brawo romek, masz już 110% akcji, a teraz weź zbankrutuj, akcji prawie nie ma a kurs żenada, romek a może skup akcji w przedziale 5-15 bo przecież nie odzwierciedlał wartości przedsiębiorstwa :))) takie było założenie. Teraz z pewnością odzwierciedla.
Czego oczekujecie po takim raporcie finansowym,wynik bardzo zły,na dzień dzisiejszy adekwatna cena do takich zysków to 2zł.W Ursusie po publikacji dość dobrego raportu kurs się sypnął prawie -14%.
powodem spadkow jest znikoma plynnosc i panika ze strony "free float'u" moze nie panika ale strach ze jeszcze spadnie. przypominam ze spolka chce skupowac dalej akcje w przedziale 5-15zl. ja umoczony juz od dawna srednia 4.80 i duzo akcji:/ jak bedzie teraz mozliwosc to dokupie ale ostatni raz... a potem to juz nie wiem. ogolnie biznes maja peryspektywiczny, wszystko leci i oni sie podpieli. za 20 tys zl mozna kurs 5 % zwalic jakas paranoja. pozdroo
570 000 w jednym rzucie , to 25 % całej FF
bardzo duzy spadek , przy praktycznie małych obrotach ( nie liczymy właśnie takich transakcji )
jak ktoś ma wolne $ to tylko brac po takiej cenie :) , promocja jakich mało
ale faktem , widok nie za bardzo ładny ,- 32 % strat w ciagu 12 miesiecy
uwzględniając wszystkie tutaj pp kurs od 2006 roku jest w trendzie spadkowym,po rozrysowaniu sobie tego na wykresie tygodniowym mi wychodzi że jest wykańczana 5 fala.
Opór w ok.4zł następny w ok.2zl
http://stooq.pl/q/a/
Dnia 2013-03-26 o godz. 14:36 ~amos napisał(a):
> uwzględniając wszystkie tutaj pp kurs od 2006 roku jest w
> trendzie spadkowym,po rozrysowaniu sobie tego na wykresie
> tygodniowym mi wychodzi że jest wykańczana 5 fala.
Opór w
> ok.4zł następny w ok.2zl
http://stooq.pl/q/a/
powinno być nie opór ale wsparcie ok.4zł następne ok.2zł
jakby miał sypac pod biurowiec , to kurs byłby ustalony na 7 pln, połowa akcji została by w kieszeni.
To jest przewalanie z wora do wora i zbieranie przy okazji drobnicy
Drobnicy? :) Tu już prawnie nikogo nie ma. Pozostali sami entuzjaści Romka uśredniający w dół lub ugotowani na cacy. Na cały kraj zostało na papierze może z kilkanaście osób i wszystkie mniej lub bardziej umoczone
O co chodzi z tymi spadkami ? - o pieniądze, mechanizm jest prosty - przy stosunkowo małych pieniądzach i małym ff można zbić kurs o 30-40%, grubas tak robi i skupuje poniżej 5 zł, następnie za parę chwil odsprzeda Alchemii po 5 zł i wyżej i to jest ten interes, bo Alchemia zgodnie z uchwała taniej kupić nie może. I tak wyciągnie ff.
Dnia 2013-03-28 o godz. 11:24 ~szchman napisał(a):
> jaki karkoś dobry człowiek, wszystkim daje czas i szansę
> na zakup tanich akcji , a ludzie z tego nie korzystają ,
> nie do wiary !!!