Co myślicie o spółce ? Warto wejść? Wątków mnóstwo i ciężko to wszystko czytać ;) Zastanawiam się nad kupnem bo cena wydaje się atrakcyjna i sytuacja się jakoś ustabilizowała ;)
Wzmożony popyt na akcje Netwise na pierwszej sesji może dziwić skoro jeszcze kilka miesięcy temu nie było chętnych na ich zakup w ofercie prywatnej po cenie znacznie niższej niż bieżąca. Inwestorzy, którzy z taką determinacją zabiegają o papiery Netwise muszą również brać pod uwagę, że znaczna część akcji spółki nie jest objęta lock-up'em. Do niesprzedawania walorów przez 12 miesięcy po debiucie zdecydowali się bowiem jedynie założyciele, czyli Tomasz Luchowski i Jakub Skałbania, którzy wspólnie mają 63 proc. akcji. Pozostałe papiery, w tym cały pakiet należący do Runicomu i powiązanych z nim udziałowców (łącznie 28 proc. akcji obejmowanych po nominale, czyli po 0,1 zł) oraz papiery serii B mogą natychmiast trafić na rynek. Pokusa do realizacji zysków może być ogromna, skoro wartość papierów należących do Runicomu w ciągu kilku kwartałów wzrosła kilkudziesięciokrotnie
CZY MOŻE RACJĘ MA SZAMAN I JEGO DRUŻYNA???
Netwise to perełka fundamentalna
kwestia czasu, jak znajdzie się to w kursie akcji
mój preferowany scenariusz to : inwestor branżowy
nie dziwi mnie, więc aktywność naganiaczy na spadki
bo chcą po taniości wyrwać akcje od drobnych pod deal grubasów
nie dajcie sie ludzie
niech każdy mysli sam !!
Dlaczego Runicom nie zablokował swoich akcji kupionych po 10 gr???
Mógł zablokować sprzedaż swoich akcji na rynku NC a sprzedaż swojego pakietu inwestorowi branżowemu ( JAK SUGERUJE SZAMAN I JEGO GURU AKCJONARIUSZ) mógł dokonać poza rynkiem regulowanym ...
CZY TO TAKIE TRUDNE ?????
Jak pisze mój przyjaciel szaman ----niech każdy mysli sam !!!
@jkl
przyjacielu i miszczu uników...
nowe twarze sie pojawiaja, bo to perła nasz Netwise :)
odpowiedzi na pytania dostałes kilkurtonie, nie bałamuć kolego
udajesz, że ich nie widzisz (a może nie kumasz?)
przyklad odpowiedzi :
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-netwise-po-co-byla-oferta-prywatna,12716926.html
ty za to nie odpowiedziałes na pytanie ode mnie
miszczu, co z tą emisją-widmo, o której tyle piszesz? unikasz odpowiedzi jak diabeł swięconej wody...
Dnia 2013-04-19 o godz. 14:02 ~szaman napisał(a):
> @jkl
przyjacielu i miszczu uników...
nowe twarze sie
> pojawiaja, bo to perła nasz Netwise :)
odpowiedzi na
> pytania dostałes kilkurtonie, nie bałamuć kolego
udajesz,
> że ich nie widzisz (a może nie kumasz?)
przyklad odpowiedzi
> :
> https://www.bankier.pl/forum/temat_re-netwise-po-co-byla-ofe
> rta-prywatna,12716926.html
ty za to nie odpowiedziałes na
> pytanie ode mnie
miszczu, co z tą emisją-widmo, o której
> tyle piszesz? unikasz odpowiedzi jak diabeł swięconej
> wody...
Są nowe twarze ....
typowy nadmuchany BALON jak zejdzie powietrze to 1zlp
Autor | ~666 [79.191.70.*] 2013-04-19 13:54 Zobacz wątki dotyczące Netwise
w kilka tygodni ps.polecam wykres runicomu(i zapoznanie się z ich zadłużeniem,w obligacjach korporacyjnych)
Odpowiedź miałeś czarno na białym ale trzeba chcieć nauczyć się czytać ze zrozumieniem....
@jkl
zabawny jesteś
gdzie ty dałes ta odpowiedź???
może wkleileś przez przypadek na innej robocie...CDE?
to szybko zapodaj tutaj
ja cię pytam od kilku dni, może nawet ponad tydzien o ta emisje-widmo, a ty chodzisz nadąsany, bo niby gdzies...coś...odpowiadałeś...
smiało odpowiadaj, nie krepuj się
a czytanie ze zrozumieniem...taaak.. ćwicz..ćwicz..
moja taktyka jest taka;
mamy konsolę
wybicie dołem -> tanie zakupy
wyjście gorą -> mam pakiecik :)
może jeszcze dobiorę, jak rynek załączy
w dłuzszej perspektywie, wedlug mnie i innych, idzie gra pod branzowego inwestora
może byc fajny zarobek
ale decyzje podejmowac trzeba samodzielnie
naganiacze nie próznuja, bo to dobra społka o bardzo zdrowym biznesie
a po co pchać się w gnioty ze stratami w wynikach?
Widzę że tutaj niezłe przepychanki macie. Zastanawia mnie jedno jkl, skoro mówisz że mają tak tanio akcje bez locków to czemu nie sypią? Przecież podaż jest niewielka, kurs całkiem ładnie trzymany, zjechał do emisyjnej i tutaj +- 50 groszy się buja. Odwiedziłem stronę netwise i faktycznie dobra spółka, ciekawa. Na razie trzeba zobaczyć jak się sytuacja rozegra ale jak przebiją 8.50 - 9 to myślę że warto brać. Z drugiej strony gdyby zjechali tak jak tu wyczytałem na 3 zł to będzie super okazja ale wątpię czy to nastąpi. Co do tych akcji to takich spółek bez locków na NC było/jest cała masa i nie przeszkadzało im to rosnąć o kilkaset % więc myślę że dużo zależy od nastawienia do posiadanych pakietów akcji konkretnych akcjonariuszy. Na razie nie wyczytałem nigdzie żeby runicom miał w zamiarach wysyp akcji. Widzę że mamy 6.30 ale zrobione na małym wolumenie więc tak naprawdę trzeba poczekać co z tego wyniknie do końca sesji. Być może jest to promocja, może chcą wywołać panikę. No nic trzeba poczekać co z tego wyniknie do końca sesji.
3 pln to mrzonki naganiaczy na spady
tam chcą tłuste koty zabrać towar od drobnicy, bo to absurdalna cena dla takiej spółki jak Netwise
moim zdaniem, jesli wybije dolem to 1-1,5 max
tam mozna rozważyć zakupy, jesli ktos podejmuje samodzielnie decyzje
wybicie górą, rynek sie pojawi, bo spółka jest naprawdę w świetnej kondycji
ja ma papier drożej, więc pewnie do konca nie bedę obiektywny :)
ale nie udaje mądrali jak @jkl i jego kompanija, którzy są tu tylko w jednym celu
a na zadane pytania robią tylko uniki
Ciekawe czy ten tydzień przyniesie wybicie z konsolidacji w okolicach 7 zł. W piątek ktoś ładnie wyciągnął kurs także spadek w trakcie sesji był ewidentnie straszeniem.