Mysle ze czeka nas duzo pozytywnych niespodzianek.Bez zbednych wywodow kurs pilnowany,ojciec deputowanego dzierzy 75% papierow,dobre dofinansowanie do vrla.Widze w maju noszonego zeta a kilka do konca roku.
Kupowalem za 1,05 ,1,11.Nie dalem rady wyjsc przy slabym obrocie,papierow ma za 110tys.Myslisz ze wyjde w maju ???Papier bardzo trudny,domykanie luk sie nie sprawdza,technicznie walor tez nie do ogarniecia.Kiedy wyjsc??
Od początku marca po wybiciu do 90 gr korekta na małych obrotach a 1 mln akcji gdzieś sobie poszedł.
Zobaczymy jak się potoczy sytuacja ale póki co sprzedających jak na lekarstwo.
Masz racje.Na tym walorze nie sprawdza sie nic z technicznej szuflady.Luki,sygnaly techniczne ,zapomnij.Po mojemu mamy wirowe pod koniec kwietnia i ten co chce to wyjdzie.Jesli czekasz na wiekszy kawalek musisz poczekac do konca roku.
Wiem.Ktos odebral killanascie milionow we wrzesniu od ing.Spokojnie powyzej 1,30
beda musieli oddac.Mam nadzieje ze ustawi sie ktos konkretny po drugiej stronie.Pozdrawiam.
przełomem na weście,nie tyle będą dobre raporty co zamówienia pod nową linię vrla agm
!!!!!!!! !w 2011roku rozpoczęli budowę ,w każdym momencie może być info,zarzekali się ,że do końca roku 2012 będzie uruchomiona,mamy prawie kwiecień ,jak się pojkawią pierwsze umowy to nikt kursu już nie utrzyma,,,,
Na rynku ukraińskim działają czterej duzi
producenci akumulatorów. Westa jest
największym z nich, mającym 44-51%
udział w krajowej produkcji. Na dalszych
miejscach plasują się ISTA i Megatex.
Import zapewnia około 30-40% rynkowego
zapotrzebowania. Najwięcej importowanych
akumulatorów sprzedaje się pod markami
firmy Bosh, Varty i Russian Accumulator.
I znowu pojawia sie Bosh...?Czy syn Janukowycza zajmie sie spolka ?..
linią vrla agm wyprzedzą konkurencję,to nie chinczycy tłukący tanie i niskiej jakości aku,najwięksi konkurenci westy wypowiadają się dobrze o produktach westy,więc pytam się k,,,,a o co tu chodzi?!niebawem się przekonamy ,może do majowego raporu dorzucą nam jakąś niespodziankę na majówkę,kto wie?
ja tam obstawiam, że ktoś postanowił drugi raz dobrze zarobić. kurs zbity niemal do zera, od początku praktycznie zero informacji ze spółki- tylko niezbędne minimum, brak odpowiedzi na maile. zwykła przyzwoitość i dbanie o dobre imię firmy nakazywałoby prowadzić jakąś politykę PR. a tu nic......., totalnie zniechęcili akcjonariuszy do firmy- już nie trzeba pilnować kursu, nikt nie chce go podnosić. a tu raport w kwietniu......., na ile może podciągnąć kurs? jeśli w miarę dobry to luka domknięta i 1 zł przekroczony z jakimś tam zapasem. potem korekta, może w okolice zeta? i drugi raport - pierwszy na nowy rok- też dobry bo jeszcze zimowy- to znowu powinno ładnie podciągnąć kurs, ale to chyba jeszcze za mało żeby sprzedawać akcje. dużo ich zgromadzili to i kurs musi iść wysoko- no to muszą sie w końcu pojawić jakieś pozytywne informacje..... tu AT nie działa, sypią się wszystkie formacje- dlaczego? bo kurs jest pilnowany? może to tylko teoria spiskowa i może nikogo tutaj nie ma i nikt niczego nie pilnuje i wszystko to tylko może.......?
