żadna nowość, jak sąd apelacyjny mógłby podważyć tamten wyrok... wiadome było że nie zapłacą...
ale czy kiedykolwiek podano info w trakcie sesji? nie wiem czy to nie jest pierwsze hehe
bardziej interesujące jest to czy wnieśli do sądu sprawę przeciwko Awbud za spapranie roboty w drożdżowni... bo jeśli nie to można postawić tezę że całe to opuźnienie z zakończeniem 1-go etapu to celowe zagranie... jeszcze sie okazać może że jeśli dojdzie do rozbudowy zakładu to zajmie sie nią Awbud jak gdyby nigdy nic....
faktycznie, może być że w 2014 w końcu osiągną zakładana wydajność hehe ale taraz ciiii.... prowadzą działania marketingowe... będzie się działo haha... jak juz kiedyś napisałem, poza zaangażowaniem osób do wypełniania wniosków o dotacje to nie widze tutaj żadnych dokonań prezesa jakimi mógłby sie poszczycić... cała reszta to fiasko....
Awbud budował również zakład do produkcji węgla drzewnego dla BBIZENERIS-a i wybudowali taka popelinę ze wyleciał z placu budowy.
Zenek zleciał na pysk i poharatał się gorzej niż Skotan , więc uwaga może wszystko jeszcze przed wami.
To info mimo że bardzo dobre to wbrew pozorom w średnim terminie bardzo zła dla nas informacja. Spółka miała zawiązane rezerwy, teraz może je rozwiązać i kasę wykorzystać na co chce. Nie wiem ile tego było (pewnie w raporcie dałoby się doczytać) ale ten wyrok może spowodować, że głosowana emisja nie będzie konieczna w pełnej wielkości albo nawet nie będzie potrzebna wcale.
Prawie masz rację, z tego co czytam to były wykazywane przez biegłych w raportach (23,4 mln zł) ale rezerw nie zawiązano lub zostały już wcześniej uwolnione.