Spółka daje świetnie zarobić. Osobiście zacząłem wchodzić przy 8 PLN. Niestety nie wytrzymywałem napięcia i kilka razy wchodziłem i wychodziłem. Teraz widzę, że wystarczyło tylko trzymać ok. roku i byłoby pięknie. Teraz nie posiadam już akcji bo ostanie sprzedałem po 15 zeta. Stąd moje pytanie ilu z Was wytrzymało i nie oddało akcji? Pytanie tylko do tych co wchodzili poniżej 10? PS. Szczerze tylko i bez kłamstw bo chcę złożyć gratulacje prawdziwym inwestorom!
ja jestem od 17 zł.
Patrząc jednak na kurs i jego zachowanie - to jest spółka, w której warto trzymać kapitał.
Zapewne zdarzą się wahania w najbliższym czasie - to oczywiste przy takich wzrostach, ale widać, że potencjał jest ogromny a spekulacja, na tle innych spółek GPW, ograniczona do minimum.
Dnia 2013-04-09 o godz. 13:58 ~investor week napisał(a):
> Spółka daje świetnie zarobić. Osobiście zacząłem wchodzić
> przy 8 PLN. Niestety nie wytrzymywałem napięcia i kilka
> razy wchodziłem i wychodziłem. Teraz widzę, że wystarczyło
> tylko trzymać ok. roku i byłoby pięknie. Teraz nie posiadam
> już akcji bo ostanie sprzedałem po 15 zeta. Stąd moje
> pytanie ilu z Was wytrzymało i nie oddało akcji? Pytanie
> tylko do tych co wchodzili poniżej 10? PS. Szczerze tylko i
> bez kłamstw bo chcę złożyć gratulacje prawdziwym
> inwestorom!
Ja Wskoczyłem w grudniu 2010 do dziś nie sprzedałem przechodziłem katusze jak mysz kupowała kota czyli Azoty Police doszło do tego że spadło parę groszy poniżej zakupu ale jakoś dałem rade, troszkę mnie ciśnie by oddać akcje ale jak tyle wytrzymałem to jeszcze poczekam
Pozdrawiam
Mój skup od 9-10. Oddałem 50% przy 14-15. Ale widzę, że to idzie dalej więc pozostałe 50% trzymam. Jak obserwuję co za bryndza dookoła to stwierdzam, że chemia to istny raj.
OK. Gratulacje dla wytrwałych a i mnie Wasze wpisy trochę uspokoiły. Przypuszczałem bowiem, że nie byłem jedynym nerwusem na Policach. Można powiedzieć, że takich od 9 to została garstka.
MIalem spory pakiet ze srednia 6 zl. Puscilem po 16 zl. Przed sprzedaza kupowalem jeszcze w okolicach 10-12,50 zl. Czesc akcji puszcze przy 20 zl, a z reszta czekam na 50 zl za 2-3 lata, a moze duzo, duzo wczesniej (patrzcie historia Azotow i ich wzrost od 5 zl do obecnych prawie 60 zl). Mysle, ze z Policami bedzie podobnie i nawet po dzisiejszych cenach warto kupowac majac horyzont sprzedazy 2-3 lata.
Tak jak mówisz. Police przeznaczyły w ostatnim czasie ogromne pieniadze na nowe inwestycje, technologie i modernizacje istniejących zakładów, to musi przeciez przynieśc zyski! Nie po to przeciez wywalali kase na to. O restrukturyzacji kadrowej i organizacyjnej, w poprzednich latach, nie wspomne nawet, już powinna przynosic zyski. Perspektywy rolnictwa i chemii sami wiecie jakie :) Wiec o co chodzi! ...A jeść trzeba! ;)