przygladam sie troche tej spolce i watek obligacji mi umknal. czy to ja nieuwaznie czytam, czy to nowy news. no i rozumiem, ze wlasciciele na 15% pozyczaja kase spolce
Spółce brakuje kasy .... a najprawdopodobniej zarząd zamiast pokazac swoją wiare w spółkę to jeszcze swoje wysokie wynagrodzenia na 15 % pożycza. Chyba przesadzili już trochę
Nowy news. Niestety niezbyt dobry. Pewnie nie mieli płynności żeby wykonać aktualne zlecenia, których zdobyli sporo, a banki nie dały kolejnego kredytu na działalność operacyjną.
Prezesi, albo bezczelnie łupią spółkę (wysokimi dodatkowymi wynagrodzeniami), albo są święcie przekonani, że wkrótce osiągną sukces i przychody skoczą mocno w górę.
Dnia 2013-04-29 o godz. 00:45 ~Passenger napisał(a):
Prezesi, albo bezczelnie łupią spółkę
> (wysokimi dodatkowymi wynagrodzeniami), albo są święcie
> przekonani, że wkrótce osiągną sukces i przychody skoczą
> mocno w górę.
W pierwszym przypadku bylby to strzal nie tyle w stope lecz jednoczesnie w kolano i udo czyli bardzo bolesny pierwszy gwoźdź do trumny calego przedsięwzięcia pod nazwą I3D
Rzeczywiscie wygląda na to jakby mieli chwilowe klopoty z cashem
Mimo wszystko uwazam ze wkrotce bedzie duzo lepiej i pod wzgledem przychodow ( rozmowy i kontrakty o ktorych niewiele wiemy ) jak i zachowania kursu akcji, ktory bedzie wykladnikiem osiaganych wynikow finansowych w najblizszych kwartalach.
Skoro ma byc lepiej i pieniądze służą realizacji zleceń które wnet się mają zwrócić z nawiązka to czemu zażądali aż 15%??? Albo beszczelnie łupia, albo jest spore ryzyko że kasy łatwo nie odzykają. Przy dzisiejszych stopach procentowych 15% mocno razi w oczy.
Biorąc pod uwagę wynagrodzenia prezesów brane w tamtym roku należy raczej przyjąć tezę, że... łupią... Sprawa wynagrodzeń (przy stracie!) pokazuje, że skrupułów prezesi nie mają żadnych. Jak w tym roku będą super zyski to ja tam im tych kilku groszy nie żałuję :), gorzej jak wynik będzie taki sobie...