• Droga na 40 gr otwarta Autor: ~maslak [87.205.213.*]
    Kurs spółki zmierza do osiągnięcia swojej rzeczywistej godziwej wartości tzn 40 gr. Nie oszukujcie się, że jest ona więcej warta.....bo niestety nie jest. Ale tak się to kończy jak pożyczki są rozdawane wszystkim chętnym bez należytych zabezpieczeń. Żenada......
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~arbuss [79.187.222.*]
    nie naganiaj, nie naganiaj sobie...

spółka jest rentowna i ma niezłą dynamikę, a ludzie pożyczali i zawsze będą pożyczać....
    miała prawie 2 mln zysku na koniec 2012...
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~HAHAHAHAH [37.190.212.*]
    KRACH NADCHODZIIIII....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~14 groszy [213.199.192.*]
    zleci do 1 grosza to kniniec udziaławcy wywalają po 14 groszy szaleństwo wkrótce !!!
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~Badbed [77.254.193.*]
    "Nadchodzi czas kiedy będzie można handlować Spółką przy poziomach 1-2 groszy " i tego się Panowie i Panie (???) trzymajcie.
    Najważniejsze mieć zasady , Wy je macie włącznie z nakreśloną ceną waloru. Z grzeczności życzę powodzenia , choć to odbiega od mojego zdania w tym temacie. Jestem otwarty na próbę przekonania mnie do Waszych scenariuszy jeśli oczywiście jesteście w stanie je racjonalnie nakreślić. Bo twierdzenie ,że Zarząd "wywala" po 14 gr. jakoś mnie nie przekonuje, jedynie utwierdza mnie o Waszej niewiedzy w poruszanej kwestii.
    Jestem niezmiernie ciekaw jak to racjonalnie wytłumaczycie ?
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~14 groszy [79.187.222.*]
    Chyba coś kalkulator Ci się popsuł 1,41 a nie 0,14 ...
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~Badbed [178.37.66.*]
    Dnia 2013-04-07 o godz. 10:33 ~14 groszy napisał(a):
    > zleci do 1 grosza to kniniec udziaławcy wywalają po 14
    > groszy szaleństwo wkrótce !!!
    Do wymienionej kwoty nie używałem kalkulatora.
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~maslak [77.253.44.*]
    odświeżam wątek
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~arbuss [85.219.150.*]
    Widać że sypacze się obudzili i będą wysypywali tego śmiecia. Trzeba czekać na wyniki za 3Q jak będą dobre to kurs odbije - jeśli takie jak za 2Q to 40 gr.
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~RT [178.183.244.*]
    Jeśli ktoś zadałby sobie chociaż trochę trudu, żeby spytać zarząd czy uczestniczyć w spotkaniu to dowiedziałby się dlaczego zyska za tamten kwartał był dużo niższy. Spółka tworzy rezerwy na rzecz udzielonych pożyczek z kilkumiesięcznym opóźnieniem. W tamtym kwartale musieli zrobić na pożyczki z rekordowego 4 kwartału 2012, co by obniżonych wpływach poskutkowało takimi wynikami. Plus kilka dodatkowych jednorazowych zdarzeń. Biorąc pod uwagę, że w lipcu była rekordowa sprzedaż a w sierpniu ma być podobnie, łatwo jest stwierdzić czy wynik netto powinien być teraz lepszy czy nie
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~maslak [87.205.221.*]
    No i dzisiaj moje przewidywania się ziściły, kurs sięgnął 40 groszy. Sytuacja spółki zmieniła się o tyle, że mam poważne wątpliwości czy jest ona cokolwiek warta? Bo poza kredytami do spłacenia i złym portfelem udzielonych pożyczek nie ma nic co by pozwalało optymistycznie spojrzeć w przyszłość. Niestety......
  • Re: Droga na 40 gr otwarta Autor: ~heh [85.128.142.*]
    Fajnie to wygląda:
    kapitalizacja 5.5 mln
    wartość udzielonych pożyczek za IX 5,97 mln PLN
    i co miesiąc podobny wynik wykręcają.

Kasa na pożyczki jest, a to najważniejsze, a że wiele z nich nietrafione, to nic dziwnego, skoro dla osób ze szlabanem w BIK to jedyna droga uzyskania kasy.

Wysokie oprocentowanie powinno niwelować ryzyko i pokryć część niespłaconych kredytów, które zresztą można odsprzedać dalej.
    Osobiście uważam, że powinni zwiększyć portfel bardziej bezpiecznych kredytów opartych o informacje z BIK, mieli z nimi podpisać umowę, na razie cisza w tym temacie.
[x]
FEMTECH 0,00% 0,29 2026-04-13 10:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.