Softnet Group działa w branży telekomunikacyjnej, zajmuje się technologiami transmisji danych. Na rzecz spółki dokonano rezerwacji częstotliwości LTE-TDD 3,7 GHz. Spółka jest też właścicielem urządzeń nadawczych w najważniejszych miastach Polski.
Posiadana dziś infrastruktura Softnet Group pozwala zapewnić 22% populacji Polski dostęp do ultraszybkiego, bezprzewodowego Internetu w technologii LTE, która staje się jednym ze światowych standardów transmisji danych. Stwarza to podstawy do efektywnej współpracy z wieloma partnerami działającymi w tym obszarze.
Nie wiem czy rozumiesz tresc komunikatu ,to n ie jest wcale optymistyczne ,a zamierzenia Balwuta jako zywo przypominaja styl Narkiewicza w skrocie "oni kupia od nas a my ich kupimy".
Najgorsza wiadomnosc to o opchnieciu czesc Imagisu prywatnemu inwestorowi .
Czy nie ktos aby od pana N? :))))
Cos czuje ,ze zaczyna sie misterne ruchanko na pcg ,kto wywalil po 2 zeta zrobil swietny interes ,przyp. z 75 do 2 zl ,wiecej sie nie dalo i nie da panowie:)))))))
P.s. oszolomy mozecie sobie darowac obelgi ,chociaz dzis uszanujcie tamte wydarzenia
korelacja z calatrava jest tak silna ,ze kurs pcg ni drgnie topoki z tam wszytko sie nie wyjasni .
Stagnacja na ctc jest niedobra zapowidzia co do dalszego rozwoju wypadkow.
tam gdzie ktos z rodzinki N tam sentyment negatywny.
jan, jak widzisz rozwój wydarzeń na PCG w ciągu najbliższego miesiąca, wyszedłem z części papiera po 1,93 i nie spodziewałem się, że aż tak nisko spadnie (liczyłem na 1,8, w najlepszym 1,6), a teraz? 1,3, czy może niżej, jak myślisz? pzdr
Dnia 2013-04-13 o godz. 10:08 ~rado1982 napisał(a):
> no to byłoby pięknie, bo papier w dłuższym czasie jest
> godny uwagi (podstawy ma bardzo dobre).
ciekawe,że nikt z forowiczow nie skomentowal sprzedaży części imagisu prywatnemu inestorowi ...(?)Przecież to tylko ( imagis)utrzymuje jeszcze jako takie zainteresowanie spółka .wszystko wskazuje na to,że imagis będzie poza pcg.
Docelowo PCG chce miec okolo 30% Imagis -wiadomo o tym od jakiegos pol roku. Jan teraz nagania na MCI przy 7 zl, a przy 5,50 pisal o spadkach. Ktos tu jest zwyklym leszczem i przytacza "negatywne" wiadomosci w momencie sprzedazy. Jak sprzedaz Imagisu przy wycenie inwestorow w okolicach 80 -100 mln to zle info, to nic tylko wywalac PCG przy kapitalizacji 40 mln zl. Powodzenia w przyszlych decyzjach inwestycyjnych.
pluto nie rozsiewa j plotek ,powtarzasz wymyślona mantre moich adwersarzy.powiedz szczerze cczy poza mną ktoś przwidzial spadek z 1.90 ? tak uczciwie ...a poza tym czy to o czym pisze to nie są poważne sprawy rzutujące na postrzeganie pcg (?) .ją też mam trochę akcje pcg ,ale to nie znaczy ,że nie będę pisał krytycznie.większość na wątku to akcjonariusze i piszą wyłącznie o pozytywach ,a przecież nie o to tu chodzi.
Owszem Janie, przewidziałeś te spadki. Czy zatem kiedykolwiek przepowiesz wzrosty? Pytam bez żadnej złośliwości (piszę, żebyś nie odebrał tego jak większości wypowiedzi pod Twoim adresem).
Pytam z czystej ciekawości, czy ktoś w najbliższej przyszłości widzi tu szanse na wzrosty?
Czy ktos poza Toba przewidzial spadki -zapewne tak. Owszem Ty napewno pisales o tym na forum, ale pisales tez tu o spadkach duzo wczesniej, a bylo ponad 100% wzrostu. Caly problem w tym, ze piszesz malo merytorycznie. Jak juz wspominasz o sprzedazy pakietu akcji, to przytocz wypowiedz prezesa, albo inne info. Bo mam niestety wrazenie ze nasilasz wypowiedzi o spadkach na dolkach. Cieszyles sie ze przewidziales ruch -ok, super. Ale pisales ze to dopiero poczatek spadkow jak bylo 1,33. Teraz to wyglada ze to byl praktycznie dolek.
wycena dzis pcg na gpw to 45 m i jeszcze prowadzi swoj interes i ma zyski o dziwo , imagis pewnie ze 60 -70 m ,lte - okolo 40 m , czyli godziwa wycena pcg jest w granicach 160m a akcji 30m,
jasne ze kurs nie musi tego odzwierciedlac ale kiedys bedzie ,
nasz jan proponuje do leczenia bo tylko w jakims celu wszystkim glupoty sprzedaje
o tym ile spółka powinna kosztować to już tu setki elaboratow napisano, napisz chociaż raz kiedy kurs będzie rósł- moment.. a przestać wysyłać ludzi do lekarza kurs mają odwagę cywilną prognoxowac
spoko jasne , jak zawsze trzy scenariusze makro , czyli co sie dzieje w kolo
- na gpw zle , do lipca mamy 2 zl
- na gpw marazm , w tym roku 2 ,4zl
- hossa , tu potrzeba sporej wyobrazni