• WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~skipper [80.53.90.*]
    w poniższych artykułach zapowiedź otwarcia nowej fabryki, akumulatorów stacjonarnych dla przemysłu, fabryki turbin i paneli słonecznych, oraz VRLA

http://www.leaderperson.com/article/15-mart-2013-gh/ekologichieski-chistoie-akkumulyatornoie-proizvodstvo-eto-riealno.html

http://www.vesti.dp.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=3123
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~stan [83.21.235.*]
    jeżeli Westa stara się o kredyt w europejskich bankach, to musi mieć projekt i finanse sensowne i można się spodziewać, że przez te instytucje zostanie dokładnie prześwietlona przez co podniesie się jej wiarygodność
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~kar [89.79.65.*]
    dzis korekta na ukrainskich!!!!!!!!!!!!!
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~Bart [217.170.163.*]
    Chcesz się założyć, że nie... ;>

Na wescie na pewno nie.

Mam dobrą kulę szpiegulę
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: blokowy [78.88.70.*]
    http://most-dnepr.info/news/society/zabota_ob_okruzhajushhej_srede_javljaetsja_odnim_iz_prioritetov_dejatelnosti_predprijatij_vesta_viktor_dzenzerskij.htm
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~dgn [83.22.222.*]
    artykuł z 19 kwietnia/ охватывая 43 страны мира/,eksport do 43 krajów ale kiedy to przełoży się na wyniki?
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: lew429 [213.238.104.*]
    Ale walisz szyfrem, nawet translatory sobie przestały radzić.
    Zobaczysz wyniki za parę dni i będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie:)
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~dgn [83.22.222.*]
    przepraszam LEW ale próbowałem przetłumaczyć stronę blokowego i takie robaczki wskakują,artykuł jest z dzisjaj właściciela o 43 krajach a to bardzo ciekawe.
    na podstawie artykułów można stwierdzić, iż mimo że to Ukraina, koncern kieruje się społeczną odpowiedzialnością biznesu - hasło dość popularne na zachodzie

kasa kasą ale o środowisko trzeba dbać, zwłaszcza jeśli chodzi o chemikalia wykorzystywane w tym biznesie
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~marek [83.11.242.*]
    http://most-dnepr.info/news/stories/analytics/84877.htm

poz
    m
    Ekologia stawiana na pierwszym miejscu.
    Wszystkie zużyte akumulatory są poddawane recyklingowi.
    Praktycznie nie ma odpadów, wszystko jest wykorzystywane do powtórnej produkcji.
    Ołów przetapiany w sztaby, tworzywa sztuczne przetwarzane do produkcji nowych akumulatorów (obudowy i pokrywy), pozostały elektrolit przetwarzany na granulat do produkcji szkła.
    Firma z przyszłością, znajduje się na pierwszych miejscach w Europie pod każdym względem.
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~wojtek [5.173.27.*]
    wszystko pięknie panowie,tylko przez machloje naszych funduszy i szpeców a raczej pseudo mam to co mamy,czyli kurs zaniżony celowo?!mam nadzieje,że nidługo przyjdzie jegomość co to zbierze za kilka milionów i zacznie się...pozdrawiam
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~zeb [46.187.178.*]
    Na podstawie wszelkich dostepnych informacji o WESTA wnioskuje ze mozna tu bedzie bardzo duzo zarobic inwestując w akcje tej firmy. Jest tylko jedno pytanie : KIEDY ??????
    Na pewno nie a tydzien i nie za miesiąc. Duze pieniadze dopiero za jakis rok - 2 lata moim zdaniem. Spekulacyjnie oczywiscie i wczesniej
    Pozostaje wiec na pokladzie i cierpliwie czekam. W 2015 mam zamiar zaczac budowe domu. Środki mają pochodzic ze sprzedazy akcji Westy. Kredytu nie przewiduje !!!!!
    Powiem wiecej: licze ze zostanie mi jeszcze sporo pieniążków na inne przyjemnostki.
    pozdrawiam cierpliwych i myslących perspektywicznie
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~brando25 [89.73.154.*]
    Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY
    Forum: Giełda
    Autor: ~zeb [46.187.178.*], 2013-04-20 17:38
    Na podstawie wszelkich dostepnych informacji o WESTA wnioskuje ze mozna tu bedzie bardzo duzo zarobic inwestując w akcje tej firmy. Jest tylko jedno pytanie : KIEDY ??????
    Na pewno nie a tydzien i nie za miesiąc. Duze pieniadze dopiero za jakis rok - 2 lata moim zdaniem. Spekulacyjnie oczywiscie i wczesniej
    Pozostaje wiec na pokladzie i cierpliwie czekam. W 2015 mam zamiar zaczac budowe domu. Środki mają pochodzic ze sprzedazy akcji Westy. Kredytu nie przewiduje !!!!!
    Powiem wiecej: licze ze zostanie mi jeszcze sporo pieniążków na inne przyjemnostki.
    pozdrawiam cierpliwych i myslących perspektywicznie

Witam może domu nie zbudujesz no chyba że ładną kase zainwestowałeś w akcje perełki WESTY.

