• hossa - bessa Autor: ~xxtryx [91.237.136.*]
    witam . przeanalizowałem ciekawe zagadnienie ,,cykle hossy i bessy na giełdzie . jak ulał pasuje do skotana ( i innych spółek karkosika ) wykresowo i emocjonalnie .10 sierpnia 2011 koniec spadków - początek fali wzrostowej do lutego 2012 r w ujęciu -OPTYMIZM - PODNIECENIE - RADOŚĆ następna fala na 5,15 z lipca 2012 do 21 stycznia 2013( ostatni szczyt na 5 zeta )pod nazwą EUFORIA ( pisanie po ile skotan będzie chodził ) no i zaczyna się powolny zjazd - NIEPOKÓJ zjeżdża jeszcze - NIEDOWIERZANIE dalsze przebijanie wsparć - STRACH dalej spada - DESPERACJA jeszcze spada - PANIKA dalszy zjazd - KAPITULACJA póżniej - ZWĄTPIENIE I DEPRESJA -JESTEŚMY JUŻ NA 1,85 - 1,90 i uspokoiło się -NADZIEJA że spadki się skończyły dalej wzrasta ULGA że najgorsze mamy za sobą .następnie mamy początek nowej fali hossy czyli - OPTYMIZM . TAK WIĘC WYCHODZI ŻE SKOTAN BĘDZIE RÓSŁ DO 6 Z KAWAŁKIEM DO LINII OPORU z możliwością przebicia tegoż oporu po dobrych infach to jest optymistyczny wariant bo po diabła był ten szybki zjazd ni z gruszki ni z pietruszki ? żeby zdążyć bo na wigach także się uspokoiło i szykują się wzrosty
  • Re: hossa - bessa Autor: ~skot [93.179.225.*]
    Wydaje się sprawa prosta i banalna z dwóch powodów:
    1.Nową emisję miały objąć OFE / takie były chęci prezesa /, ale Vincentowi budżet się nie domyka, więc zaczyna się na nowo stara śpiewka o zasadność ich istnienia.Więc może być tak, że emisję obejmie Krejzi. Nowa emisja ma być objęta za nie mniej niż 5 zł /notabene był to wniosek Krezusa / , więc trzeba w miarę szybko uśrednić bo czas ucieka / stąd tak szybkie i mocne spadki /.
    2.Z czystej i oczywistej analizy technicznej.
  • Re: hossa - bessa Autor: ~ed [37.128.42.*]
    cieszy ze komus sie chcialo przeanalizowac w niedzielny wieczor te ciekwa kwestie.dzieki.........zastanawiam sie tylko nad szerokim rynkiem ..wszak hossa nie bedzie trwala wiecznie .w usa w koncu zaczna podnoscic stopy....10 lat na gpw nuczylo mnie konsekwencji
  • Re: hossa - bessa Autor: ~V4 [89.79.71.*]
    Ciekawe tylko czemu Karkosikowa dokupiła ostatnio tyle Krezusa, gdy Skotan wydaje się być bardziej atrakcyjniejszy cenowo.
  • Re: hossa - bessa Autor: ~vici [5.173.54.*]
    no to hop

• Re: hossa - bessa Autor: ~xyz [178.42.158.*]
    Sobczak zarobił na waciki pies ich jebał
  • Re: hossa - bessa Autor: ~vici [5.173.54.*]
    spokojnie u nas dziś

