Ci co jeszcze mysla, ze mozna zarobic na OZE w Polsce niech sobie poczytaja.
http://www.energia-pl.pl/odnawialan-energia/731-tauron-sytuacja-na-rynku-certyfikatow-jest-nienormalna-panstwo-powinno-interweniowac
BGE bedzie mialo tylko dlugi i nic wiecej. Nikt od nich nie odkupi zielonych certfikatow, a bez tego oplacalnosc jest UJEMNA = STRATA
Juz niedlugo jurek bedzie walil swoimi akcjami (jesli je jeszcze ma) w rynek po 5 gr.
Biznes musi się spinać bez dopłat z budżetu bo tylko wtedy jest to zdrowy biznes i ma szansę być trwały. Przekładem tego jest EKG - tam pierwsza instalacja będzie działała na terenie prywatnej firmy, która zapewni odpady jako paliwo a sama odbierze ciepło. I wszystkim się będzie opłacało: EKG ma wsad do spalania i kasę za ciepło, dostawca odpadów się ich pozbywa i ma ciepło po niższej cenie. Obieg zamknięty i wszyscy są zadowoleni bo potrafią liczyć.
caly czas sie zastanawiam - dlaczego tak Wam zalezy na obrzydzeniu BGE
i dlaczego tu jeszcze jestescie ????
pisalem juz wiele razy ze dla mnie to dlugoterminowa inwestycja i tak naprawde to ja powinienem naganiac na spadki - taniej bym dokupil i za rok sie z Was smial !!!
Jurek, zawsze znajdą się wariaci, co sprzedawali teraz po 40 gr i liczą na 20 gr, spadek możliwy nawet do 30-35 gr, ale niżej już nie będzie, aż tak źle bowiemw tej spółce nie jest. Wiadomo nic nie przemawia że w najlbizszym roku cos sie zmieni na lepsze, ale 2014 rok będzie przelomowy dla spółki i teraz jedyne co to rzeba liczyć na spadek i dokupienie poważnego pakietu. Ja trochę zredukowałem akcji, ale jak tylko odstanę odpowiednie info ze spółki, napewno zwieksze swój pakiet do ponad 200 tyś akcji
na trawniku ta zielen ta spolka fundamentalnie jest warta zero bo jedyne jej aktywa to plany wejscia w nierentowny biznes jak na wstepie napisal antycoistam a gra tutaj przypomina mi ten wirtualny forex co to zarekwirowali te jednorekie symulujace notowania walut ale mysle ze wiekszosc z was to licealisci co to usiluja pomnozyc kieszonkowe od taty zajrzalem tu ze wzgledu na jurka bo ktos mi powiedzial ze jest gosc ktory otwarcie nagania na nc na rozne spolki znajduje baranie lby co maja po kilka tysi i pedzi spolki w gore i w dol myslalem ze to niemozliwe a jednak widze ze cos w tym jest bo jak to s.lem odpowiedzial na pytanie czego dowiedzial sie z inteernetu a no tego ze na swiecie jest tylu idiotow
To wystaw swoje akcje i będziesz widział akcje jurka bo właśnie od niego wziąłeś razem ze swoim mentorem awe i d..pa z odbicia. A ja może wezmę od ciebie trochę po wynikach za Q1 ale to dość wątpliwe bo wystarczy mi tej "perły".
I dam cie jeszcze jedną radę za frico: nie przywiązuj zbyt dużej wagi do wpisów niejakiego "uwaga" bo gość tak pierniczy jak jurek - przykład (może nie dosłownie): "na ten rok akcjonariusze już ustalili cenę i muszą wziąć swoje". Jakbyś się pytał o co chodzi to wyjaśniam, że akcji tych nowych akcjonariuszy to nie ma w obrocie a objęli je za dmuchane aktywa. Jak to jurek pisze "TLM to spółka intelektualna" Że co proszę? :-)
PS: wiedzę, że na tych dwóch "perłach" na M też dobrze wami idzie. I piszę to poważnie, że dobrze bo już nie spadają :-)