BGE S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, iż w dniu 12 kwietnia 2013 roku wpłynęło do Spółki zawiadomienie od akcjonariusza - Dariusza Pawłowskiego - o następującej treści:
"Działając stosownie do treści przepisu art. 69 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych informuję, iż dnia 11 kwietnia 2013 roku, w wyniku zawartej umowy cywilnoprawnej dokonałem zbycia:
- 160.000 akcji imiennych serii A spółki BGE S.A., nie będących przedmiotem obrotu publicznego w ASO na rynku NewConnect, stanowiących 1,61 % kapitału zakładowego Spółki BGE S.A. i stanowiących 2,14 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu BGE S.A. oraz - 750.000 akcji imiennych serii B spółki BGE S.A., nie będących przedmiotem obrotu publicznego w ASO na rynku NewConnect, stanowiących 7,54 % kapitału zakładowego Spółki BGE S.A. i stanowiących 10,03 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu BGE S.A.
Przed dokonaniem transakcji posiadałem:
- 160.000 akcji imiennych serii A spółki BGE S.A., nie będących przedmiotem obrotu publicznego w ASO na rynku NewConnect, stanowiących 1,61 % kapitału zakładowego Spółki BGE S.A. i stanowiących 2,14 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu BGE S.A. oraz - 750.000 akcji imiennych serii B spółki BGE S.A., nie będących przedmiotem obrotu publicznego w ASO na rynku NewConnect, stanowiących 7,54 % kapitału zakładowego Spółki BGE S.A. i stanowiących 10,03 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu BGE S.A.
W związku z powyższym w wyniku dokonania w/w transakcji nie posiadam akcji Spółki BGE S.A.
Wskazuję ponadto, że nie występują podmioty zależne ode mnie posiadające akcje BGE S.A., oraz że nie istnieją osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt. 3 lit. c) ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, tj. osoby trzecie, z którymi zawarte zostały umowy, których przedmiotem jest przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu." Osoby reprezentujące spółkę:
Dariusz Pawłowski, Dyrektor Generalny System: EBI
Dnia 2013-04-12 o godz. 16:35 ~radek napisał(a):
> No właśnie ważniejsze info kto kupił. Ten kto kupił chyba
> wierzy w spółkę bo inaczej w jakim celu by nabywał akcje
> BGE....
Ujmę to w ten sposób, że wpisuje się to w k r e o w a n i e inf prowadzących na południe - egzotyczne odstąpienie od umowy sprzedaży nieruchomości (sic!), zawieszenie płatności (kolego Ślak, poczekamy z tą płatnością), a teraz zbycie akcji przez prezesa.
Zastanów się jaki interes mieliby w tym ci co obejmowali akcje po 2,5 zeta? Pomijając wcześniejsze docinki to pomyśl. Czy im opłacałoby się takie zdołowanie kursu. Odpowiedź zależy od tego ile tak naprawdę są warte przejęte podmioty. Bo za nie były te emisje niby za gotówkę.
Tak radku. Niestety może być gorzej jak zostaną dopuszczone do obrotu akcje serii A, B i E czego należy się spodziewać i to wcześniej niż później. Rozpuściłem trochę wici i niestety nie wygląda to wszystko najlepiej :-( To naprawdę jest przykre. Miałem dzisiaj odkupić część tego co sprzedałem ale po tym czego się dowiedziałem wstrzymuję się i zostaję z tym co mam. Powoli będę to upłynniał o ile tylko będzie sposobność. Jest co prawda mikro iskierka nadziei na korzystny obrót spraw ale ona naprawdę jest minimalna. Pozdrawiam i trzymaj się chłopie bo wiem, że masz spory pakiecik.
Właśnie dziś spędziłem kilka godzin, powiedzmy na uzupełnianiu swojej wiedzy. Możesz to łatwo sprawdzić widząc kiedy były moje wcześniejsze wpisy dzisiaj i kiedy pojawiły się ponownie. Nic prostszego. W tym czasie kiedy nic nie pisałem to właśnie uzupełniłem swoją wiedzę. Awe miałeś rację trzeba było wywalać wcześniej i nie oglądać się, że ma się zbyt dużo. Ty jesteś cwana gapa więc zapewne za dużo towaru nie nabrałeś więc będziesz miał nie takie duże straty.
Awe przecież jedyne co się wydarzyło to to, że kurs spadł bo nie będzie tego co miało być a pod co właśnie wcześniej kurs znacząco, ba gargantuicznie, wzrósł. Więc pod co teraz ma rosnąć. Po sprzedaż akcji prezesa? Proszę cię.
Poczekaj, zobaczysz a później będziesz oceniał. Czy według Ciecie Niki największy handel biomasa jest w zimie czy w okresie wiosenno- letnim?? Pytam tak z ciekawości.
Dla mnie to dobre info bo wielokrotnie tutaj pisałem, że nie mam dobrego zdania o Pawłowski.
Niki każdy ma swoja teorię. Jedno Ci powiem, że moja teoria nie jest tożsama z Twoją...
Zobaczymy kto ma rację.
A co? Ropa z Nigerii też się wam nie podoba? A może Donek też się wam nie podoba? To lepiej uważajcie. No dobra to już nie będę pisał jak nic się wam nie podoba. Miłego weekendu. Oczywiście pozdrawiam.