Ludzie!!! W NETII zwariowali i pieniądze rozdają. Czy wy jesteście ślepcami. Niedawno info wyszło, że NETIA skupi akcje po 8, przypatrz się wyraźnie tej liczbie drogi inwestorze, po 8 (osiem) PLN . Akcje stoją teraz po 4 i coś tam. Przecież nawet ślepy powinien zauważyć ile zysku będzie, kapusty, siana, mamony, money. Wystarczy kupić akcję teraz, ile się da, ile można, potem trzeba zgłosić je do skupy a NETIA zgodnie z umową odkupi akcje w ilości zgłoszonej we wzmiankowanym dokumencie. Jak będzie redukcja to nie szkodzi bo akcje i tak stoją teraz śmiesznie nisko. Potem oczywiście winda na 8. Hasło przewodnie kampanii BY LUDZIOM ŻYŁO SIĘ LEPIEJ.
Bardzo dziękuję za informację. Kupiłem 50 000 akcji i teraz dam je na odkup po 8 zł. Dziękuję również zarządowi Netii, że wymyśliła tak genialny pomysł obdarowania szarej ulicy prawie 100% zarobkiem w kilka miesięcy. Oczywiście jak tylko jakiś procent zejdzie to liczę na szybkie wzrosty no bo cena 4,2 to przecież dół totalny. PS. A tak na poważnie to coś mi tu śmierdzi i chyba długo nie przestanie!!!!!
Sorki, jeżeli mój przekaz nie był zbyt czytelny, to miał być sarkazm. Coś w stylu łowcy okazji. Śmierdzi mi coś ta kampania i wygląda trochę tak jakby szukanie naiwnych. No bo jeżeli jest tak nisko a oferują tak wysoką cenę to tylko brać. Ale może być też drugie dno. Teraz weźmiesz dasz do odkupu, zrobią oczywiście redukcję i odkupią od Ciebie przysłowiowych kilka akcji. W tym czasie będziesz miał akcje zablokowane a na giełdzie co - oczywiście spadek np. na 3 PLN albo niżej. Ty suma sumarum zostajesz z marnym zyskiem i potężną stratą gdyż spółka jakby nie patrzeć cienko przędzie. Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie. Pamiętaj też żeby nigdy ale to przenigdy nie podejmować decyzji na giełdzie na podstawie tylko wpisów na forach.
a skoro analitycy stacjonarkę w tpsa wyceniają na )zlp to ile warta jest netia? 0zlp a ile mają tego dzidostwa tfi i OFErmy / w pis-du i troche ,a chętnych BRAK
w momencie ogloszenia tej decyzji o skupie to kurs byl, o ile pamietam, gdzies 4,80. Ale to nie jest pierwsza taka oferta, bo chyba w 2011 ich Zarząd uchwalil cos podobnego, tak ze tu ze strony samej Netii nie podejrzewam ukrytych intencji, po prostu te 100 milionow mają przeznaczone na dywidende i w taki sposob je rozdysponuja, poprzez skup i umorzenie akcji. Jesli chodzi o kurs po skupie - musi runąć, bo po alokacji na rynek trafi duża ilość akcji blokowanych na czas skupu...
Dzięki za wsparcie 666 ale jeżeli tfu o ofermy miałyby wycofać się z giełdy to jedyne co trzebaby teraz zrobić to nawet dzisiaj PKC i uciekać z kasą z tego syfu zwanego dumnie giełdą gdzie pieprz rośnie.
Obserwując co wyprawia (jak rządzi banda rudego) to wszystkiego się można spodziewać. Teraz w sumie to już nie ma normalnych spółek na bananowej wszystko zagrożone bankructwem. A jak już ładnie stoi to znaczy że spółka żyje ale ze sprzedaży coraz to nowych dodrukowanych milionów akcji.
Zrobilem symulacje na 100,000 zl. za co mozna miec 23809 akcji po 4,20 zl. (a to dlatego ze godzine temu wlasciciela zmienilo 300,000 akcji po 4,16). Poniewaz stopa alokacji bedzie nie mniej niz 4,4% więc nawet gdyby wszyscy zablokowali swe akcje, to sprzedaje 1047 x 8 = 8380 (minus oplaty biur maklerskich), i zostaje mi 22762 akcji, Jezeli je sprzedam po 4,00 to mam 91048, czyli razem ze skupem mam 99428 zl. Prawdopodobnie jednak stopa alokacji bedzie wyzsza, moze 5 a moze nawet 6%, koncowy efekt zalezec bedzie tylko i wylacznie od kursu akcji po skupie.
Idąc Twoim tokiem myślenia to najlepiej byłoby teraz się pozbyć i spokojnie poczekać na tąpnięcie i wtedy wejść ponownie. W sumie akcji miałoby się więcej. Pozostaje jednak podstawowe pytanie. Co dalej ze spółką? Strategii nie widać, konkurencja depcze po plecach, może również zabraknąć miejsca dla dwóch dużych operatorów.