jeżeli Westa stara się o kredyt w europejskich bankach, to musi mieć projekt i finanse sensowne i można się spodziewać, że przez te instytucje zostanie dokładnie prześwietlona przez co podniesie się jej wiarygodność
artykuł z 19 kwietnia/ охватывая 43 страны мира/,eksport do 43 krajów ale kiedy to przełoży się na wyniki?
przepraszam LEW ale próbowałem przetłumaczyć stronę blokowego i takie robaczki wskakują,artykuł jest z dzisjaj właściciela o 43 krajach a to bardzo ciekawe.
na podstawie artykułów można stwierdzić, iż mimo że to Ukraina, koncern kieruje się społeczną odpowiedzialnością biznesu - hasło dość popularne na zachodzie
kasa kasą ale o środowisko trzeba dbać, zwłaszcza jeśli chodzi o chemikalia wykorzystywane w tym biznesie
Ekologia stawiana na pierwszym miejscu.
Wszystkie zużyte akumulatory są poddawane recyklingowi.
Praktycznie nie ma odpadów, wszystko jest wykorzystywane do powtórnej produkcji.
Ołów przetapiany w sztaby, tworzywa sztuczne przetwarzane do produkcji nowych akumulatorów (obudowy i pokrywy), pozostały elektrolit przetwarzany na granulat do produkcji szkła.
Firma z przyszłością, znajduje się na pierwszych miejscach w Europie pod każdym względem.
wszystko pięknie panowie,tylko przez machloje naszych funduszy i szpeców a raczej pseudo mam to co mamy,czyli kurs zaniżony celowo?!mam nadzieje,że nidługo przyjdzie jegomość co to zbierze za kilka milionów i zacznie się...pozdrawiam
Na podstawie wszelkich dostepnych informacji o WESTA wnioskuje ze mozna tu bedzie bardzo duzo zarobic inwestując w akcje tej firmy. Jest tylko jedno pytanie : KIEDY ??????
Na pewno nie a tydzien i nie za miesiąc. Duze pieniadze dopiero za jakis rok - 2 lata moim zdaniem. Spekulacyjnie oczywiscie i wczesniej
Pozostaje wiec na pokladzie i cierpliwie czekam. W 2015 mam zamiar zaczac budowe domu. Środki mają pochodzic ze sprzedazy akcji Westy. Kredytu nie przewiduje !!!!!
Powiem wiecej: licze ze zostanie mi jeszcze sporo pieniążków na inne przyjemnostki.
pozdrawiam cierpliwych i myslących perspektywicznie
Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY
Forum: Giełda
Autor: ~zeb [46.187.178.*], 2013-04-20 17:38
Na podstawie wszelkich dostepnych informacji o WESTA wnioskuje ze mozna tu bedzie bardzo duzo zarobic inwestując w akcje tej firmy. Jest tylko jedno pytanie : KIEDY ??????
Na pewno nie a tydzien i nie za miesiąc. Duze pieniadze dopiero za jakis rok - 2 lata moim zdaniem. Spekulacyjnie oczywiscie i wczesniej
Pozostaje wiec na pokladzie i cierpliwie czekam. W 2015 mam zamiar zaczac budowe domu. Środki mają pochodzic ze sprzedazy akcji Westy. Kredytu nie przewiduje !!!!!
Powiem wiecej: licze ze zostanie mi jeszcze sporo pieniążków na inne przyjemnostki.
pozdrawiam cierpliwych i myslących perspektywicznie
Witam może domu nie zbudujesz no chyba że ładną kase zainwestowałeś w akcje perełki WESTY.
Ale wiem że tutaj będą niezłe wzrosty spółka da nieżle zarobić.
brando25 a ja myślę, że tu wystarczy zainwestować niewielkie pieniądze i chatka będzie.
Zwróć uwagę ile dzisiaj kosztuje 1 akcja, 0,74 PLN
Załóżmy, że działka kosztuje 10 000 zł to ja jej nie kupuje tylko inwestuję kasę w Westę i po roku wyciągam kilka takich działek, właśnie tak zrobiłem.
Myślę, że za dwa , trzy latka prześlę Ci zdjęcie z dzisiejszej inwestycji.
Pozdrowionka.
