Myślę że to jest dobra strategia ponieważ LTE jest trendy:
http://www.polskaszerokopasmowa.pl/artykuly/przelomowy-czas-dla-technologii-lte.html
I teraz tak powstaje wiele samorządowych sieci światłowodowych o czym też są inforamacje na portalu polska szerokopasmowa. Feler tych instalacji polega na tym, że standardowo doprowadzają światłowody do miejscowości ale nie rozbudowują sieci optycznych czy też miedzianych do odbiorców. Tu dobre jest LTE, wymagane postawienie masztu na remizie strażackiej o wyskości 5m i uruchomienie nadajnika LTE (JAK SIĘ MA CZĘSTOTLIWOŚĆ).
Jakie częstotliwości są ważne napisane tu:
http://www.telepolis.pl/artykuly/wygrana-1800-mhz-to-rewolucja-dla-p4,3,3,583.html.
Częstotliwości 3,7GHz są dobre dają możliwość dostarczenia dużej szybkości łączy ale na nie za dużym zasięgu. Pasmo regulowane zatem nie będzie śmieci jak w paśmie otwartym 2,4GHz. Trzeba o LTE pamiętać jedno będzie bardzo dobrze działać wtedy kiedy z masztu transmisja będzie wprowadzona do włókna światłowodu a to będzie można robić na bazie dzierżawinych włókien od sieci samorządowych.
Powyżej dwa linki do artykułów potwierdzających to co pisałem poprzednio. Dlaczego Huawei ma tyle rynku LTE bo chińczyk daje sprzęt na tani kredyt. Częstotliwościami nie ma co się przejmować konieczna tylko wymiana modułu radiowego.
Jeżeli będą mieli częstotliwość i pójdą w internet po LTE to o korzystną wycenę się nie będę martwił.
No to dalej analizy fundamentalnej ciąg dalszy.
Ostatnio w Juropie opracowano dokument zwany Europejską Agendą Cyfrową (EAC) według które wszyscy obywatele uni mają mieć dostęp do szybkiego internetu do 2020. Za tym dokumentem poszły też wytyczne technologiczne z odpowiedzią które technologie spełniają wymóg EAC. Z technologii radiowych jest tylko LTE (zgodnie z poniższym linkiem):
http://www.polskaszerokopasmowa.pl/prawo/wedlug-brukselii-z-technologii-mobilnych-tylko-lte-to-nga.html
W nowej perpektywie budżetowej Junii Juropejskiej są środki na rozwój internetu, ale zapewne będzie tak, że tylko na technologie i łącza spełniające wymogi EAC. Zatem PC Guard będzie miał otwartą ścieżkę do występowania o dofinansowania swoich projektów z środków unijnych. Konkurencji praktycznie żadnej bo Operatorzy z wielkiej czwórki (Play, Orange, Plus, T-Mobile) w koncesjach na pasmo LTE mają zapisy o pokryciu, inwestycjach i tyle. Pozostałych operatorów radiowych z pasmem LTE na palcach jednej ręki bym policzył.
Zatem PC Guard masz złoty róg....
z tym LTE to dywagacje bez sensu w kontekscie pcg .
LTE to solorz z midasem .co wy tu qźwa mieszacie LTE z pcg .
PCG to firma bez znaczenia ,taka jak wiele innych w sektorze IT ,tam jest cukierek o nazwie IMAGIS i to wszytko.
Wiec darujcie sobie te publicystyke ,co wy qźwa nie macie nic do roboty ?
Zarabiac na gpw ,a nie siedziec tu bezczynnie i snuc fanasmagorie !
Dnia 2013-05-22 o godz. 09:27 ~jan napisał(a):
> z tym LTE to dywagacje bez sensu w kontekscie pcg .
LTE
> to solorz z midasem .co wy tu qźwa mieszacie LTE z pcg .
> PCG to firma bez znaczenia ,taka jak wiele innych w
> sektorze IT ,tam jest cukierek o nazwie IMAGIS i to
> wszytko.
Wiec darujcie sobie te publicystyke ,co wy qźwa
> nie macie nic do roboty ?
Zarabiac na gpw ,a nie siedziec
> tu bezczynnie i snuc fanasmagorie !
zgadza się, przy lte trzeba wykładać każdą ilość kasy (nawet z automatów by Narkiewiczowi nie starczyło) i jest to tylko lep na leszczy, a jak wyciągną Imagis to będzie to kolejna wydmuszka jak CTC i MSX
Zatem idź na swój wątek z AT ja od czasu do czasu pociągnę swoje fundamenty, bo to jest zdaje sie wolne forum. I jeszcze jedno nie bluźnij, cultury trochę.
