty ZS. Oprócz dofinasowania. Nie znalazłem ile otrzymali w zeszłym roku,
produkt-firma wydaje się nie działać.