ciekawi mnie ta spółka po prostu. W ogóle nie chce kupić, bo nie gram na giełdzie. Tylko znam tą spółkę z bliska i generalnie branżę recyklingu, zwłaszcza szkła. I trochę się śmieję - ludzie kupują akcje a tu przecież nie ma żadnych analiz do tyczącej tej spółki, free flot jest bardzo mały, opieracie się wyłacznie na informacjach emitenta. Spółka musi dawać dobre komnikaty, ale czesto nie mają nic wspólnego z rzeczywistościa. Można generować wiekszę przychody stosując różne tricki - np. Ktoś Ci płaci więcej za szkło, ale ty mu więcej za transprot - lub odbiór odpadów. Kosztu sumarycznie taki sam, ale przychód znacznie większy... jak chcesz to kupuj. Nic nikomu nie sugeruje, Podaje tylko suche fakty. Czy gdziekolwiek piszę, że masz kupić bądź sprzedać? a po co piszę? bo mam na to ochotę...
ważniejsze jest jednak czy coś jest na rzeczy. Wg mnie kolega pisze całkiem sensownie. Jako jedyny posiada wiedzę a obecni tutaj tylko wiarę. To stoi w opozycji do siebie. Ja wolę stawiać na wiedzę. Zobaczymy po Q1...
wiesz- kurs akcji na giełdzie a rzeczywistość- otoczenie rynkowe/ sytuacja spółki(koszty, przychody) to czesto dwie różne rzeczy- popatrz na kurs akcji spółki MISPOL- czy cos sie zmieniło w ciagu ostatnich dni w ich otoczeniu rynkowym, w przychodach, kosztach? nie...- za to ktoś chce kupic ich akcje o 45 % drożej niz były wyceniane przez RYNEK jeszcze kilka dni temu...