Przecież mówiłem kupię dopiero po zecie aby uśrednić (kupiłem po 1,34), zobaczymy czy to stoplossy testują czy jest zjazd w dół. Szło w góre odpocząc musi.
z postu wyżej:
"PC Guard ma wspierać bieżącą działalność operacyjną Softnet Group i zapewnić firmie finansowanie w łącznej kwocie 8,45 mln zł od dnia zawarcia umowy do dnia końca kwietnia 2014 roku. Ma też aktywnie uczestniczyć w pozyskiwaniu finansowania działalności inwestycyjnej Softnet Group. Wcześniej obecni właściciele Softnet Group, Softnet SA i Softnet Holdings, mają podwyższyć kapitał zakładowy tej spółki. Zobowiązali się oni do podwyższenia kapitału zakładowego o 5 mln zł, przeprowadzenie w Softnet Group emisji nowych udziałów w wysokości 123,6 mln zł oraz wskazanie podmiotu, który pokryje nowe udziały wkładem pieniężnym, a także do spłaty zobowiązań Softnet Group w wysokości 123,6 mln zł."
Czytałem wiem, ze to brzmi słabo ale sądzę, że wejdzie tu chiński Huawai. Myslę, że są dogadani, nie brali by częstotliwiści gdyby nie wiedzieli kto i na jakich zasadach dostarczy sprzęt. Pozyjemy zobaczymy, na razie idzie zwałka.
Nie wiem dlaczego niektózy sądzą,ze spółka ładuje się na minę. PCG dobrze sobie radzi w dobie kryzysu i to właśnie w kryzysie robi się najlepsze zakupy. Była okazja i ją wykorzystali. Będzie grubo
Dnia 2013-05-22 o godz. 15:55 ~hhhhh napisał(a):
> Nie wiem dlaczego niektózy sądzą,ze spółka ładuje się na
> minę. PCG dobrze sobie radzi w dobie kryzysu i to właśnie w
> kryzysie robi się najlepsze zakupy. Była okazja i ją
> wykorzystali. Będzie grubo
No pewnie że będzie grubo ,inaczej przeciez bym nie dokupił ...
pozdr
Dnia 2013-05-22 o godz. 20:18 ~jan napisał(a):
> tezę ? Co za patos,może matolku wydasz coś na mój temat(?)
> W końcu jestem chyba kimś ważnym nie tylko dla ciebie..
> . .
Nie schlebiaj sobie człowieczku. Jedynym patosem jest cykliczność twoich wystąpień na forum z reguły gdy PCG jest na minusie.
Hmm....do czego by to porównać aby nikogo nie urazić. Wiem :)))
Latasz niczym upierdliwa mucha wokół krowiego placka ( nie ubliżając krowie )
Na 90% tym dostawcą będzie HUAWEI a bank też będzie chiński. Chińczykom bardzo zależy aby zaistnieć bardziej niż tylko jako dostawca sprzętu chcieliby być operatorem infrastruktury, no i szansa na to jest. Inwestycje duże i przychody też mogą być niezłe. Jak pójdą w tereny zabudowy jednorodzinnej w dużych miastach i bezpośrednio pod nimi (poza zasięgiem sieci kablowych TV i TP) może być dobrze. Jasne że wszystko można położyć ale szansa na dobry biznes jest.
P.S. Ale dzisiejszy objazd poranny do 1,40 był niezły, dobrze że rano na to nie patrzyłem bo kto wie jakby moje zwieracze się zachowały :-)). Zastanawiam się czy drugi Narkiewicz nie uwalnia gotówki, co by w rozrachunku było całkiem dobre.
Sądzę,że Jan powinien ostrzec również chińczyków przed inwestycją w PCG. Nas już ostrzega od dwien dawna,ale nowe skośne twarze też muszą wiedzieć w co się pakują :)))
MACD mocno zacina wiec odwrocony RGR juz nieaktuany -i tak byl to karkolomny obraz RGR :))
Zaczyna wiec wszystko od nowa ,utworzmy wiec nowy kanal wzrostowy i co wowczas widzimy ?
OToz ,jestesmy w jego osi z potencjalem ruchu w kierunku 1,40 ,co moze sie dzis lub jutro nastapic.
Charater i faza formowania zagiecia macd nie da sygnalu do wzrostow do konca tego i nastepnego tygodnia.(jesli w ogole przed wakacjami)
Czy to prawda, że AT każdy może sobie tak używać, aby wyszło to, czego szuka? Tak doczytałem w kilku książkach.
A chciałbym się z nich czegoś mądrego dowiedzieć, każdy radzi, aby poczytać kilka pozycji, aby bardziej ogarniać różne systemy.
Najdziwniejsze jest to, jeśli 2 osoby podają całkowicie przeciwstawne wnioski.... i bądź tu mądry.
Tak jak na agrotonie od kilku tyg. wyraźnie widać sterowanie kursem, tak tutaj bardzo ciężko przewidzieć, w którą stronę pójdzie. Ma wiele atutów, aby wzrastać, ale kilka spekulacji może ją nieźle zdołować ;/