Zgadza sie.Ten papier potrafi zniechecic najwytrwalszych.Co do pilnowania kursu to zauwaz ze we wrzesniu ulica nie odebrala wysypki ing a bylo tego na pewno ponad 10% waloru.Zrobili strate i oddali slupom lub fundom po takiej ilosci ze nie musza sie ujawniac.Wszyscy czekaja na preteks do podnoszenia a tym beda dobre infa ktore sie niebawem pokawia.Zgadza sie at nie dziala to nie kghm lub borygo na ktorym graja automaty.Luka moze i jest ale nie koncentrowalbym sie na tym bo to przy dobrej wirowie niknie w oczach .
trafne spostrzeżenia,ulica nie odebrała takich ilości akcji!!!kwestia teraz czy ktos kto odebrał akcje,czy będzie grał pod dwa najbliższe raporty czy pod nowa linię vrla agm,ja myślę ,że rozpocznie się pod raporty już niedługo,,,myślę,że tu gra idzie o dużo więcej-czas pokaże czy mieliśmy rację i zweryfikuje nas,ale dla mnie jest jasne ,że westę można podnieść w krótkiej chwili na dość wysoki poziom,jeżeli odbierali powyżej złotówki 1,20 ,1.30 tyle milionów akcji to ,żeby sowicie zarobić nie będą oddawali kilkadzieiąt groszy wyżej czekając rok !!!!
Westa zamierza rozwijać produkcję
akumulatorów VRLA (rozrusznikowo -zapłonowe do pojazdów z najwyższego
segmentu rynku, akumulatory magazynowe
i trakcyjne o szerokim zakresie
zastosowania). Przy pełnej zdolności
produkcyjnej przedsięwzięcie powinno
generować 36 mln USD przychodu i 15 mln
USD EBITDA. Zobaczymy jakie to bedzie mialo przelozenie na wycene waloru.
Mocowanie do rzadu ukrainy jest konkretne,pomoga zrolowac kreski w razie potrzeby.
Roponosne garaze Krauzego w Gdyni sa wyceniane wyzej.)
Dlugoterminowo bedzie bardzo dobrze na krotko radze wyrzucac przy raportach.
Dnia 2013-04-01 o godz. 09:41 slav100 napisał(a):
> Westa zamierza rozwijać produkcję
akumulatorów VRLA
> (rozrusznikowo -zapłonowe do pojazdów z najwyższego
> segmentu rynku, akumulatory magazynowe
i trakcyjne o
> szerokim zakresie
zastosowania). Przy pełnej zdolności
> produkcyjnej przedsięwzięcie powinno
generować 36 mln USD
> przychodu i 15 mln
USD EBITDA. Zobaczymy jakie to bedzie
> mialo przelozenie na wycene waloru.
Mocowanie do rzadu
> ukrainy jest konkretne,pomoga zrolowac kreski w razie
> potrzeby.
Roponosne garaze Krauzego w Gdyni sa wyceniane
> wyzej.)
Dlugoterminowo bedzie bardzo dobrze na krotko radze
> wyrzucac przy raportach.
....hahahahhah naganiacze!!!!!! 3 str. http://www2011.notoria.pl/db/DP/Notoria/Notoria_20120518_125000_Westa.pdf
stare infa i nie majace znaczenia , utopia was cewle z ukrainy
i jeszcze zobaczcie UWAGI str 4 . i gdxie kurs..... ten sak schemat nagonki, nigdy nie ufaj ukraińcowi , matke sprzeda za dingi....a tu az śmierdzi naganiaczmi z ukrainy
Do Opena.Informacje sa rzeczywiscie z 2012 ale czy mamy jakiej nowsze o podobnej retoryce?
Na stronie Westy tez niewiele sie dowiesz.
Jesli chodzi o nagonke przez jak to nazwales "cwele i ukrainskie gnidy"zauwaz ze nikt do kupna nie nawoluje,wrecz przeciwnie pojawia sie watek kiedy bedzie najlepszy czas aby wyjsc z papieru.
Proponowalbym zapoznac sie z zasadami merytoryki bo wygladasz mi na osobnika ktory ma sklonnosci do sadomasochizmu.W twoim stanie jesli nie masz na cos wplywu nie reaguj .
Znalazlem troche takich rzeczy.Z tego co widac to vrla planowali na 2012 .Chcialbym aby ta linia byla zrealizowana w tym roku.. ?http://www.aucci.org/source/reports/5011_Presentation%20WESTA%20ISIC%2004.2012.pdf
uważam,czy stare czy nie ,,warto przypomnieć ,zwłaszcza takim co to wchodzili w westę na fali euforii,nie wiedząć nawet co to jest westa i czym się zajmuje,nie zadali sobie nawet trudu ,żeby poczytać podstawowe wiadomości,byli tacy dla których zakład odzysku ołowiu było to samo co linia vrla agm!!!