• Nos Wijaty... Autor: mpm [89.70.4.*]
    http://www.tvp.pl/informacje-rolnicze/agrobiznes/wideo/05042013-1205/10418262

ok min. 7:55

zauważyliście że Zwijacie z wywiadu na wywiad rośnie nos??? ściga się z Majką???
  • Re: Nos Wijaty... Autor: mpm [89.70.4.*]
    hm...moze ten sam MISTRZ ich strugał?;)))
  • Re: Nos Wijaty... Autor: ~Fleishman [178.36.187.*]
    Nie sądziłem, śledź też podrożał - w końcu mięli podwyżkę cen łososia rekompensować na innych produktach. I kwartał na Graalu zapowiada się beznadziejnie.
    Zna ktoś z Was stronę, gdzie można sprawdzić ceny innych ryb niż łosoś?
    bo śledź nie podrożał...zobacz komentarz do wyników Seko...ech ten Pinkokio
  • Re: Nos Wijaty... Autor: ~kat [31.60.249.*]
    Albo to są zwykłe Cienkie Bolki, które teraz na siłę muszą pokazać, że błąd nie tkwił w nich, albo mamy do czynienia z odsłoną nr 2.
    Nurtują mnie te tajemnicze koszty w IV. Może to odprawy dla personelu?
    problem w tym że wzrosły koszty sprzedanych produktów, towarów i materiałów - jednym ze składników tej pozycji są koszty związane z wynagrodzeniem pracowników - zalicza się tu jedynie koszty bezpośrednio związane z wytworzeniem sprzedanej produkcji lub kosztem zakupu sprzedanych towarów...na mój gust odprawy powinny zostać zaksięgowane w pozostałych kosztach operacyjnych, dokładniej w innych k.o., bo nie są bezpośrednio związane z produkcją...ale np. restrukturyzacją
  • Re: Nos Wijaty... Autor: ~kat [31.60.249.*]
    Urodziłem się jako fundamentalista. W liceum usłyszałem o łańcuchu pokarmowym i zrozumiałem, że jestem na początku. Dzisiaj tylko druga.
    Nie przeceniałbym formalizmu MSR. I to którego MSR?
    według mnie gdyby zaksięgowali odprawy w kosztach "bezpośrednich" byłby to błąd i wtedy powinien interweniować rewident...

tak sobie czytam "raport" Zwijaty i znalazłem kolejną śmieszną rzecz:
    Ryzyko związane z procesem pozyskania surowca rybnego do konserw rybnych
    Podstawowym surowcem do produkcji konserw rybnych jest szprot oraz śledź bałtycki. Te dwa gatunki ryb
    występują w okresach cyklicznych, związanych z sezonowością połowów. W sezonie połowowym, podaż surowca
    znacznie przekracza zapotrzebowanie oraz możliwości przetwórcze. Poza sezonem surowiec w postaci świeżej ryby
    jest mniej dostępny. Ważnym elementem pozyskania surowca oraz zapewnienia ciągłości produkcji jest możliwość
    magazynowania jego nadwyżek zgodnie z wymogami temperaturowymi (-20oC), wymogami sanitarnoweterynaryjnymi oraz możliwość finansowania zakupów (duża masa towarowa w stosunkowo krótkim okresie
    czasu).
    str. 35

dziwne bo sprawozdanie jednostkowe jest bardzo ładne przych +7%, koszty +4% no i pojawił się zysk netto 2007,

więc Panie Zwijata jak to jest z tym śledziem? chyba mocno pływał ostatnio...
    i jeszcze coś:
    Drugą znaczącą inwestycją jest I etap modernizacji technologiczno-innowacyjnej Zakładach Spółki Zależnej KORAL
    S.A. na około 20 mln PLN. Łączna kwota nakładów w etapach inwestycyjnych jest na wartość 70 mln PLN. Inwestycje
    w kwocie 30 mln PLN, zostały objęte dofinansowaniem ze środków UE o udziale 30%.

40 to był zakład kupiony od SF...czyli inwestycje wykonane:))))

na pocieszenie - Korala nie zamkną - okres trwałości z dofinansowania 3-5 lat
  • Re: Nos Wijaty...do mpm Autor: ~mario [83.10.197.*]
    sprzedałeś cz co ?
  • Re: Nos Wijaty...do mpm Autor: ~Fleishman [178.36.187.*]
    lol, jasne myślenie włącza się dopiero gdy się sprzeda akcje...A wcześniej to : RAAAKIETA, KOSMOS, PERŁA SUPER HIPER NIEDOWARTOŚCIOWANA! etc.
  • Re: Nos Wijaty...do mpm Autor: mpm [89.70.4.*]
    rozumiem, że możesz mieć problemy z ogarnieęciem tego co piszę, co więcej masz niezłą sklerozę, ale cóż ja Teresa nie mam na imię...i nie mam zamiaru pracować nad Twoim yntelektem albo poszerzaniem możliwości poznawczych czy pamięcią etc....dla mnie to byłoby zbyt jałowe zajęcie...a życie wszak ma się jedno;))))...może Wolne Konopie pomogą;))

co do Graala ...jeszcze niedawno co bystrzejsi widzieli jaka jest strategia spółki, co więcej była realizowana...teraz niestety niewiele wiadomo. a najgorsza przecież jest niepewność ... i za to teraz płacimy (zwracam uwagę na wyraz płacimy - szczególnie zerojedynkowym;)) Czy wycena największej firmy rybnej w kraju jest adekwatna ...każdy sobie sam musi odpowiedzieć...według mnie nie jest...

• Re: Nos Wijaty...do mpm Autor: ~mario [83.10.197.*]
    dyskretnie pytałem :) bo nikt nie zna chwili ani godziny ENTER i... never again
  • Re: Nos Wijaty... Autor: ~dos [46.186.74.*]
    nieubłaganie robicie z niego gwiazde poswiecajac mu tyle czasu
    to on was wodzi za nos frajerzy
    wciska wam kit raz za razem a wy dalej czytac jego sprawozdania albo ogladac w tv iszukac tam sensu
    tylko poco?
    od wielu lat robi z nas wariatow
    mi już przeszlo przejmowanie się tym a wam nie?
  • Re: Nos Wijaty... Autor: ~krycha [31.6.156.*]
    z gralem jest coraz gorzej - zamykają kolejne zakłady, ludziom oferują prace na drugim koncu polski i to na 3 mce by sie sami zwolnili - pokazywali w prog.1 TVP
  • Re: Nos Wijaty... Autor: ~amp [89.73.92.*]
    to wszystko przez DONALDA KACZYŃSKIEGO
[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.