Panowie.
Nie sprzedawać !
Są dwie opcje albo zarobią 100.000 albo 1.000.000. Proste że urośnie tylko nie dajcie im szansy na odkupowanie. Przecież to widać, że kurs jest straszony i zwalany. Jakby chcieli sprzedać 650.000 akcji to mogli sprzedać na pierwszej sesji spadków po 15 gr a nie teraz po 8gr.
Trzymać nie puszczać!
W sumie mamy teraz idealny czas do akumulacji ... jak cos innego opycham od razu sobie ustawiam na kupno po 7gr z nadzieja ze cos wpadnie :) raz sie udalo to dlaczego nie ma sie znow udac . Wczesniej czy pozniej wrocimy do poziomow bardziej odpowiednich :) Dla mnie teraz 50gr juz byloby super wynikiem a zdaje sobie sprawe ze to nie jest cos niemozliwego wiec moge czekac co mi tam :) Cierpliwi zostana wynagrodzeni i to sowicie :)
Panowie chciałem Was podpytać jak obstawiacie spadnie do 4-5 gr czy nie ?
jak na moje to 7-8 to nie koniec ( obym sie nie mylił ) i jeszcze przetestujemy dno a dobrze wiecie że było już 4 gr więc może ktoś będzie chciał to przetestować i sprawdzić dno, a potem to nawet jak odbije to obecnych poziomów to jesteś 100% zarobiony
tylko taki mały szczegół w tym całym planowaniu MUSI spaść do 4 gr :-)
Może jeszcze troche spaść, do 6 groszy, po 5 może pójść kilka transakcji, ale 4 nie przetestuje. akcji jest mało, jak ktoś się wysypał z 500 tysięcy to zbił kurs do 7 groszy, teraz wzrosło znowu na 8/9, widać, że na chwilę obecną popyt z podażą się równoważą na tych poziomach, więc pojedyncze transakcje małych inwestorów wiele nie zmienią.
Pozostaje więc pytanie- czy większym będzie zależało na wysypaniu się z akcji, ew. zbiciu kursu. Akcji jest mało, nikt nie objawił się jako posiadacz dużego pakietu, więc ciężko sobie wyobrazić zlecenia sprzedaży, które zbiłyby spore zlecenia kupna po 8,7,6 groszy. Kurs, o ile ktoś nie sypnie lub źle odebrane info nie wpadnie, wydaje się stabilny na tym poziomie. Ja na razie obserwuje i nie dokupuje.
ja jakiś czas temu "ustawiłem" sobie target zakupowy na 7-8 gr. Kurs jest na tym poziomie a ja czekam na lepsze czasy. Jak spadnie do 5 zaczynam kupować jak spadnei do 4 wchodzę mocno.
Jest jeszcze jedna sprawa, jak będą takie słabe obroty żeby nie przesuneli Digate na nowotania jednolite ? dzisiaj tylko 3 tranzakcje więc troszkę mały ruch w interesie
Niecierpliwi sypią na każdej sesji więc jest na co czekać. Ja planowałem skupować po 5/6 ewentualnie 7, teraz nie zamierzam skupować po wyższej cenie niż 5 groszy. Mam mało tego póki co, więc mogę bez nerwów obserwować jak się obsuwa.
O jednolite nie musisz się martwić, na każdej sesji są transakcje, czasem obrót wyższy niż w sporych spółkach z GPW (zobacz sobie nawet Cinema City dzisiaj- mniejszy handel niż na DGT) a czasem mamy tu całkiem spory ruch w interesie, więc tutaj nie widzę powodów do zmartwień.
Teraz to po prostu trzeba się uzbroić w cierpliwość , cały czas liczę jeszcze na parę akcji po 7gr :) ale to się może już nie udać , niestety brak sypiących ... albo i stety
Teraz pewnie się chwilę pokisimy a kiedy nikt się nie będzie spodziewał w 3-4 dni znów wskoczymy na 30-50gr :)
Do działki- może spadać, bo złe sentymenty cały czas panują jeszcze z czasów, kiedy to nova była, po drugie trend wyraźnie spadkowy więc nikt się nie kwapi do przepłacania, po trzecie ludzie widzą raport za 4 kwartał, nie czytają ze zrozumieniem tylko znajdują pozycję "zysk netto", widzą stratę i sypią, lub jeśli nie mają to nie chca wchodzić.
dark7: Ja się ustawiam od jutra na 5 groszy, może ktoś mi sypnie i wpadnie, jak nie za tydzień to za dwa. A jak pójdzie w górę to też dobrze, choć to według mnie nie w tym miesiącu. Cierpliwości i trzymamy się planu :)
@Bernard ale z Ciebie "optymista" ja na tyle az nie licze , mi wystarczy jak ktos mi odda za 7gr :) Te 5-6 gr to bylo jak juz kazdy widzial bankruta , teraz powoli ale zawsze coraz ladniejszy obraz sie klaruje , cos w koncu zaczeli robic i miec "prawdziwe" dochody za jakis czas to i 50- 60 gr moze byc marzeniem na razie to jeszcze wielu widzi poprzednia firme i ten cien jeszcze troche bedzie sie kladl .
