Koniec korekty? Chyba kolega nie widzi co dzieje sie w budowlance i deweloperce ogromne straty przeszacowania itp nie byłbym taki pewien czy jhm ze swoją spółka matka mocno zadluzona są poza tym kregiem co prawda jhm odnotował ładny zysk za 4 kwartał tylko ze inwestorzy zdaje sie juz podchodzą z ostrożnością gant w tamtym roku tez w niektórych kwartałach wykazywał zyski a teraz... dramat niestety ta niepewność i podejrzliwosc inwestorów nie ominie żadnej spółki z branży
adamus myslę, że strzeliłeś w sedno. Niezeleżnie od tego jak dobry fundamentalnie jest jhm. Sentyment do branży jest fatalny i bedzie się pogarszał. Dodatkowo jhm zostal skopany przez mirbud, co dla mnie i wobec historii deweloperki z ostatnich miesięcy nie wróży dobrze. Szkoda, bo jhm był jedyna spolką developerską na rynku, która mogła być perłą.
To ze sentyment do sektora jest katastrofalny to oczywistosc ,bo w innym przypadku jhm notowany bylby na pulapie okolo 4 razy wyzszym-tyle tylko ze wlasnie wtedy gdy nastawienia branzowe sa fatalne a dotycza rykoszetem spolek przynoszacych zysk to po zmianie cyklu zawsze zwroty sa wielokrotnie wyzsze z inwestycji.
JHM odnotuje zapewne wieloprocentowy wzrost zysku porownawczo do I kwartalu 2012
Ale zakladam nizej niz za IV 2012 bo jak porownacie zestawienie to wlasnie I kwartal jest cienki a JHM rekompensowac sobie to bedzie wzrostem udzialu zyskow z czynszu-to byl zreszta klucz sukcesu w IV kwartale.Technicznie jestesmy na wysokosci szczytu z listopada i zwrot w gore oznacza test 56 gr i tu pelna zgodnosc z Zenkiem/zreszta ewentualna korekte podobnie ocenialem jak on/wpisy wczesniej/Tylko zawirowania calego rynku moga zmienic obraz.
Co do Aleja Samochodowa to ci ktorzy zainwestowali chyba widza ze sa to ostatnie chwile
Czyszczenia i kwestia dni a zwrot bedzie dynamiczny.
Pisze to do osoby zainteresowanej i nie naganiam bo rynek NC jest specyficzny,ale zachowanie wskazuje ze trend zacznie sie odwracac
Proponuję by Kolega przyjrzał się spółce ELKOP. Wg mnie warto się nią zainteresować. Wyniki za 2012 przyzwoite, zadłużenie niezaduże, kurs szoruje po dnie... Może być duże wybicie. Pozdrawiam
Koledzy i kolezanki ja wam wszystkim zycze abyscie zarobili kasa to nie wszystko,Aleja jest ciekawa troche mam elkop tez pisalem o nim mysle zakupic fluid tak ladnie wzrosl miales nochola 1973.Pozdrawiam