Zarząd Spółki Nemex S.A. z siedzibą w Warszawie ("Emitent") przekazuje do publicznej wiadomości, że w dniu 26 marca 2013 roku podpisana została umowa ze spółką Polski Gaz S.A. na podstawie której strony określiły zasady wzajemnej współpracy w toku realizacji przedsięwzięcia polegającego na przejęciu przez Emitenta 80% akcji w spółce Gdańsk Terminal LPG S.A. za kwotę 4.000.000 zł, a także wspólnego sfinansowania wraz z zewnętrznym podmiotem budowy terminala LPG.
Dodatkowo Emitent sfinansuje zakup butli gazowych 11 kg i 33 kg oraz wydzierżawi je spółce Polski Gaz S.A. w celu budowy rynku zbytu dla gazu importowanego przez spółkę Gdańsk Terminal LPG S.A.
Umowa została zawarta na okres 25 lat.
Gdzie te wasze 10 groszy !! To będzie hit !! tego roku . Za... ista umowa !!! Ja sobie spokojnie trzymam te akcje od 11 groszy i się nie napinam , dawno już mnie tu na forum nie było bo po co...........naganiacze na spadki dajcie sobie spokój !! i to jest zupełnie inna spółka niż te 2 miesiące temu.
Powoli niedowiarkom otwierają się oczy, że to jednak nie jest drukarnia akcji a społka z perspektywami. Sam w szoku jestem że takie rzeczy podają. Widzę, że przed świętami zaczyna się pogoń za zającem:) A arkusz mizerny z prawej.