• Pytanie-Skup Autor: ~Marcin [82.136.83.*]
    Witam.Skup kończy się 22 maja.Jeśli zapiszę się na sprzedaż to jak długo po zakończeniu będą zablokowane akcje które zostaną po redukcji.
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~RadRog [31.183.38.*]
    Wg harmonogramu to do 29 maja cała operacja ma być zakończona.
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~Anonymous [91.216.213.*]
    A ja kto sprzedać po 8 zł?
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~RadRog [31.183.38.*]
    http://www.netia.pl/files/inwestorzy/zalaczniki/buyback4_oferta/oferta_zakupu_akcji.pdf punkt 7
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~Anonymous [91.216.213.*]
    Dzięki, trochę to zawiłe :)
  • Re: Pytanie-Skup Autor: fundamentalista [213.227.99.*]
    Mam 2 pytania:
    1) czy po tej operacji kurs po 22 maja będzie mniejszy tak jak to jest po normalnej dywidendzie?
    2) czy trzeba akcje kupić wcześniej, tak jak przy dywidendzie, czy wystarczy kupić np. 20 maja żeby się załapać?
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~kibic 231 [83.11.73.*]
    To nie jest dywidenda, to jest skup cześci akcji (dywidenda obejmuje wszystkie akcje), więc obcięcia nie bedzie.
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~leszcz podwarszawski [95.49.168.*]
    heja Kapitaliści!
    czy akcje Netii mozna sprzedac do 22 maja czyli wlacznie z 22maja (sroda) czy "do" oznacza w tym wypadku że do wtorku włącznie ale już w środe nie można??????
    prosze o odp. to nie jest zadna trolowa prowokacja poprostu chciałbym sie upewnic :)
  • Re: Pytanie-Skup Autor: orkus [91.142.199.*]
    1) czy po tej operacji kurs po 22 maja będzie mniejszy tak jak to jest po normalnej dywidendzie?

kurs na GPW bedzie taki jak ustali rynek.
    Netia skupi po prostu tyle ile uzna za stosowne i umorzy, przez co poprawią się wskazniki takie jak np c/wk
    To moze spowodowac, ze rynek wyceni te akcje wyzej, ale moze, nie znaczy ze musi.
    Kurs rownie dobrze moze pojsc w dol.

2) czy trzeba akcje kupić wcześniej, tak jak przy dywidendzie, czy wystarczy kupić np. 20 maja żeby się załapać?

Zeby zaoferowac akcje musisz je posiadac.
    Oferte mozesz skladac do 22 maja, wiec najpozniej trzy sesje wczesniej musisz je kupic zeby miec pelnie praw do akcji.
    Musisz zaoferowac minimum 23 akcje,co wynika z zasad liczenia redukcji skupu.

I tu wlasnie jedna uwaga:
    Prawie na pewno bedzie redukcja, ze wzgledu na ilosc chetnych do sprzedazy po cenie 8 zl, wiec kupujac 100 akcji nie licz ze cale 100 oddasz po 8 zeta, bo moze sie okazac, ze skupia z tego 4 szt.

Najwazniejsze szczegoly w prezentacji:
    http://www.netia.pl/files/inwestorzy/zalaczniki/buyback4_oferta/oferta_prezentacja.pdf

