Cicho tutaj a z wykresu wychodzi spodek w formacji 4 letniej . Zobaczymy . Dzisiaj papier silny nawet obroty podskoczyły . Oczywiście to tylko moje zdanie .
Tak jak pisałem formacja spodka jak sama nazwa wskazuje jest formacją pro wzrostową . Popatrz kiedy pisałem poprzednie posty to zobaczysz gdzie był wtedy kurs akcji a gdzie jest teraz . Teoretyczny zasięg ruchu mniej więcej 25 zeta a w praktyce może wrócić znowu na 16 zeta jak i ktoś może pociągnąć do maxów na 40 zeta . Zbyt trudne pytania pan zadaje . Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie . Pozdrawiam .
Odpowiedź jest ok, analiza techniczna nie jest moją mocną stroną ale fundamentalnie 25 zl jest realne przy założeniu, że półrocze i Q3 będą lepsze niż w 2012. Wycena na poziomie 10 razy zysk mieści się w granicach zdrowego rozsądku.
Wygląda na to że arteria po wybiciu osłabła i teraz się trochę osuwamy . Kilka dni temu było nawet poniżej 18 zeta co właściwie można uznać za powrót na wsparcie które było szczytem kilka lat temu . Teraz jesteśmy powyżej i sądzę że za kilka dni spółka odzyska wigor i będziemy kontynuować wspinaczkę po ścianie strachu . Oczywiście to tylko moje zdanie .
Heh rano pisałem przed sesją że koniec korekty i jeszcze tego samego dnia potwierdzenie moich przypuszczeń . :) Dobrze było by zamknąć w tych okolicach a najlepiej powyżej 20 stki .
aktywnie:-) mam jej trochę i zależy na kursie. zreszta płynność w ostatnich 12 miesiącach się fajnie buduje i można tym handlowac, jest kilka nowych funduszy , im też raczej zależy, a cena cały czas niewysoka.
Rynek jest średnio chyba wyceniany na 16, a Arteria 9. Mogę sobie wyobrazić w średnim terminie uzasadnienie ceny na poziomie 25 zł, a przy niezłej płynności czyni to walor atrakcyjnym dla kolejnych inwestorów, również indywidualnych.
Wyniki od 2011 roku (z załamaniem w chyba 2010) stale co kwartał lepsze, biznes wszechstronny.
Sądząc po ilości osób piszących o arterii teraz wychodzi mi że z drobnych akcjonariuszy zostaliśmy my dwaj Stary Lisie . :))) To chyba dobrze bo lepiej żeby tłok się zaczął na dużo wyższych poziomach . :)