tak ..ze nikt nie chce kupic drozej jak wie ze mu taniej do koszyka wrzuca .. jak sie na wyscigi scigaja kto odda taniej to chyba tylko debil by sie wyrywal do kupowania .. ewentualnie jakis fundusz .. ale to na jedno wychodzi ..
Dwa powody aby Bak byś spółką śmieciową:
1) BAK ma po prostu za mało kredytów ;)))))))))))))) obciążenie kredytowe zabija cały wynik firmy;) Nie mówiąc o ryzyku;))
2) Stale i niezmiennie rosnące koszty zarządu ;))) Co roku zarząd z prezesem na czele podnosi sobie wynagrodzenie, traktując spółkę jako maszynka do robienia pieniędzy, przez co zarząd nie musi dbać o wartość firmy,
Stefan uważaj piszac takie rzeczy bo tu jeden oszolom grozil mi "wjazdem na chate" jak pisalem prawde o spolce :):) Lepiej wczesniej kupic dobre zamki w drzwiach :)
Właśnie, Mispol, wspaaaaaaniała inwestycja;)))) Bak niczym fundusz inwestycyjny inwestuje na giełdzie ze świetnymi rezultatami;))) a kasę ta można było spokojnie zainwestoewac w rozwój spółki zamiast zaciągać nowe kredyty,
Na Mispolu Bak stacił mocno, jak wyjdą z 20-25% kapitłem z tej inwestycji to będzie dobrze ;))) Panie Marianie Dragons Den;)))) P/E i inne tam co pan tam sobie liczy w zeszyciku ;))))) niech pan to stosuje, a nie tylko o tym mówi;))))
Nie wiem czy ktos z Was mial okazje poznac pana mariana osobiscie, ale kto mial taka okazje to chyba ma wyrobione zdanie o nim ;) Teraz wychodzi wszystko na kursie, a sadze ze jeszcze pare "trupow z szafy" moze po drodze wypasc.
poznałem cały zarząd osobiście
fajne imprezy robili w Janowie
ale wtedy zajmowali się tylko bakaliami z różnych półek
te ich wyroby premium i inne marki to tylko półkowniki w marketach
rodzynka jes rodzynka a im się wydawało żę jak dadzą ładne opakowanie i cenę x5 to ciemny lud to kupi
noo w imprezowaniu to prawie, ze ekstraklasa :) Pisalem juz wczesniej o produktach innych firm, ze sa tansze nawet o 50%, a czasem i wiecej. W dobie gdzie ludzie zyja od 10 do 10 to wiadomo jakie produkty wybieraja.
nie przesadzacie??? Spolka miła zysk na poziomie operacyjnym za 2012 ok. 11 mln. Mały zysk netto 0,6 mln. To sa fakty. A kurs sie urwał od 3 dni, bo wydaje mi sie ze ktos na siłe wywala. I obstawiam ze to Quercus do spradaja tez inne spolki.
Nie mowie ze jest super rentowna, ale ktos sprzedaje zeby sprzedac
skoro jest tak dobrze to czemu od dlugiego czasu utrzymuje sie trend spadkowy ? Mysle, ze jest to spowodowane pchaniem sie mariana w jakies dziwne interesy. Jego niewytlumaczalne inwestycje w Mispol, Beerfingersy, wspolprace z Oshee, kredyty na produkcje platkow sniadaniowych itp. itd. Gosc chcial trzymac kilka srok za ogon, a jak sie to konczy kazdy wie. Oby bylo tylko tak jak mowisz, ze ktorys z funduszy chamsko sypie bo potrzebuja gotowki. Bo jesli okaze sie, ze marian ma trupa w szafie to groszowa na dniach.
zadnego info nie bylo ...zadnej paniki na gieldach ..a tu w 3 dni ok 35 % na minus ..to jest chore ..to co bedzie jak zaczna w usa sprzedawac ..minus 30 kazdego dnia az do 1 grosza
czy przedstawiciel społki, najlepiej ktos z Zarządu, mógłby sie ustosunkowac do ostattnich gwałtownych spadków kursu akcji Bakalland na giełdzie w Warszawie?
Czy w spółce dzieje się coś znacząco niedobrego co usprawiedliwiałoby taką wyprzedaż?
Jak Zarząd odnosi się do wyników osiągniętych w I kw. 2013?
Proszę o w miarę szybką odpowiedż jako akcjonariusz spółki.
wiesz jak sie skonczy sprawa mispolu ..??? .. moim zdaniem poprzepychaja sie trochez litwinami ..a pozniej oddadza im swoj pakiet i troche grosza przytula ..zarobienie beda na tej transakcji ..
polecam rzucic okiem na notowania mispol .. i co chlopcy ..juz strate zapisaliscie ..a tu taka niespodzianka .. cos mi mowi ze z gieldy zejdzie po 4 zl ..
Dnia 2013-05-07 o godz. 16:24 ~manolo napisał(a):
> mispol juz po 2,2
Po tym kursie tzn 2.19zł Bakalland ma 3 276 667,05zł
Po ile Bakalland kupował Miśpol ?