Na szczescie na tych zrywach po 5-10gr tez przy tym kursie ladnie mozna zarobic :) i jak ktos ma wczesniej akcje to mozna sobie ladnie obnizyc srednia cene zakupu.
Spadło w ciągu ostatnich kilku miesięcy z 30 do 7 groszy, czyli około 75%. Jeżeli ktoś oddaje przy takiej stracie po 7 groszy, to co mu szkodzi sypnąć i po 6. Kurs zachowuje się tak, jakby ludzie dalej przewidywali bankructwo, więc może się ktoś zlituje nad moim zleceniem :) Niestety, żebym kupił to tu musi pójść 1-2% akcji do sprzedaży, więc mogę się nie doczekać. W razie czego dokupie po 7 albo 8, ale mniej niż planowałem.
50 groszy to według mnie powinno być spokojnie po 2-3 kwartałach, a jeśli GMK wejdzie to i po kilka złotych może być do końca 2013.
Digate S.A. - analiza techniczna 21.03.2013 r. Patrząc na wykres RSI, wydaje się, ze bardziej prawdopodobne jest niewielkie odbicie. Byłoby ono jednak istotne tyko wtedy, gdyby dotarło, co najmniej do poziomu 0,14 zł, czyli minimów z 12 listopada 2012 roku. Tam też wykres musiałby przetestować górne ograniczenie trendu spadkowego. Jego pokonanie byłoby dobrym sygnałem, który mógłby sygnalizować możliwość północnego, mocniejszego ruchu. Jacek Jarosz
@Sale jak to niektórzy mówią , na NC AT nie obowiązuję .... i się rzadko sprawdza ale wydaje mi się że masz rację. Chociaż tutaj połamać wsparcia i opory to żaden problem mając trochę akcji i kasy :) więc staram się aż tak do nich nie przywiązywać. Ta spółka jest po prostu za mało płynna i różne formacje można malować niewielką gotówką :) Popatrz na Depend wczoraj kupione akcje po 30gr dzisiaj część poszła po 36gr więc masz 20% w jeden dzień a obrót raptem 94k ( w sumie sprzedane przed 10 i chyba wtedy obrót był koło 40k )
He, he... tez bym chetnie kupił po 0.07... Na szerokim rynku została ostatnia falka spadkowa zygzaczka, dobry czas na takie komunikaty siejące trwogę i strach wśród akcjonariuszy ;)
Ideałem byłoby 6 i 1/2 grosza jako minimum, ale tak się nie da. Przy takim kursie w enkcyklopedii tradingu moznaby falkę Digate'a pokazac ;)
Ale sie ktos napracował, takiego długiego zygzaka zrobic...
No właśnie, co Wam tak spieszno? Na sprzedaż nie ustawiłem jeszcze nawet 1 akcji, póki co czekam na kupno po 6. Ostatnio ładnie leci po 7 więc liczę, że się uda. Niech sobie spada jak najniżej to się jeszcze bardziej uzbroję. Jest taka zasada, że nie jesteś stratny dopóki straty nie zrealizujesz :)
A odnośnie sprzedaży- tu może być i 2-3 złote, zwłaszcza, jeśli wejdzie GMK albo inny inwestor. Zobaczcie, że dużo słabsze spółki mają C/WK na poziomie 5, a my co? 0,07? Toż to kpina, nie wiem do ilu wytrzymam, ale poniżej 40 groszy nie zamierzam oddawać .
Po drugie masz jakąś obsesję na moim punkcie, jak się wchodzi na forum bankiera to jest napisane "Gorące dyskusje o spółkach, wydarzeniach na parkiecie i tajnikach grania na giełdzie", zaś Ty tu jesteś chyba wyłącznie po to, by podniecać się mną i ceną, po jakiej kupiłem. A, i jeszcze obligacjami globala, o których wszyscy wiedzą.
Uwaga wszyscy- spółka nigdy nie pójdzie w górę, jej fundamenty są tragiczne i stoi na skraju bankructwa, a o tym wszystkim świadczy fakt, że wszedłem w nią po 17 groszy :P
Drogi xxx-ie, odrób na jutro lekcje i nie wylewaj swoich frustracji na forum, bo nie zamierzam więcej podejmować tematu.
@xxx zawsze mnie zastanawiaja ludzie ktorzy twierdza ze spolka jest beznadziejna a na niej siedza i pilnuja wpisow 24h/dobe. Nie szkoda Ci czasu na takie zabawy ??
No chyba ze sam tutaj wtopiles i obiecales sobie ze bedziesz teraz do konca zycia ostrzegal innych przed zaraza :) Co smieszne chyba kazda spolka na ktorej kiedys bylem ma zawsze takich goracych przeciwnikow , zreszta co jakis czas znikaja jak sie nagle okazuje ze niestety kurs zaczyna rosnac ..... po ochlanieciu zaczynaja sie spiewki o sztucznej podbitce pod wywalenie smiecia :)
Nie chodzi mi oczywiscie o to zeby tylko wyrazac sie w samych superlatywach ale czepianie sie ciagle tego samego i niezauważanie zmian jakich zaszly akurat tutaj jest u Ciebie monotonne.