To ładne ceny lew!!u mnie 20 km od gdańska 200 tys za 1000 metrów kwadratowych,ja sprzedaje dwa lata i nie mogę sprzedać 135 zł za metr kwadratowy,wszystko stoi,zauważ ,że z naszej giełdy kapitał odpłynął,od dłuższego czasu marazm ...pozdr
co do ceny dzialek ..... to warte sa tyle ile kupujacy sa sklonni za nie zaplacic
widocznie te 135 to za duzo
co do mnie to zaiwestowalem tyle ze 300 - 400 % procentowy wzrost do 2015 w zupelnosci mi wystarczy, i tylko Panowie nie mowcie mi ze taki wzrost jest nierealny do tego czasu.
przeciez wystarczy np list intencyjny z np Boshem, Vartą itp i co mamy ? - 50 - 80 % w jeden dzien a dni mamy sporo
Wiec czekam sobie spokojnie ......
pozdrawiam
Group of Companies "Vesta" składa się z dwóch baterii fabryki, lider w produkcji akumulatorów ołowiowo-kwasowych, w tym Ukrainy, Europy Wschodniej i WNP. Zdolności produkcyjne "Vesta-Dniepr" i "VESTA przemysłowe" jest 7.600.000 baterie rocznie, eksportuje ponad 75%, obejmujący 43 krajów na całym świecie.
Eksperci korporacje mają 20-letnie doświadczenie w eksploatacji, szkolenie, rozpocząć nowe przedsiębiorstwa i przemysł modernizacji istniejącej produkcji baterii nie tylko na Ukrainie, ale także za granicą.
Westa jest porównywana wraz z innymi spółkami surowcowymi z Ukrainy
W tym przypadku podstawowym surowcem jest ołów, którego cena w tym roku powinna być wyższa w porównaniu do 2012.
http://www.battery-industry.ru/?p=9811
Średnia prognozowana cena za tonę w 2013 roku
J.P. Morgan — 2460 $
Barclays — 2350 $
BNP Paribas — 2460 $
ANZ — 2360 $
Dnia 2013-04-23 o godz. 16:45 ~bat napisał(a):
> Git-majo, będzie dobrze tak, czy siak.
dokładnie tak jak piszesz.
a to jaki kurs jest dziś czy będzie jutro czy po raporcie kompletnie jest bez znaczenia no chyba że ktoś wskoczył na chwilę żeby zarobić 5 czy 10 groszy.
tu się liczy przyszłość. w perspektywie 2-5 lat westa pokaże na co ją stać i to na arenie międzynarodowej. wystarczy czytać artykuły z prasy ukraińskiej rosyjskiej i amerykańskiej żeby to wiedzieć. dołóżcie do tego hossę na gpw która cyklicznie ma miejsce na gpw i powinna przypaść tym razem na
jak ktoś nie zna języków może się podeprzeć translatorem albo poprosić kogoś o tłumaczenie. ci
dokładnie tak jak piszesz.
a to jaki kurs jest dziś czy będzie jutro czy po raporcie kompletnie jest bez znaczenia no chyba że ktoś wskoczył na chwilę żeby zarobić 5 czy 10 groszy.
tu się liczy przyszłość. w perspektywie 2-5 lat westa pokaże na co ją stać i to na arenie międzynarodowej. wystarczy czytać artykuły z prasy ukraińskiej rosyjskiej i amerykańskiej żeby to wiedzieć. dołóżcie do tego hossę na gpw która cyklicznie ma miejsce na gpw co ileś tam lat i powinna przypaść tym razem na czas kiedy westa będzie rozkwitać i sami sobie dopowiedzcie jaka może być cena akcji.
jak ktoś nie zna języków może się podeprzeć translatorem albo poprosić kogoś o tłumaczenie. ci którzy piszą wydumki na temat bankructwa straszą spadkiem kursu do 4 groszy itp to chorzy ludzie tzw hieny forumowe. jedyny ich cel to siać ferment na forach i z tego czerpią przyjemność. w ogromnej przewadze są to ludzie którzy mają poważne problemy i psycholog tu już może nie podołać. tylko psychiatra i zamknięte leczenie.
dzięki blokowy za przypomnienie. może na konferencji westa skonkretyzuje perspektyw rozwoju. któż to wie, skoro tyle władzy się zjedzie to może w ramach propagandy będzie konferencja i jakieś info o kontrakcie.