powoli powoli i bardzo dobrze
  • EMOTION........to zostaje w pamieci ;) Autor: ~pitbreslau [217.153.198.*]
    pieknie opisales.
    Gielda to gra nadzieii, emocji, niedowierzania, chciwosci, zniechecenia.
    Ale porzadek musi byc.
    Oczywiscie od spadku z 5 zl powoli negowalo wszelkie formacje, ale nie chcialem myslec i odsuwalem mysl,ze 1,8 zaliczy, a jednak
    Porzedek musi byc
    Zaskoczyla mnie dynamika od 3,9 w dol, tak jakby ktos malo czasu mial na uporzadkowanie wskaznikow.
    A ze nie ma madrych to ktos nie wytrzyma, ktos sprzeda, a ze akurat w dolku.....coz, ja mam swoje wizje, i utwierdzam sie w przekonaniu, ze jesli polacze to z konsekwencja to moze byc mile doznanie spelnienia:)
    jakos chodzi mi po glowie teraz......poziom....hmm
    Nie bede pisal bo zaraz ze naganiam w te czy wewte
    Ale gielda ciekawie uczy
  • Re: EMOTION........to zostaje w pamieci ;) Autor: ~EKO [81.163.202.*]
    poziom..hmm 6,30-6.70 zl?
  • Re: EMOTION........to zostaje w pamieci ;) Autor: ~pitrbeslau [217.153.198.*]
    ja tam nie wiem, ja tylko kreski robie;)
    wierze w porzadek i BASTA !!! :)
    Oczywiscie szczytem celu to sprzedawac blisko gorek i kupowac blisko dolkow, bo strzelic idealnie to rzadko sie zdarza.
    Ale wiadomo jak jest, ne wszystkie sygnaly sie wykorzystuje, bo sie nie zdazy, bo dynamika zaskoczy.
    Ale jesli emisja po piatalu i ktos "powinien" miec komfort to ;)
    A zreszta jaka jest szerokosc kanalu?
    No to liczyc, kreslic, kombinowac, bo gielda to takie kombinowanie jak nie dac sie wydymac cwaniaczkom.
  • Re: hossa - bessa Autor: ~to_ja_nowy [83.6.164.*]
    zobacz pit to już jest więcej nas na wysokim poziomie ;)
  • Re: hossa - bessa Autor: ~xyz [83.6.52.*]
    Sobczak i Pawełczak do wymiany
  • Re: hossa - bessa Autor: ~abc [77.253.221.*]
    witamy 2.2...
  • Re: hossa - bessa Autor: ~vvv [83.29.62.*]
    aż dziw bierze że jeszcze nie spadł na dolne widły... co za mocna spółka...
  • up & down Autor: ~pitbreslau [217.153.198.*]
    zaraz spadnie na 2,10 :))
  • Re: up & down Autor: ~down & up [85.202.111.*]
    zaraz wzrosnie na 2,40 :))
  • Re: up & down Autor: ~zmkn [79.163.86.*]
    zamknięcie na górnych widłach
  • Re: up & down Autor: ~xxtryx [91.237.136.*]
    na wykresie intraday odwrócona głowa z ramionami . następny skok pod 3 ale to już na następnych sesjach
  • Re: up & down Autor: ~xxtryx [91.237.136.*]
    panie K ramię robi się coraz dłuższe ( złodziejskie ) w formacji orgr . gołym okiem widać że wykres jest odbiciem pana osoby . już czas pchnąć smroda półzdechłego wykończonego budową chlewika zwanego idiotycznie drożdżownia trochę na wyższe poziomy bo już świat kręci z niedowierzaniem głową że po takim info kurs nawet nie drgnął i pomyśli że te drożdże są gówno warte . więc rzuć w cholerę sadzenie róż otrzep dłonie z palcami wykręconymi chciwością strząchnij piach z hanawic , zadzwoń z komórki na korbkę do maklera zezowatego i zbierz te parenaście kilo do 3 zeta
  • Re: up & down Autor: ~vvv [83.4.20.*]
    po jakim info? tym o zakończeniu pierwszego etapu drożdżowni i tymże samym że drugi etap mają kończyć za rok? oraz oczekiwaniu na decyzję o uruchomieniu drugiej transzy z PARP? aż dziw bierze że się po takich wieściach nie obsunął na 1.60zł... równie dobrze może się teraz okazać że Parp będzie chciał obciąć dotację ponieważ
    1. wydajność instalacji pilotażowej jest o ok. 50% niższa niż zakładano
    2. przesunięcie zakończenia projektu o rok też dobrze nie wróży
    ale czy mogą to zrobić?

ciekawe jak będzie z projektem wodorowym, bo tam to już są kary za opóźnienia a czas mają do lutego 2014...
  • Re: up & down Autor: ~vvv [83.4.20.*]
    i jeszcze jedno...
    ja zanim wyłożyłbym pieniądze dla takiej firemki jak Skotan, sam osobiście przeprowadziłbym analizę opłacalności wdrożenia drugiego etapu bo jak wiadomo Pawełczak lubi bajki opowiadać i koloryzować zgniłą zieleń na piękne różane barwy...
  • Re: hossa - bessa Autor: ~v4 [89.79.71.*]
    obserwuje u siebie niepokojące zjawisko, zaczynam się cieszyć... ...że nie spadł
  • Re: hossa - bessa Autor: ~vvv [83.7.181.*]
    Dnia 2013-05-10 o godz. 20:37 ~v4 napisał(a):
    > obserwuje u siebie niepokojące zjawisko, zaczynam się
    > cieszyć... ...że nie spadł

skotan teraz pewnie wyczekuje spadków na szerokim co by był pratekst do zaliczania dolnych wideł...
  • Re: hossa - bessa Autor: ~vvv [83.7.181.*]
    ale co jeszcze...

wygląda na to że mamy teraz opór. i albo przebije w dół z perspektywą 1.60, albo wybije w górę z perspektywą bliżej nieokreśloną (na początek 2.50zł)

martwi mnie jednak to, że przy tej korekcie spadków nawet nie tknął 2.50zł nie mówiąc już o konkretnym ataku, co świadczy o jego słabości...
  • Re: hossa - bessa Autor: ~dygly [31.182.68.*]
    brakło chętnych
[x]
ONESANO 3,48% 0,65 2026-05-27 09:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.