• 8 w poniedzialek Autor: ~jac [83.238.245.*]
    Witajcie - 8 ostatni dzień na zapis już w poniedzialek. Przyznam, że nadal nie wiem jak zareagować. Odpowiadać na wezwanie ZAT-u czy nie. Trochę czytam, trochę sie zastanawiam, nadal nie mam wyrobionego zdania.
    Wchodzicie w zapis czy trzymacie? Jeśli ZAT bedzie chciał zdjąć z giełdy Puławy, to przy przymusowym wykupie i tak będzie musiał dać te 132,60 - więc tu niby nic nie tracę. Jak do tego tematu podchodzicie?
  • Re: 8 w poniedzialek Autor: ~rudek36 [77.254.180.*]
    mojej decyzji z 8 marca nie zmieniłem- nie odpowiadam na wezwanie.

od dnia ogłoszenia wezwania do wczoraj właściciela zmieniło 236 tys akcji, obroty 31 mln. dla 1 zł brutto zysku( 132.6 minus [srednia cena zakupu od 20.02 ] 131.6 ) , takie zakupy miałyby sens? wątpie. ciekawie zachował sie prazes GA- kupił 3 akcje ZAP-u,może chciał tym ruchem cos pokazać,np. to,że ZAP-u nie zdejmą z giełdy? tak czy inaczej- w poniedziałek jade do Berlina,wracam we wtorek,więc nawet nie bedzie mnie kusiło,żeby oddać:))). pozdrawiam Tych ,co tu jeszcze pozostali:).

p.s.

zima była łagona,zboża i rzepaki nie wymarzły,więc nawozy azotowe będą sie dobrze sprzedawały:).ceny zbóż też są dobre. rolnicy na brak środków z UE nie narzekają).
  • Re: 8 w poniedzialek Autor: ~jac [83.238.245.*]
    No i te wlasnie duze zakupy akcji mnie trochę niepokoja. Gdzies juz o tym wspominalem. Bo zakup moze robić rownież ZAT. Rozumiem, że nie moze kupowac bezposrednio, ale moze to robić przez "kogoś". Bo kto inny kupowałby po tej cenie? Ktoś kto albo ma jakieś "tajne" informacje, albo dużo wiary.... A przecież to nie jest tak, że mamy do czynienia z jakimiś innymi co wiedzą wiecej niż my. Chyba, że może tak własnie jest. :)
  • Re: 8 w poniedzialek Autor: ~rudek36 [213.195.169.*]
    na 100% akcji nie kupowało GA. nie ma takiej możliwości. GA musi rozliczyć się z każdej akcji , a kupowanie "na lewo" jest wykluczone.
  • Re: 8 w poniedzialek Autor: ~jac [83.238.245.*]
    To pozostaje pytanie kto sprzedaje dziś po takiej cenie. Czy komus celowo zależy na zanizeniu wartości jednej akcji? No bo te 236 tysiecy ktoś musiał jednak oddać. Pytanie kto?
  • Re: 8 w poniedzialek Autor: ~jac [185.7.168.*]
    Pan Zbigniew jednak także odpowiedział na wezwanie. Ten to dopiero - biorąc pod uwagę ilości akcji Puław jakie posiadał - może czuć się stratnym... ups biznes i interesy...
  • Re: 8 w poniedzialek Autor: ~ania [83.5.43.*]
    Faktycznie, zrobił to wczoraj. Jestem rozczarowana
  • Re: 8 w poniedzialek Autor: ~rudek36 [178.37.175.*]
    nie widze powodu do rozczarowania-to,że Jakubas odpowie na wezwanie było raczej oczywiste. mozna było sie łudzić,że tak nie zrobi,ale w sumie to dobrze,że odpowiedział. co by sie stało, gdyby chciał sprzedac te swoje 5% akcji na sesjach??. katastrofa. a tak pozostało juz tylko 11% akcji na rynku-zobaczymy ile zbierze wezwanie GA.
[x]
PULAWY 0,00% 47,10 2025-10-21 16:40:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.