Ale wiem że tutaj będą niezłe wzrosty spółka da nieżle zarobić.
    brando25 a ja myślę, że tu wystarczy zainwestować niewielkie pieniądze i chatka będzie.
    Zwróć uwagę ile dzisiaj kosztuje 1 akcja, 0,74 PLN
    Załóżmy, że działka kosztuje 10 000 zł to ja jej nie kupuje tylko inwestuję kasę w Westę i po roku wyciągam kilka takich działek, właśnie tak zrobiłem.
    Myślę, że za dwa , trzy latka prześlę Ci zdjęcie z dzisiejszej inwestycji.
    Pozdrowionka.
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~wojtek [5.173.169.*]
    To ładne ceny lew!!u mnie 20 km od gdańska 200 tys za 1000 metrów kwadratowych,ja sprzedaje dwa lata i nie mogę sprzedać 135 zł za metr kwadratowy,wszystko stoi,zauważ ,że z naszej giełdy kapitał odpłynął,od dłuższego czasu marazm ...pozdr
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~zeb [46.187.178.*]
    co do ceny dzialek ..... to warte sa tyle ile kupujacy sa sklonni za nie zaplacic
    widocznie te 135 to za duzo

co do mnie to zaiwestowalem tyle ze 300 - 400 % procentowy wzrost do 2015 w zupelnosci mi wystarczy, i tylko Panowie nie mowcie mi ze taki wzrost jest nierealny do tego czasu.
    przeciez wystarczy np list intencyjny z np Boshem, Vartą itp i co mamy ? - 50 - 80 % w jeden dzien a dni mamy sporo
    Wiec czekam sobie spokojnie ......
    pozdrawiam
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~brando25 [89.73.154.*]
    Group of Companies "Vesta" składa się z dwóch baterii fabryki, lider w produkcji akumulatorów ołowiowo-kwasowych, w tym Ukrainy, Europy Wschodniej i WNP. Zdolności produkcyjne "Vesta-Dniepr" i "VESTA przemysłowe" jest 7.600.000 baterie rocznie, eksportuje ponad 75%, obejmujący 43 krajów na całym świecie.
    Eksperci korporacje mają 20-letnie doświadczenie w eksploatacji, szkolenie, rozpocząć nowe przedsiębiorstwa i przemysł modernizacji istniejącej produkcji baterii nie tylko na Ukrainie, ale także za granicą.
    Westa jest porównywana wraz z innymi spółkami surowcowymi z Ukrainy
    W tym przypadku podstawowym surowcem jest ołów, którego cena w tym roku powinna być wyższa w porównaniu do 2012.

http://www.battery-industry.ru/?p=9811

Średnia prognozowana cena za tonę w 2013 roku
    J.P. Morgan — 2460 $
    Barclays — 2350 $
    BNP Paribas — 2460 $
    ANZ — 2360 $

Średnia w 1 kwartale tego roku 2301 $.
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~skipper [80.53.90.*]
    w tym wątku macie dużo artykułów o Westa. a nie wyssane z palca informacje jakiś trollów forumowych (naganiaczy na spadki) typu kumaty
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~bat [89.72.29.*]
    Git-majo, będzie dobrze tak, czy siak.
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~ligiec [37.31.230.*]
    Dnia 2013-04-23 o godz. 16:45 ~bat napisał(a):
    > Git-majo, będzie dobrze tak, czy siak.

dokładnie tak jak piszesz.
    a to jaki kurs jest dziś czy będzie jutro czy po raporcie kompletnie jest bez znaczenia no chyba że ktoś wskoczył na chwilę żeby zarobić 5 czy 10 groszy.
    tu się liczy przyszłość. w perspektywie 2-5 lat westa pokaże na co ją stać i to na arenie międzynarodowej. wystarczy czytać artykuły z prasy ukraińskiej rosyjskiej i amerykańskiej żeby to wiedzieć. dołóżcie do tego hossę na gpw która cyklicznie ma miejsce na gpw i powinna przypaść tym razem na

jak ktoś nie zna języków może się podeprzeć translatorem albo poprosić kogoś o tłumaczenie. ci
    dokładnie tak jak piszesz.
    a to jaki kurs jest dziś czy będzie jutro czy po raporcie kompletnie jest bez znaczenia no chyba że ktoś wskoczył na chwilę żeby zarobić 5 czy 10 groszy.
    tu się liczy przyszłość. w perspektywie 2-5 lat westa pokaże na co ją stać i to na arenie międzynarodowej. wystarczy czytać artykuły z prasy ukraińskiej rosyjskiej i amerykańskiej żeby to wiedzieć. dołóżcie do tego hossę na gpw która cyklicznie ma miejsce na gpw co ileś tam lat i powinna przypaść tym razem na czas kiedy westa będzie rozkwitać i sami sobie dopowiedzcie jaka może być cena akcji.
    jak ktoś nie zna języków może się podeprzeć translatorem albo poprosić kogoś o tłumaczenie. ci którzy piszą wydumki na temat bankructwa straszą spadkiem kursu do 4 groszy itp to chorzy ludzie tzw hieny forumowe. jedyny ich cel to siać ferment na forach i z tego czerpią przyjemność. w ogromnej przewadze są to ludzie którzy mają poważne problemy i psycholog tu już może nie podołać. tylko psychiatra i zamknięte leczenie.
    co tak cicho. żadna hiena forumowa nic głupiego nie jest w stanie napisać?
    http://most-dnepr.info/news/society/vpervye_v_ukraine_budet_prohodit_konferencija_assamblei_evropejskih_regionov_aleksandr_vilkul.htm

już w najbliższy weekend
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~skipper [93.174.31.*]
    dzięki blokowy za przypomnienie. może na konferencji westa skonkretyzuje perspektyw rozwoju. któż to wie, skoro tyle władzy się zjedzie to może w ramach propagandy będzie konferencja i jakieś info o kontrakcie.
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~vip [194.126.238.*]
    http://stooq.pl/n/?f=732020

ciekawe czy westa ma coś z tym wspólnego ???
  • Re: WESTA - PRZYSZŁOŚĆ- ARTYKUŁY Autor: ~stan [83.21.51.*]
    a może na marsie znajdziesz jakieś informacje na temat baterii słonecznych? ale sobie znalazłeś metodę na naganianie na spadek......iście kosmiczną;)
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.