• Opinia Autor: ~Do 1973 [95.40.74.*]
    Na Jhm chyba koniec korekty. A jaka twoim zdaniem będzie sytuacja na najbliższe sesje na Alejisamochodowej? Ciekawa spółka bardzo nisko wyceniana.
  • Re: Opinia Autor: ~adamus [188.223.48.*]
    Koniec korekty? Chyba kolega nie widzi co dzieje sie w budowlance i deweloperce ogromne straty przeszacowania itp nie byłbym taki pewien czy jhm ze swoją spółka matka mocno zadluzona są poza tym kregiem co prawda jhm odnotował ładny zysk za 4 kwartał tylko ze inwestorzy zdaje sie juz podchodzą z ostrożnością gant w tamtym roku tez w niektórych kwartałach wykazywał zyski a teraz... dramat niestety ta niepewność i podejrzliwosc inwestorów nie ominie żadnej spółki z branży
  • Re: Opinia Autor: ~blok [93.154.130.*]
    adamus myslę, że strzeliłeś w sedno. Niezeleżnie od tego jak dobry fundamentalnie jest jhm. Sentyment do branży jest fatalny i bedzie się pogarszał. Dodatkowo jhm zostal skopany przez mirbud, co dla mnie i wobec historii deweloperki z ostatnich miesięcy nie wróży dobrze. Szkoda, bo jhm był jedyna spolką developerską na rynku, która mogła być perłą.
  • Re: Opinia Autor: ~1973 [194.187.200.*]
    To ze sentyment do sektora jest katastrofalny to oczywistosc ,bo w innym przypadku jhm notowany bylby na pulapie okolo 4 razy wyzszym-tyle tylko ze wlasnie wtedy gdy nastawienia branzowe sa fatalne a dotycza rykoszetem spolek przynoszacych zysk to po zmianie cyklu zawsze zwroty sa wielokrotnie wyzsze z inwestycji.
    JHM odnotuje zapewne wieloprocentowy wzrost zysku porownawczo do I kwartalu 2012
    Ale zakladam nizej niz za IV 2012 bo jak porownacie zestawienie to wlasnie I kwartal jest cienki a JHM rekompensowac sobie to bedzie wzrostem udzialu zyskow z czynszu-to byl zreszta klucz sukcesu w IV kwartale.Technicznie jestesmy na wysokosci szczytu z listopada i zwrot w gore oznacza test 56 gr i tu pelna zgodnosc z Zenkiem/zreszta ewentualna korekte podobnie ocenialem jak on/wpisy wczesniej/Tylko zawirowania calego rynku moga zmienic obraz.
    Co do Aleja Samochodowa to ci ktorzy zainwestowali chyba widza ze sa to ostatnie chwile
    Czyszczenia i kwestia dni a zwrot bedzie dynamiczny.
    Pisze to do osoby zainteresowanej i nie naganiam bo rynek NC jest specyficzny,ale zachowanie wskazuje ze trend zacznie sie odwracac
  • Do 1973 Autor: ~lorg [77.112.221.*]
    Proponuję by Kolega przyjrzał się spółce ELKOP. Wg mnie warto się nią zainteresować. Wyniki za 2012 przyzwoite, zadłużenie niezaduże, kurs szoruje po dnie... Może być duże wybicie. Pozdrawiam
  • Re: Do 1973 Autor: ~1973. [46.169.130.*]
    To akurat obserwuje ale dzieki/podobnie myslimy-jeszcze nie zakupilem ale masz racje.
    Pozdrawiam rowniez
  • Re: Opinia Autor: ~Fachman [95.41.10.*]
    Jhm ruszył a alejasamochodowa za chwilę
  • Re: Opinia Autor: ~Zenek [80.239.242.*]
    Koledzy i kolezanki ja wam wszystkim zycze abyscie zarobili kasa to nie wszystko,Aleja jest ciekawa troche mam elkop tez pisalem o nim mysle zakupic fluid tak ladnie wzrosl miales nochola 1973.Pozdrawiam
  • Re: Opinia Autor: ~1973. [194.187.200.*]
    Ty Zenek tez bo ja sadzilem ze maxymalnie dotknie w korekcie 39/38 gr a dotknelo idealnie
    jak ty opisales-wiec szacun i pozdrawiam Zenek
    Mysle tez o ccenergy ilez bedzie sie kisic nie najgorsza spolka,mam ja tez,moze jeszcze dokupic.
    A i jeszcze jedno przelom nastepuje kiedy totalnie mamy dosc spolki taki chwilowe zalamanie emocjonalne ja tak mam czesto sie intuicyjnie sprawdza.
  • Re: Opinia Autor: ~paweł [217.153.245.*]
    to oznacza że do AT należy wprowadzić psychoanalizę
[x]
JHMDEV 0,00% 1,76 2019-12-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.