• POPYT NA VEDIĘ Autor: ~DAW CH [89.70.147.*]
    Muszę przyznać że po raz pierwszy od dawna zrobiło się ciekawie na spółce, więc zdecydowałem się wrócić :) po dobrych wynikach za IV kwartał wydawało się że jak zwykle zacznie się długotrwałe męczenie a tutaj ktoś podbiera, przez ostatnie 2 sesje nawet bardziej agresywnie, do tego na niezłych obrotach, a akcjonariat chyba już wykończony bo mimo pozytywnych sygnałów chętnych do kupna dzisiaj było niewielu a to dobry znak :)
    Zobaczymy co pokaże kilka następnych sesji, ale już dawno nie widziałem na vedii żeby tak szybko zostało wchłonięte 100 000 akcji (ostatnio gdy tak było to pojawiła się informacja o , przekroczeniu 5%) a zwykle większe pakiety stanowiły zaporę nie do przejścia a tu nagle sytuacja się zmieniła na dokładnie odwrotną ;)
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~miki [37.109.131.*]
    Kupujących niewiele ponieważ się boją NC. Wolą mieszać na TelforceOne. A tam z wynikami cieniutko. No ale gdyby oni krążyli wokół Vedii to nie mielibyśmy tak ciekawej jej wyceny. No bo tak naprawdę o to chodzi. Kupując akcje kupujesz cząstkę jej wartości a nie tylko potencjał szybkiego strzału. Życzę cierpliwości na V, ta wartość w końcu do Ciebie przyjdzie.
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~Ak [37.109.131.*]
    Jak ktoś zarobił na Telforce ( pod biedronkowe tablety ) od października prawie 300% to może i na Vedii uderzy. Tam nadział drobnicę i zostawił z problemem. Tu potencjalnie ma jeszcze grę pod ich spółkę zależną na New Connect. Pół roku gry jak ulał!
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~LOP [77.253.157.*]
    Czyli GRUBASY inwestują w VEDIĘ ...???
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~Ak [37.109.157.*]
    Wydaje mi się, że to nie ma znaczenia jak duży kapitał inwestuje. Istotniejsze jest, że ma pod co inwestować. Bo to perspektywy decydują o tym ,że dana spółka jest trzymana w portfelu vide Ekoexport. I to wystarczy gdyż każdy następny kupujący musi wtedy zapłacić więcej za walor. Tak tworzy się trend wzrostowy :))). Ale to działa również w drugą stronę vide Gant
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~moze [88.156.105.*]
    A czy przypadkiem te ostatnie ruchy to nie skup...? Cos tam kiedyś było, ze firma cos takiego dopuszcza (chyba do 70 gr) - czy się myle?
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~swój [193.239.37.*]
    Dnia 2013-03-24 o godz. 19:41 ~moze napisał(a):
    > A czy przypadkiem te ostatnie ruchy to nie skup...? Cos tam
    > kiedyś było, ze firma cos takiego dopuszcza (chyba do 70
    > gr) - czy się myle?
    Czy wolisz by skupowali akcję czy rozwijali firmę?
    Ja to drugie:)
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~debryl [31.182.184.*]
    Jeśli to skup to w najbliższym czasie pojawi się komunikat, jeśli ostatni popyt okazałby się jednak skupem to dziwne, że robią to dopiero teraz kiedy już się zliżają do górncej granicy skupu - 70gr, a nie robili tego, kiedy papier umierał na 40 gr...
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~swój [193.239.37.*]
    To nie skup i chyba to dobrze.
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~debryl [31.182.184.*]
    Też mi się tak wydaję, mają na info bodajże 4 dni robocze, więc wtorek, środa powinien sie pojawić komunikat, jeśli się nie ukaże to po prostu, ktoś wchodzi w Vedie...
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~jazzy [89.69.253.*]
    To nie jest skup. Spółka jest przed wykupem obligacji i nie sądze aby wydawała środki pieniezne na zakup akcji. Prędziej główni akcjonariusze zwiekszają stan posiadania.
  • Re: POPYT NA VEDIĘ Autor: ~DAW CH [89.70.147.*]
    Skup się przeprowadza sesja po sesji a nie 100 000 jednego dnia ;)
    Dokupiłem dzisiaj i potrzymam przez jakiś czas, nawet jeśli ktoś duży się zainteresował ved to nie musi się spieszyć z zakupami, dziś jak popyt nie "atakuje" to było -10%, co stwarza idealną sytuację do tego żeby nie "przepłacać" za akcje.
[x]
VEDIA 0,00% 0,04 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.