• pytanie Autor: ~andrzej [95.160.213.*]
    Zastanawiam się nad kupnem spółki i w związku z tym mam pytania.
    - czy jak w poniedziałek kupie to zalapie sie na pp
    - czy pp będą notowane na giełdzi i mnij więcej kiedy?
    - nowe akcje mają być po 10 gr. a emisja akcji wynosi 5milionów 1:1?
    Na razie to tyle
  • Re: pytanie Autor: ~Zimny [37.225.90.*]
    -nie
    -nie
    -tak
    ........juz po ptokach :-)
  • Re: pytanie Autor: ~pp [94.254.130.*]
    w uchwale pisze ze jak masz akcje do konca dnia 22 kwietnia to masz pp. kupno 23 kwietnia i pozniej nie uprawnia do pp.

wiec wyglada na to ze jeszcze jutro mozna kupic zeby miec pp ale przy tych pomylkach i sprostowaniach wszysko mozliwe. nie sledze tego na biezaco bo i tak zrobia co zechca wiec nie traktuj tego jako pewnik
  • Re: pytanie Autor: ~aa [95.160.213.*]
    dzieki
    a emisja to 5 milionów akcji czy 20 milionów ?
    czy 5 mil. z pp
    a 20 milionów bez pp.
    co da łącznie 25 milionów akcji?
    dxieki
  • Re: pytanie Autor: ~bbbbbbb [83.20.136.*]
    Ale co tas społka ma robić?
  • Re: pytanie Autor: ~aa [178.36.57.*]
    'dostana' pp Ci, ktorzy dzis na kontach w kdpw beda mieli akcje na 22 kwietnia.
    poniewaz akcji rozliczane sa w d+3 to Ci ktorzy kupili na sesji w srode stana sie dzis wlascicielami akcjii

kupno dzis napewno nie da Ci pp, jedynie bedziesz mogl zapisac sie na 2 termin - bo to moze zrobic kazdy, czy ma czy nie posiada akcji.
  • Re: pytanie Autor: ~GREG [89.66.197.*]
    to, że tak się to liczy jak piszesz nie przeczy temu, że oni uwzględnili te wyliczenia podając terminy

przeczytaj uchwałę dokładnie, piszą, że jak kupisz po 22 kwietnia nie masz prawa do pp

wg. mnie możliwe że te daty uwzgledniają terminy rozliczeń na rachunkach, bo inaczej uchwała wprowadzałaby w błąd
  • Re: pytanie Autor: ~aa [178.36.57.*]
    22 kwietnia 2013 r. Dzień, według którego określa się akcjonariuszy, którym przysługuje prawo poboru Akcji serii D (dzień prawa poboru)

to jest kawalek uchwaly
    niestety mylisz sie , a ta tresc nie wprowadza w blad
  • Re: pytanie Autor: ~Kierownik kuszetki [83.16.45.*]
    No i po zabawie, ech myślałem, że wyciągną mnie spod lodu a tu niestety kicha. Nie wiele brakowało... 0,21 zł... No cóż czas pogodzić się z porażką...
[x]
CENTURION -1,60% 1,85 2025-11-07 15:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.