"Kryzys gospodarczy w strefie euro" i "ogromna niepewność na światowych rynkach finansowych" - m.in. takie pojęcia napotykamy w liście do akcjonariuszy, otwierającym raport roczny Impexmetalu, a sygnowanym przez Małgorzatę Iwanejko, prezes zarządu przedsiębiorstwa. Mimo tego pani prezes deklaruje, że sprawozdanie finansowe prezentuje odbiorcom "z przyjemnością". Skłania to do szybkiego spojrzenia na najistotniejsze skonsolidowane wyniki grupy, której przewodzi Impexmetal.
wywalaja jakby mieli za darmo..no to tylko debile z funduszy moga takie numery odpierdalac .. pozniej sie powie ze wyniki slabe .. no i przeciez uratowali czesc kapitalu bo jak skoncza to kurs bedzei duzo nizej niz zaczynali .. zapomna tylko dodac ze to ich wywalanie spowodowalo spadek kursu ..zalosne skurwesyny ..jakby mieli prowizje od zysku to by sie bardziej starali ...
ale ... dramat. zastanawiałem się nad kupnem, nie myślałem jednak że będzie to tak pikować strasznie, ktoś tu przewiduje gdzie to się może zatrzymać ( wydawać by się mogło że w przedziale 1,60-1,70) ?
Dnia 2013-04-22 o godz. 15:24 ~hmm napisał(a):
> ale ... dramat. zastanawiałem się nad kupnem, nie myślałem
> jednak że będzie to tak pikować strasznie, ktoś tu
> przewiduje gdzie to się może zatrzymać ( wydawać by się
> mogło że w przedziale 1,60-1,70) ?
Możemy zakłady obstawiac haha dla mnie 1,70 zl .
Ale miałem nosa ze nie weszłem , wyrzuciłem ,przy 3,50 ,D
tu nie chodzi o obstawianie kiedy się zatrzyma tylko kiedy kupić ( przy założeniu, że wcześniej się uzna, że w ogóle warto). Wydawało mi się, że własnie koło 1,70 można by coś brać tylko, jak się patrzy na dynamikę tego ruchu to można zwątpić.
ale was załadowali na tym impexie, niezłe jaja..
czemu to tak spada co jest przyczyną panika czy jakieś problemy poważne spółka ma?
Z tego co się orientuje maja budować apartamentowce przy łuckiej?
Co się dzieje na tym walorze? obroty rosną ale czy z powodu sprzedaży czy może jednak ktoś powoli skupuje ten walor??
Teraz zaczynamy wchodzić w strefę mocnych wsparć na ogromnym wyprzedaniu spółki. Wydaje mi się, że niżej niż te 1.7-1.6 nie powinno spaść, szczególnie, że obroty mocno wzrosły i co raz trudniej będzie podaży "dociskać" kurs. Za bliskim końcem przeceny przemawiają też ważne wsparcia na kluczowych indeksach. Sprzedaje oczywiście jakiś fundusz - tu nie ma wątpliwości. Dla posiadaczy akcji lepiej by nie ING, ale to nie muszą być oni, tu wiele OFE ma podprogowo
Po prostu uważam, że na takim wyprzedaniu spółki nie dadzą rady przejść tej strefy (1.7-1.6) za jednym zamachem. Od wsparcia na 2.5 też odbiło w okolice 2.7. Jeśli mamy początek bessy to i na 1zł się doczekasz, ale po drodze odbicia.