heja Kapitaliści!
    czy akcje Netii mozna sprzedac do 22 maja czyli wlacznie z 22maja (sroda) czy "do" oznacza w tym wypadku że do wtorku włącznie ale już w środe nie można??????
    prosze o odp. to nie jest zadna trolowa prowokacja poprostu chciałbym sie upewnic :)
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~G1 [95.40.102.*]
    Sprzedaż nie każdemu się opłaci.
    Nie wiem jak w innych DM, ale u mnie za świadectwo depozytowe trzeba zapłacić 30PLN.
    Załóżmy, że akcje na giełdzie kosztują 4,50PLN. Jeśli je sprzedamy za 8PLN, to na akcji zarobimy 3,50PLN. Żeby pokryć koszty świadectwa, trzeba sprzedać dziewięć akcji.
    Na pewno będzie redukcja. Jeśli będzie maksymalna redukcja, czyli 96%, to aby pokryć koszty świadectwa musielibyśmy zgłosić chęć sprzedaży 225 akcji. Jeśli ktoś ma mniejszy pakiet, to ta zabawa mu się nie opłaca. Z resztą nawet jeśli ktoś ma trochę więcej, a nie ma blisko DM BRE, to też mu się komplikuje sytuacja. Nie wiem, czy można zgłosić akcje do sprzedaży listownie.
    Niezdecydowani mają jeszcze dwa dni.
    dzieki, akcje mozna rowniez sprzedac za "posrednictwem" poczty polskiej ;)
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~Paolek [79.191.70.*]
    Witam,
    Ja złożyłem zlecenie i wcale nie jest to takie trudne i skomplikowane. W bzwbk nie ma żadnych opłat, a jedyna opłata to kurier do Warszawy albo polecony jak ktoś pomyślał o tym wcześniej, bo siedziby Bre gdzie można było złożyć świadectwo to tylko kilka miejsc w Polsce. Generalnie nowe doświadczenie. Zobaczymy jak się zachowa kurs za kilka dni.
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~Marcin [82.136.83.*]
    Zapisaliście się na skup?Ja zglosiłem swoje akcje.
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~ciekawy [83.21.61.*]
    ja zgłosiłem 15 maja w BZ WBK i papiery zaniosłem osobiście do BRE BANK ku mojemu zdziwieniu nie było żadnych kolejek
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~netka [178.43.67.*]
    bo tych papierów indywidualni prawie nie mają,ja w moim biurze jako jedyna posiadam te papiery:)
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~Paolek [83.29.109.*]
    Jak to jest, ze jak są aktualnie obroty na Netii to znaczy ze ci, którzy handlują to się nie zapisali na skup???
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~netka [178.43.68.*]
    a tak to jest
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~szlaban [94.42.179.*]
    a tak to jest redukcja może być znaczna zarobią grubasy
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~Krzysztof [83.8.114.*]
    Calosc operacji miala byc zakonczona do 29go wiec czy do jutra uwolnia nasze akcje z depozytu? Czy moze sie to zdarzyc dopiero w pt?

Pozdrawiam,
    K
  • proszę o radę!!! Autor: ~makler [195.130.197.*]
    zapisałem się na skup akcji po 8 PLN i teraz chciałbym zrobić stoplosa że jak mi netia nie odkupi po 8 ustawic stoplosa na 7,99, jak to zrobić? na moim rachunku w ogóle nie widzę akcji neti.
  • Re: proszę o radę!!! Autor: ~Krzysztof [83.8.114.*]
    Czlowieku ... jakiego stop lossa przeciez skup skupu jest duzo po wyzej biezacego kursu... co za akcjonariat ... (ale to widac po kursie) ... no comment.
  • Re: proszę o radę!!! Autor: ~makler [195.130.197.*]
    no właśnie!! ja bym chciał tak, ze jak nie kupią mi po 8 PLN to żeby kupili po 7,99
  • Re: proszę o radę!!! Autor: ~Krzysztof [83.8.114.*]
    Pozostaje mi pozyczyc powodzenia (i zdecydowanie zmienic nick bo sugeruje ze cos wiesz o gieldzie)
  • Re: proszę o radę!!! Autor: ~ja [194.251.119.*]
    NIE KARMIĆ TROLA!
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~G1 [80.239.243.*]
    Redukcja 95,36%.
    Miałem nadzieję na trochę mniejszą, ale darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby :)
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~Radar [83.22.57.*]
    Nie ma takich informacji !!!
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~wasyl [78.8.170.*]
    Zapisałem sie na sprzedaz 800 szt,odkupili 37 szt, 296zl wplyneło mi na rachunek,to byla dobra oferta,taka namiastka dywidendy
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~Marcin [82.136.82.*]
    Ja zapisałem 6313 kupili 293.Myślałem że będzie trochę lepiej.
  • Re: Pytanie-Skup Autor: ~Paolek [83.26.199.*]
    Ja zapisałem się na 5kilo i 233 sprzedane...
    W sumie jak sprawdziłem to na czysto przed podatkiem wyszło jakieś 800 zł. Nie h i tyle będzie... Cały czas zbieram na fajny zegarek do biegania, więc jeszcze drugie tyle i będzie mój:))))) więc panowie z Netii zróbcie tak żeby było po 5 i będziemy wszyscy zadowolenii
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.