Nie zgadzam się, że kurs jest wyśrubowany. C/WK wynosi 0,8, gdzie konkurencja z sektora taka jak Grajewo czy Forte ma ten wskaźnik powyżej 1,1. Ponad to po lewej stronie można zauważyć od dłuższego czasu konsekwentne zbieranie. Są to już nie rzadko obroty powyżej 200 tys. PLN w ciągu sesji. Przy tej dynamice wzrostu za ok. miesiąc cena powinna oscylować w granicach 23 zł. 27 zł to przełom czerwca/lipca. Oczywiście o ile długoterminowy trend nie ulegnie zmianie.
Czerwiec którego roku? Ja sprzedałem na P/E = 10, więcej nie jest dla mnie na razie warte, gdyż nie do końca rozumiem co tam się dzieje. Wskaźniki finansowe spoko, ale gdzieś w Inowrocławiu mignęło mi logo Paged zawieszone na którymś z budynków.. to była ruina.
Patrząc pod kątem AT, wydaje mi się, że Pejdżed może zaliczyć wkrótce jakąś solidną korektę
P/E x10, tylko pogratulować, zważywszy że w zyskach nie widać jeszcze dużej części szybko rosnącej spółki w grupie DTP, nieruchomości inwestycyjnych oraz potencjału wzrostu sklejki, wyniki są za to obciążone działalnością meblową. To, że nie rozumiesz nie znaczy że masz rację. Mój typ to okolice 27-28 PLN ale na koniec bieżącego roku.
to jest nas trzech
do trzymania kciuków
możemy partię założyć lub tercet
a na poważnie to spółka powinna zdyskontować monopol sklejkowy
i przyszły rozwój w branży nieruchomościowej
Przy bieżacej cenie warość udziałów Yawala w Pagedzie to ok 15 mln zł, czyli połowa ich kapitalizacji. Biedne żuczki robią wezwanie po 6 zł, bo przecież ich skromna firemka warta jest jedyne głupie 30 mln. Proste więc jest, że dopóki nie skupią swoich akcji to kurs Pagedu nie będzie rósł. Ciekawe, że w ostatnim czasie członkowie zarządu skupowali sobie akcje Pagedu.
Z obecnej wycen PAGEDU kurs akcji 35.23 zł.przewidywania wcale nie najgorsze!!
Ale śmiem twirdzić,że pomylka będzie wynosić ca.14zł,gdyż kurs PAGEDU powinien wynosić w niedługim terminie przeszło 40 zł. za akcje!!!