Muszę przyznać że po raz pierwszy od dawna zrobiło się ciekawie na spółce, więc zdecydowałem się wrócić :) po dobrych wynikach za IV kwartał wydawało się że jak zwykle zacznie się długotrwałe męczenie a tutaj ktoś podbiera, przez ostatnie 2 sesje nawet bardziej agresywnie, do tego na niezłych obrotach, a akcjonariat chyba już wykończony bo mimo pozytywnych sygnałów chętnych do kupna dzisiaj było niewielu a to dobry znak :)
Zobaczymy co pokaże kilka następnych sesji, ale już dawno nie widziałem na vedii żeby tak szybko zostało wchłonięte 100 000 akcji (ostatnio gdy tak było to pojawiła się informacja o , przekroczeniu 5%) a zwykle większe pakiety stanowiły zaporę nie do przejścia a tu nagle sytuacja się zmieniła na dokładnie odwrotną ;)
Kupujących niewiele ponieważ się boją NC. Wolą mieszać na TelforceOne. A tam z wynikami cieniutko. No ale gdyby oni krążyli wokół Vedii to nie mielibyśmy tak ciekawej jej wyceny. No bo tak naprawdę o to chodzi. Kupując akcje kupujesz cząstkę jej wartości a nie tylko potencjał szybkiego strzału. Życzę cierpliwości na V, ta wartość w końcu do Ciebie przyjdzie.
Jak ktoś zarobił na Telforce ( pod biedronkowe tablety ) od października prawie 300% to może i na Vedii uderzy. Tam nadział drobnicę i zostawił z problemem. Tu potencjalnie ma jeszcze grę pod ich spółkę zależną na New Connect. Pół roku gry jak ulał!
Wydaje mi się, że to nie ma znaczenia jak duży kapitał inwestuje. Istotniejsze jest, że ma pod co inwestować. Bo to perspektywy decydują o tym ,że dana spółka jest trzymana w portfelu vide Ekoexport. I to wystarczy gdyż każdy następny kupujący musi wtedy zapłacić więcej za walor. Tak tworzy się trend wzrostowy :))). Ale to działa również w drugą stronę vide Gant
Dnia 2013-03-24 o godz. 19:41 ~moze napisał(a):
> A czy przypadkiem te ostatnie ruchy to nie skup...? Cos tam
> kiedyś było, ze firma cos takiego dopuszcza (chyba do 70
> gr) - czy się myle?
Czy wolisz by skupowali akcję czy rozwijali firmę?
Ja to drugie:)
Jeśli to skup to w najbliższym czasie pojawi się komunikat, jeśli ostatni popyt okazałby się jednak skupem to dziwne, że robią to dopiero teraz kiedy już się zliżają do górncej granicy skupu - 70gr, a nie robili tego, kiedy papier umierał na 40 gr...
Też mi się tak wydaję, mają na info bodajże 4 dni robocze, więc wtorek, środa powinien sie pojawić komunikat, jeśli się nie ukaże to po prostu, ktoś wchodzi w Vedie...
To nie jest skup. Spółka jest przed wykupem obligacji i nie sądze aby wydawała środki pieniezne na zakup akcji. Prędziej główni akcjonariusze zwiekszają stan posiadania.
Skup się przeprowadza sesja po sesji a nie 100 000 jednego dnia ;)
Dokupiłem dzisiaj i potrzymam przez jakiś czas, nawet jeśli ktoś duży się zainteresował ved to nie musi się spieszyć z zakupami, dziś jak popyt nie "atakuje" to było -10%, co stwarza idealną sytuację do tego żeby nie "przepłacać" za akcje.